اگر سری به بازار آهن زده باشید، با انواع لوله و پروفیل مواجه میشوید که در ابعاد و اشکال مختلف موجود هستند. برخی از این محصولات برای مصارف ساختمانی طراحی و تولید شدهاند و برخی دیگر نیز، در پروژههای صنعتی، امکان انتقال سیالات و مایعات را فراهم میکنند. از آنجایی که این مقاطع، بسیار پرکاربرد هستند بنابراین پیش از خرید آنها نیاز است تا در مورد این مقاطع، اطلاعات مناسبی در اختیار داشته باشید. در ادامه این مقاله از سایت آهن ملت، با لولهها و پروفیلهای مختلف آشنا میشوید.
آشنایی با مفهوم لوله و پروفیل
لوله و پروفیل از جمله مقاطعی هستند که از آنها به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده میشود. این مقاطع با یکدیگر تفاوتهای زیادی دارند و در پروژههای مختلفی قابل استفاده هستند. پیش از آنکه به بررسی انواع لوله و پروفیل بپردازیم، قصد داریم این مقاطع فولادی را معرفی کنیم.
لوله چیست؟
لولهها، از نظر ظاهری، یک استوانه بلند و توخالی با سطح مقطع دایرهای شکل هستند. تنوع این محصولات در بازار آهن بسیار زیاد است و هریک از این محصولات برای کاربردهای مشخصی طراحی و تولید شدهاند.
کاربرد لولهها
از لولهها به دلیل شکل ظاهری و جنسی که دارند، میتوان در صنایع مختلف به منظور انتقال سیالاتی همچون گاز، نفت و… استفاده کرد. همچنین لولهها در صنایعی همچون خودروسازی، پتروشیمی، پالایشگاه و… نیز به عنوان یکی از اصلیترین تجهیزات اساسی شناخته میشود.
پروفیل چیست؟
پروفیلها، مقاطع فولادی توخالی با مقطع ثابت و طول معین هستند. به دلیل ویژگیهای منحصربهفردی که پروفیلها دارند، امروزه از آنها به طور گسترده در ساختمانسازی به منظور ساخت درب و پنجره و یا نمای ساختمان استفاده میگردد.
کاربرد پروفیلها
پروفیلها مقاطع فولادی کوچک و بزرگ هستند که بر اساس ابعاد خود، دارای کاربردهای مختلفی هستند. نردهکشی دیوارهای حیاط و محوطه، ساخت درب و پنجره، نردهکشی راهپلهها و… برخی از کاربردهای این محصولات هستند. همچنین از پروفیلهای مربعی و مستطیلی میتوان در صنعت خودروسازی استفاده نمود. در سقف سولهها نیز به وضوح میتوان کاربرد پروفیل زد را مشاهده کرد. به علاوه اینکه، در ساخت پایه میز و صندلی در ساخت مبلمان از پروفیل استفاده میگردد. شما کاربران گرامی توانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله ” کاربرد پروفیل ” را مطالعه نمایید.
مقایسه لوله و پروفیل
همانطور که مشاهده کردید، لولهها و پروفیلها هریک در انواع مختلف موجود هستند و کاربریهای متفاوت از یکدیگر دارند. پیش از آنکه به بررسی انواع لوله و پروفیل بپردازیم، در این بخش قصد داریم تا لوله و پروفیل را از جنبههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم.
اولین تفاوت میان این محصولات، شیوه تولید آنهاست. لولههای فولادی بدون درز، با استفاده از فرآیندهای اکستروژن، دستگاه نورد توپی و دستگاه فورجینگ تولید میگردند. همچنین جوشکاری ذوبی الکتریکی، مقاومت الکتریکی، زیرپودری و فرکانس بالا، رایجترین شیوه برای تولید لولههای درزدار است. این در حالیست که پروفیلها به روش مستقیم و بدون جوشکاری یا غیر مستقیم تولید میگردند.
شکل ظاهری این محصولات، دومین تفاوت میان آنها محسوب میشود.
پروفیلها در اشکال مختلفی نظیر کلافی، لنگهدری، مربعی، کلاهی، مستطیلی و… موجود هستند. این درحالیست که لولهها، تنها به شکل دایره و یک استوانه توخالی بسیار بلند هستند.
لولهها و پروفیلها از جنبههای دیگری نظیر قیمت، مقاومت و مشخصات فنی نیز با یکدیگر تفاوت دارند. بنابراین به گفته کارشناسان و فعالان در حوزه آهنآلات، لازم است تا در هنگام خرید پروفیل و لوله، این 5 تفاوت بسیار مهم را در نظر داشته باشید.
نکته قابل توجه آن است که قیمت این مقاطع همانند سایر مقاطع فولادی موجود در بازار تحت تاثیر نوسان نرخ ارز، ضخامت و ابعاد، متریال به کاررفته در تولید این محصولات، شیوه تولید و… قرار دارد. بنابراین تغییر در این موارد، منجر به تغییر قیمت پروفیل این مقاطع در بازار میگردد.
بررسی انواع لوله و پروفیل
تا به این بخش با لوله و پروفیل و کاربرد آنها به طور مختصر آشنا شدید. در ادامه این بخش قصد داریم انواع لوله و پروفیل را به شما معرفی کنیم.
انواع لوله
انواع لولهها را میتوان به سه دسته لوله درزدار (درزجوش)، لوله بدون درز (مانیسمان) و لوله گازی (API) تقسیم نمود.
- لولههای درزدار به انواع لوله سیاه آب، لوله حفاری و لوله صنعتی تقسیم میشوند که هریک دارای ابعاد، جنس، کاربرد و شیوه تولید متفاوت هستند.
- لولههای مانیسمان، لولههای فولادی بدون درز جوش و با ساختار کاملا یکپارچه هستند. این محصولات در سایزهای مختلف تولید و به بازار عرضه میشوند.
- لولههای گازی، محصولاتی از جنس پلیاتیلن یا فولاد هستند که در صنایع مهم به منظور انتقال گاز و سیالات مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. صنایع پتروشیمی، پالایشگاهها، سولههای صنعتی، ساختمانها و… از دیگر محیطهایی هستند که در آن از این لولههای گازی که با اسامی دیگری همچون لوله توکار یا API نیز شناخته میشوند، استفاده میگردد.
انواع پروفیل
پروفیلها نیز همانند لولهها در انواع مختلفی تولید شدهاند که در این بخش با آنها آشنا میشوید.
- پروفیل بسته: پروفیل درب و پنجره، پروفیل PVC، قوطی، پروفیل کرکره برقی، لوله و… از انواع پروفیلهای بسته محسوب میشوند.
- پروفیل باز: تسمه، تیرآهن، هاش، میلگرد، ناودانی و… به خانواده پروفیلهای باز تعلق دارند.
- پروفیل مربع و مستطیل شکل: از این پروفیلها به منظور نردهکشی دیوارها و زمینها، نرده کنار راهپله و… استفاده میگردد. همچنین از این پروفیلها در صنایع خودروسازی نیز استفاده میگردد.
- پروفیل زد: این پروفیلها بهترین گزینه برای پوشش سقف سولهها هستند و دلیل نامگذاری آنها، شکل ظاهری مقطع آنهاست که به حرف Z شباهت دارد.
- پروفیل نبشی و ناودانی: این پروفیلها به منظور ساخت چهارچوب درب و یا ساخت قالب در ماشینآلات مورد استفاده قرار میگیرد و برای تولید آنها از روش نورد سرد استفاده میگردد. در کرکره مغازهها نیز از ناودانیهای کوچک استفاده میشود.
نکته قابل توجه آن است که بخش قابل توجهی از انواع پروفیلها، در صنایع ساختمانسازی و به منظور ساخت درب و پنجره مورد استفاده قرار میگیرند و این محصولات، از شماره 1 تا 7 طبقهبندی شدهاند.
جمعبندی
در این مقاله از سایت آهن ملت ، به بررسی انواع لوله و پروفیل پرداختیم. همانطور که گفتیم لولهها، استوانههای بلند توخالی هستند و کارخانجات مختلف به منظور تولید این مقاطع، از روش نورد سرد استفاده میکنند. لولههای درزدار، مانیسمان، پروفیل زد، نبشی، ناودانی، پروفیل باز و بسته از رایجترین لولهها و پروفیلهای موجود در بازار هستند که امکان خریداری آنها با توجه به نیاز پروژه وجود دارد.
سلام وقت بخیر ممنون بابت توضیحات کافی دررابطه با لوله و پرفیل ،، نحوه سفار از مجموعه شما به چه نحو است؟
عرض سلام و ادب خدمت شما ، سپاس از همراهیتون، برای ثبت سفارش میتونید با شماره 02167103 تماس بگیرید تا پیش فاکتور براتون صادر بشه
وقت بخیر امکان مراجعه حضوری برای خرید انواع پرفیل و لوله فراهم است؟
درود بر شما دوست عزیز، برای ثبت سفارش هم میتونید به صورت حضوری به آدرس درج شده در سایت مراجعه کنید و هم میتونید با شماره 02167103 تماس بگیرید و ثبت سفارش نمایید
سلام وقت شما بخیر . میخواستم انواع لوله و پروفیل رو خریداری کنم اما نمیدونم چه محصولی برای کار من مناسب تر هستش اگه میشه روش ارتباط با بخش پشتیبانی رو بهم بگین. ممنونم ازتون
درود بر شما. برای مشاوره رایگان میتونید با شماره 02167103 تماس بگیرید