وبلاگ

آهن سفید چیست + فرایند گالوانیزاسیون + بررسی معایب و مزایا

آهن سفید چیست و چه کاربردی دارد

با نگاه به زندگی اطراف خود مشاهده می‌کنید که برای طراحی و ساخت میخ‌های کوچک فولادی گرفته تا ساختمان‌ها و قاب‌های فولادی بسیار عظیم و مستحکم، از آهن سفید استفاده شده است. مدت زمان زیادی است که از آهن سفید یا آهن گالوانیزه در طیف وسیع و متنوعی از صنایع استفاده می‌شود و شاید برایتان جالب باشد که بدانید که از آهن سفید اولین بار در قرن هفدهم میلادی استفاده شد. با این حال از آن زمان تا به امروز، آهن سفید به یک محصول بسیار محبوب و ایده‌آل و جایگزین مناسبی برای آهن سنتی تبدیل شده است. چنانچه قصد تهیه و خرید آهن سفید را دارید توصیه می‌کنیم در ادامه این مقاله همراه سایت آهن ملت باشید چرا که قصد داریم پاسخ سوال ” آهن سفید چیست ” اطلاعات بیشتر و جامعی را در اختیار شما قرار دهیم.

آهن سفید چیست و چه کاربردی دارد؟

منظور از آهن سفید یا آهن گالوانیزه، محصولی است که یک لایه روی محافظ سطح بیرونی آن را پوشانده است. همانطور که می‌دانید آهن با قرارگیری در معرض آب و هوا به سرعت تحت تاثیر قرار می‌گیرد. رطوبت و اکسیژن عواملی هستند که می‌توانند آهن را تحت تاثیر قرار داده و سبب بروز زنگ‌زدگی و خوردگی در آن شوند. چنین آسیب‌هایی سبب می‌شود تا کیفیت آهن با گذشت زمان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند و سبب مختل شدن انسجام درونی آن شود. خبر خوب این است که برای محافظت از آهن در برابر رطوبت و اکسیژن، گالوانیزه کردن می‌تواند یک روش ساده و موثر به شمار رود.

از عنصر فلز آهن برای طراحی و ساخت آهن استاندارد استفاده می‌شود اما آهن سفید یا آهن گالوانیزه بر روی سطح خارجی و داخلی خود دارای یک لایه از جنس فلز روی است. در طی فرایند گالوانیزه، آهن در حمام روی مایع غوطه‌ور می‌شود. برای این منظور لازم است تا روی از حالت جامد به حالت مایع تغییر شکل دهد که این کار با حرارت دیدن انجام می‌شود. پس از این مرحله لازم است تا در این حمام روی مذاب، آهن را غوطه‌ور نمود و سپس اجازه داد تا آهن به طور کامل سرد شود.

با خنک شدن روی بر روی سطح فلز، حالت سختی پیدا می‌کند و بر روی سطح آهن یک پوسته محافظ تشکیل می‌دهد. لازم به ذکر است که آهن گالوانیزه، آهن استاندارد است و تنها تفاوتی که این دو محصول با یکدیگر دارند وجود یک لایه روی محافظ است. تشکیل این لایه محافظ بر روی آهن، مقاومت و دوام آن را در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی افزایش خواهد داد. در صورتی که این لایه محافظ وجود نداشته باشد، آهن به راحتی با قرارگیری در معرض رطوبت و اکسیژن محیط اطراف، دچار آسیب‌هایی نظیر خوردگی و زنگ‌زدگی می‌شود چنانچه شرایط محیط به خوبی کنترل نشود شاهد بروز واکنش شیمیایی آهن با اکسیژن خواهیم بود که به نام اکسیداسیون آهن شناخته می‌شود. اکسیداسیون آهن با گذشت زمان سبب تغییر شکل و از بین رفتن انسجام آهن می‌شود. لازم به ذکر است مقاومت ورق ها در برابر زنگ زدگی می تواند نقش مهمی در تعیین قیمت این محصولات داشته باشد. برای مثال قیمت ورق گالوانیزه در مقایسه با دیگر محصولات آهنی مود در بازار آهن افزایشی است.

کاربرد و ویژگی های آهن سفید

آشنایی با مزایای آهن سفید

آهن سفید یا همان آهن گالوانیزه در صنایع مختلف مزایای بسیار زیادی را به همراه دارد که اگر بخواهیم به آنها اشاره کنیم می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم.

