وبلاگ

انواع ورق آلومینیوم و کاربردهای آن در صنایع مختلف

انواع ورق آلومینیوم

ورق آلومینیوم از آن دسته محصولاتی که به دلیل وزن سبک و در عین حال استحکام بالا، کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارد. از تولید لوازم خانگی گرفته تا صنعت هواپیمایی، از این فلز سبک استفاده می‌گردد. نکته قابل توجه آن است که به منظور استفاده از این ورق‌ها، نیاز است تا با خواص و ویژگی‌های آن آشنایی داشت. در ادامه این مقاله از سایت آهن ملت همراه ما باشید چراکه قصد داریم به بررسی خواص و کاربردهای ورق آلومینیوم بپردازیم.

ورق آلومینیوم چیست؟

وزن سبک و استحکام بالا را باید دو مورد از ویژگی‌های برجسته این ورق‌ فلزی سبک دانست. به همین دلیل است که از آن، در طیف وسیعی از صنایع از جمله ساخت و ساز، خودروسازی، تولید روکش کابل‌ها و عایق‌های حرارتی و تولید لوازم خانگی استفاده می‌گردد. صنایع مختلفی که قصد استفاده از این ورق را دارند، می‌بایست با خواص این محصولات آشنایی کامل داشته باشند.

این محصولات در طی چندین مرحله مختلف تولید می‌گردند. نکته قابل توجه آن است که اگر این مراحل به شکلی کاملا صحیح و اصولی اجرا شوند، کیفیت ورق به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

ورق‌های آلومینیوم کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند. اگر سری به بازار زده باشید مشاهده می‌کنید که ورق‌های آلومینیومی در ابعاد متنوع با ضخامت‌های 0.008 تا 0.25 اینچ و رنگی و بی‌رنگ، تولید و عرضه شده‌اند.

انواع ورق آلومینیوم موجود در بازار آهن

این محصولات را بر اساس ویژگی‌های ظاهری و جنس می‌توان دسته‌بندی نمود که هریک از آن‌ها کاربرد و خواص مختلفی دارند. بنابراین چنانچه قصد خرید و استعلام قیمت ورق آلومینیوم را دارید، نیاز است تا با خواص این محصولات آشنا شوید.

دسته‌بندی ورق‌های آلومینیوم از نظر ظاهر

بر اساس ظاهر، انواع ورق آلومینیوم را می‌توان به شکل زیر دسته‌بندی نمود. در ادامه، هریک از آن‌ها را به اختصار توضیح خواهیم داد.

ورق آلومینیوم رنگی

از نظر ظاهری، ورق‌های آلومینیوم رنگی بسیار جذاب و چشم‌نواز هستند. به همین دلیل است که از آن‌ها در طیف وسیعی از کاربردها نظیر پوشش سقف سالن‌ها، ساخت درب و پنجره و حتی دکوراسیون داخلی استفاده می‌گردد. برای تولید این نوع از ورق‌ها، نیاز است تا ورق‌ها توسط واحد آبکاری، به سالن رنگ انتقال داده شوند. پاشش رنگ روی ورق‌ها با بار الکتریکی و به ضخامت 50 تا 100 میکرون انجام می‌گیرد. سپس ورق‌ها به منظور استحکام و تثبیت رنگ، به کوره منتقل و پخته می‌شوند. دمای کوره در این مرحله بین 180 تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد است. ورق آلومینیومی رنگی در ضخامت‌های 0.2 تا 30 میلی‌متر تولید و به بازار عرضه می‌گردند.

ورق آلومینیوم آجدار

سطح این نوع از ورق‌ها، برخلاف ورق آلومینیوم ساده، آجدار و غیر صیقلی است. همچنین از آن در بخش‌های مختلف سازه نظیر نما و دکوراسیون خارجی و داخلی، کابینت و کفپوش، معابر شهری نظیر پل هوایی، کف اتوبوس و… استفاده می‎‌شود. ورق آلومینیوم آجدار در اندازه‌ها و ابعاد مختلف تولید و به بازار عرضه می‌گردند.

ورق های کامپوزیتی

برای تولید این نوع از ورق‌ها از لایه کاغذ کرافت و لایه پلی‌اتیلن استفاده می‌گردد. این نوع از ورق‌ها به راحتی قادر به مقاومت در برابر عوامل بیرونی هستند که دلیل این امر، وزن سبک و استحکام بالای آن‌هاست.

وجود روکش پلی‌استر سبب می‌شود تا از سطح رنگی ورق، در برابر زنگ و خوردگی محافظت شود. همچنین از نفوذ رطوبت نیز جلوگیری خواهد شد. قیمت مناسب، مقاومت بالا در برابر حرارت و دوام خوب از مزایای این نوع از ورق‌ها هستند و شما به راحتی قادر به خریداری آن‌ها به صورت شیت و رول خواهید بود.

انواع ورق آلومینیومی آجدار و رنگی

دسته‌بندی ورق‌های آلومینیوم از نظر جنس

از آنجایی که هریک از انواع ورق آلومینیوم، دارای خواص و کاربردهای مختلف هستند بنابراین نیاز است تا پیش از خرید این محصولات، با انواع آن‌ها آشنایی داشته باشید. در این بخش، برخی از پرکاربردترین انواع ورق آلومینیوم را به شما معرفی خواهیم کرد.

ورق آلومینوم سری ۶۰۰۰

منیزیم و سیلیسیم، عناصر اصلی در ساختار این نوع از ورق‌ها به شمار می‌روند که سبب می‌شود تا با سری 4000 و 5000 اشتراکاتی داشته باشند. این سری از ورق‌ها در برابر اکسیداسیون و خوردگی از مقاومت قابل توجهی برخوردار هستند. به همین دلیل از آن‌ها در صنایع مهم نظیر هواپیماسازی، کشتی‌سازی و… به منظور ساخت قطعات، سلاح‌ها، اتصالات کم‌فشار و اتصالات الکترونیکی و… استفاده می‌گردد. لازم به ذکر است، قیمت ورق به همراه دیگر محصولات فولادی در وبسایت آهن ملت به روز رسانی می شود. شما همچنین می توانید جهت دریافت قیمت به روز با شماره 02167103 تماس حاصل نمایید.

ورق آلومینیوم سری ۶۰۶۰

این سری از ورق‌ها به سری ۶۰۰۰ و 6063 شباهت دارند و منیزیم و سیلیکون، عناصر تشکیل‌دهنده آن‌ها هستند. با این حال، میزان منیزیم در آن کمتر از سری 6063 است.

ورق الومینیوم سری ۶۰۶۱

از این سری از ورق‌ها می‌توان در تولید شیرآلات، ساخت قطعات کشتی و هواپیما، لوازم جانبی، کوپلر، قطعات دوربین، اتصالات الکترونیکی، قطعات سوپاپ و… استفاده نمود.

ورق آلومینیوم سری ۵۰۰۰

در مقایسه با سایر انواع ورق آلومینیوم، این سری از ورق‌ها از وزن سبک‌تری برخوردار هستند. به همین دلیل از آن‌ها در حمل و نقل هوایی استفاده می‌گردد. نورد مداوم، ریخته‌گری و ساخت مخزن سوخت هواپیما از جمله کاربردهای این ورق‌ها هستند.

ورق آلومینیوم سری ۵۰۰۵

سیلیسیم و منیزم و  آهن، عناصر تشکیل‌دهنده این ورق‌ها هستند. این ورق‌ها همچنین امکان جوشکاری را در اختیار شما قرار می‌دهند و با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، بهترین گزینه برای صنایع دریایی محسوب می‌شوند.

ورق آلومینیوم سری ۵۰۸۳

این سری از ورق‌ها، در مقابل جوشکاری و خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار هستند با این حال، توصیه می‌شود تا برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی، این ورق‌ها آنودایز شوند. به دلیل ویژگی‌هایی که این ورق‌ها دارند از آن‌ها در ساخت کابین، کشتی‌های دریایی بزرگ، واگن راه‌آهن، سازه‌ها و ظروف استفاده می‌گردد.

ورق آلومینیوم سری ۱۰۰۰

این سری از ورق‌ها با نام آلومینیوم خالص شناخته می‌شوند چرا که میزان آلومینیوم در آن، در مقایسه با سایر سری ورق‌ها، بیش از 99 درصد است. این ورق‌ها همچنین قیمت بسیار مقرون‌به‌صرفه‌ای دارند و از آن‌ها در صنایع معمولی استفاده می‌گردد. آلیاژهای ۱۰۶۰، ۱۰۷۰، ۱۱۰۰، ۱۲۰۰، آلیاژهای این گروه محسوب می‌شوند.

آشنایی با مزایای ورق آلومینیوم

همان‌طور که گفتیم، ورق‌های آلومینیوم در ابعاد و با ضخامت‌های مختلف تولید و به بازار عرضه شده‌اند و مزایای بیشماری دارند. بنابراین صنایع مختلف می‌توانند بر حسب نیاز خود از آن‌ها استفاده کنند. در این بخش، نگاهی به مزایای ورق آلومینیوم بیندازیم.

عدم واکنش با مواد مختلف

ورق آلومینیومی به راحتی با مواد مختلف واکنش نشان نمی‌دهد بنابراین می‌توان از آن در بسته‌بندی مواد غذایی و شیمیایی استفاده کرد چرا که بر روی مواد غذایی تاثیر منفی نخواهد داشت.

قیمت مقرون‌به‌صرفه

ورق‌های آلومینیومی در مقایسه با سایر فلزات از کیفیت بالاتر و قیمت پایین‌تری برخوردار هستند. با این حال مزایای بسیار زیادی همچون وزن سبک، قیمت مناسب و انعطاف پذیری و استحکام بالا را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. به همین دلیل است که صنایع مختلف علاقه دارند از این فلز در بخش‌های مختلف استفاده کنند.

وزن سبک

ورق‌های آلومینیومی به راحتی قابل حمل هستند چرا که وزن آنها یک سوم ورق‌های فولادی است. به همین دلیل از جمله سبک‌ترین ورق‌های فلزی در بازار محسوب شده و می‌توانند سبب کاهش وزن سازه‌ها نیز شوند.

شکل‌پذیری خوب

‌ورق‌های آلومینیومی به راحتی قابلیت تغییر شکل دارند که دلیل این امر پایین بودن نقطه ذوب آن‌ها، در هنگام قرارگیری تحت حرارت است.

قابلیت بازیافت

یکی دیگر از مزایای ورق‌های آلومینیوم، قابلیت بازیافت این محصولات، بدون از دست رفتن خواص آنهاست. جالب است بدانید با بازیافت ورق‌ها می‌توان بخش قابل توجهی از انرژی را برای تولید آلومینیوم اولیه ذخیره نمود.

مقاومت در برابر خوردگی

اگر نگاهی به صنایع مختلف بیندازید مشاهده می‌کنید که فلزات در محیط‌های مختلف به سرعت دچار خوردگی می‌شوند. آلومینیوم به دلیل داشتن خواص و ویژگی‌های منحصربه‌فرد دچار خوردگی و زنگ‌زدگی نمی‌شود ازاین‌رو بهترین گزینه برای استفاده در صنایع دریایی به شمار می‌رود.

کاربرد ورق آلومینیوم

ورق‌های آلومینیومی در انواع مختلفی در بازار موجود هستند و هریک در صنایع مختلف کاربرد دارند. برخی از مهم‌ترین کاربرد این ورق‌ها عبارتند از:

هوافضا

از ورق‌های آلومینیومی در صنعت هوافضا می‌توان به منظور ساخت قطعات هواپیماهای مدرن، نظیر موتور، بدنه، در، بال و غیره استفاده نمود. دلیل این امر استحکام ساختاری بالا و در عین حال، وزن سبک ورق آلومینیومی است.

ساختمان‌‌سازی

در صنعت ساختمان‌سازی از ورق آلومینیوم می‌توان در بخش‌های مختلف نظیر ساخت سقف، اتصالات آشپزخانه، نمای ساختمان، سایبان، پوشش بیرونی دیوار و یا ساخت گاراژ استفاده کرد.

لایه زرهی وسایل جنگی

برای جلوگیری از نفوذ گلوله به درون زره‌های نظامی به راحتی می‌توان از ورق‌های آلومینیوم استفاده نمود.

وسایل حمل و نقل

همانطور که گفتیم ورق‌های آلومینیومی در برابر تنش زیاد، خوردگی و فشار بالا از مقاومت بسیار خوبی برخوردار هستند. به همین دلیل می‌توان در صنایع حمل و نقل نظیر تعمیر واگن‌های باری و کامیون، ساخت قایق و کشتی از آن‌ها استفاده نمود.

خودروسازی

به دلیل قیمت بسیار مناسب ورق‌های آلومینیومی و همچنین مقاومت عالی آن‌ها در برابر خوردگی، امروزه بسیاری از طراحان خودرو برای ساخت پلاک، کاپوت یا بخش‌های مختلف بدنه خودرو از ورق‌های آلومینیوم استفاده می‌کنند. استفاده از ورق‌های آلومینیوم سبب کاهش مصرف سوخت نیز خواهد شد. چنانچه قصد خرید انواع ورق را دارید، به شما کاربرانگرامی توصیه میکنیم مقاله ” راهنمای خرید ورق ” را مورد مطالعه قرار دهید.

بسته‌بندی

یکی از مزایای ورق‌های آلومینیومی قابلیت انعطاف‌پذیری بالای این محصولات است. به همین دلیل، این محصولات در صنعت بسته‌بندی کاربردهای فراوانی دارند. هچنین به علت قابل بازیافت بودن ورق‌های آلومینیومی، می‌توان در صنایع مختلف به شکل چشمگیری در مصرف انرژی صرفه‌جویی نمود. آنچه این ورق‌ها را به بهترین گزینه برای بسته‌بندی دارو، نوشیدنی، مواد غذایی و… تبدیل کرده است را باید خواص غیر سمی، مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی و سطح ضد باکتریایی آن‌ها دانست.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت آهن ملت به معرفی آلومینیوم و انواع آن پرداختیم. همچنین با برخی از کاربردهای رایج این ورق‌های آلومینیومی در صنایع مختلف آشنا شدیم. به دلیل مزایای بی‌شماری که این نوع از ورق‌ها دارند امروزه بسیاری از صنایع تمایل دارند در بخش‌های مختلف از آن‌ها استفاده کنند. وزن سبک، استحکام بالا، مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، قابلیت بازیافت و شکل‌پذیری از جمله رایج‌ترین مزایای ورق‌های آلومینیومی به شمار می‌روند. چنانچه قصد خرید ورق آلومینیومی را دارید می‌توانید به منظور استعلام قیمت روز، دریافت مشاوره رایگان و یا کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در سایت ahanmelat تماس بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رمضانی

ورق آلومینیوم وزن بسیار سبکی دارد و نسبت به سایر ورق‌ها از مقاومت خوب و بالایی برخوردار هستش و اینکه این نوع ورق شکل‌پذیری بسیار بالایی دارد

رحیمی

سلام وقت بخیر ورق های آلومینیومی از نظر زیبایی ظاهری خیلی عالی هستن و برای خیلی از چیزا میشه از این ورق استفاده کرد مثل ساخت درب و پنجره سقف سالن ها ….

رحیمی

سلام وقت بخیر ورق های آلومینیومی از نظر زیبایی ظاهری خیلی عالی هستن و برای خیلی از چیزا میشه از این ورق استفاده کرد مثل ساخت درب و پنجره سقف سالن ها ….

رحیمی

سلام وقت بخیر
ورق های آلومینیومی از نظر زیبایی ظاهری خیلی عالی هستن و برای خیلی از چیزا میشه از این ورق استفاده کرد مثل ساخت درب و پنجره سقف سالن ها ….