در مقایسه با اکثر فولادهای تصفیه‌شده، هزینه اولیه آهن سفید به مراتب پایین‌تر است. در کنار این مزیت باید به سهولت استفاده از آن اشاره کرد چرا که به سرعت آماده استفاده خواهد بود. از آنجایی که آهن گالوانیزه به سرعت آماده استفاده می‌شود، دیگر به انجام مراحل آماده‌سازی اضافی نظیر بازرسی، پوشش‌ها، آماده‌سازی سطح، رنگ آمیزی و… نیازی نخواهد داشت.

در کنار این موارد باید گفت کارخانه‌های تولید‌کننده این نوع محصولات، هزینه بسیار کمتری برای گالوانیزه کردن آهن صرف می‌کنند که این امر سبب محبوبیت بیشتر آن می‌شود. در کنار این مزایا باید گفت در محیط عادی، انتظار می‌رود که دوام آهن سفید یا آهن گالوانیزه چیزی بیشتر از ۵۰ سال باشد. دوام آهن گالوانیزه یا آهن سفید حتی با قرارگیری در معرض آب شدید چیزی بیش از ۲۰ سال است و نیاز به هیچگونه تعمیر و نگهداری ندارد.

نگاهی به معایب آهن سفید

با وجود مزایای بسیار زیادی که آهن سفید در صنایع مختلف به همراه دارد باید گفت این محصول همراه با معایبی نیز هست که در ادامه درباره آن صحبت خواهیم کرد. برخی از این معایب عبارتند از:

  1. آهن سفید در مقایسه با ورق استیل ضد زنگ مقاومت پایین‌تری دارد.
  2. قابلیت جوش‌پذیری آهن سفید پایین است و برای انجام جوشکاری نیاز به انجام اقدامات ویژه‌ای دارد.
  3. در مقایسه با آهن سیاه، قیمت آهن سفید در بازار بیشتر است.

فرآیند تولید آهن سفید چگونه است؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که در کارخانجات مختلف تولیدکننده، تولید آهن سفید چگونه انجام می‌گیرد. در این بخش نگاهی به فرایند تولید آهن سفید می‌اندازیم:

مرحله اول: تمیز کردن فولاد در محلول چربی‌زدا

مرحله دوم: قرارگیری در اسید سولفوریک گرم به منظور رقیق‌سازی فولاد

مرحله سوم: شار کردن فولاد در محلول آبی که معمولا کلرید روی و آمونیوم است.

مرحله چهارم: گالوانیزاسیون با غوطه‌وری در گودال روی مذاب

مرحله پنجم: بررسی کامل فولاد از نظر پوشش و سازگاری

معرفی برندهای معروف تولیدکننده آهن سفید در کشور

کارخانجات متعددی در کشور ما وجود دارند که در زمینه طراحی و تولید آهن سفید مشغول فعالیت هستند. محصولات کارخانجات به دلیل برخورداری از کیفیت بالا و قیمت مناسب، محبوبیت بسیار زیادی در میان خریداران دارندو برخی از برندهای مطرح تولیدکننده آهن سفید در کشور ما عبارتند از:

  • کارخانه ذوب آهن اصفهان
  • کارخانه فولاد امیرکبیر
  • کارخانه هفت الماس
  • کارخانه ورق خودرو شهرکرد

هر یک از این برندهای مطرح و معتبر، از روش‌های منحصربه‌فردی برای تولید آهن سفید استفاده می‌کنند و به دلیل استفاده از متریال مرغوب، آهن سفید را با بالاترین کیفیت تولید و به بازار عرضه می‌نمایند. به همین دلیل است که خریداران از محصولات این برندها به خوبی استقبال می‌کنند.

کلام آخر

در این مقاله از سایت آهن ملت به معرفی آهن سفید پرداختیم و در رابطه با مزایا و معایب و همچنین کاربرد آن در صنایع مختلف صحبت کردیم. آهن سفید به دلیل مزایای بسیار زیادی که دارد امروزه در طیف وسیعی از صنایع از جمله ساخت قطعات خودرو، لوازم برقی، تولید قوطی‌های کنسرو و حتی ساخت ظروف غذا کاربرد دارد. چنانچه قصد خرید آهن سفید را دارید می‌توانید به منظور دریافت مشاوره و استعلام قیمت پروفیل ساختمانی و دیگر محصولات فولادی با کارشناسان ما به شماره 02167103 تماس حاصل نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها