وبلاگ

تاسیس کارخانه میلگرد چه مقدار هزینه دارد؟

تاسیس یک کارخانه میلگرد چه قدر هزینه دارد

تاسیس کارخانه میلگرد به عوامل مختلفی بستگی دارد بیشتر این عوامل متغیر و بر اساس شرایط خاص تعین می شوند مانند نوسنات بازار، نحوه وارد کردن ماشین آلات ، شراط سیاسی کشور و.. شما باستی قبل از راه اندازی یک کارخانه عوامل زیادی را مورد برسی قرار دهید. تیم آهن ملت قصد دارد در این به همه ی عواملی که نقش تعین کننده ای در قیمت تمام شده راه اندازی یک کارخانه را دارد برسی کنیم و در آخر به برسی اینکه آیا تاسیس یک کارخانه میلگرد مقرون به صرفه است یا خیر می پردازیم، همراه ما باشید.

مکان کارخانه

اولین چیزی که برای تاسیس یک کارخانه  باید در نظر گرفت مکان آن است زیرا نقش تعین کننده ای در آینده کارخانه دارد شما باید به مواردی مانند مساحت زمین و ساخت سوله مقاوم در برابر حرارت زیاد توجه ویژه ای داشته باشید.

قیمت زمین بسته به موقعیت جغرافیایی و دسترسی به منابع می تواند متغیر باشد برای مثال در مناطق صنعتی و نزدیک به منابع مواد اولیه، قیمت ‌ها ممکن است پایین ‌تر باشد.

یک کارخانه فولاد هزینه های جانبی زیادی دارد شما می توانید با انتخاب درست مکان جغرافیایی هزینه های خود را کاهش دهید برای مثال کارخانه های که در نزدیک دریا احداث می شوند هزینه آب کم تری پرداخت خواهند کرد و از تسهیلات ویژه ای برخوردار خواهند شد.

شمش های فولاد در حال تبدیل شدن به میلگرد

شمش های فولاد در حال تبدیل شدن به میلگرد

 مقیاس و ظرفیت تولید

طبیعتا شما قبل از تاسیس یک کارخانه میلگرد باید مقیاس و ظرفیت تولید را مشخص سازید تا بر اساس نیاز خود تجهیزات مورد نظر تهیه کند.

معمولاً ظرفیت تولید میلگرد بر اساس تن در سال اندازه‌ گیری می ‌شود. کارخانه‌ های کوچک ‌تر ممکن است ظرفیت تولید ۲۰,۰۰۰ تا ۵۰,۰۰۰ تن در سال داشته باشند و کارخانه ‌های بزرگ‌ تر می‌ توانند به ظرفیت‌ های بالای ۲۰۰,۰۰۰ تن در سال برسند. کارخانه‌ های با ظرفیت‌ های بزرگتر نیاز به تجهیزات و زیرساخت ‌های بیشتری دارند و هزینه ‌های بالاتری نیز خواهند داشت.

هزینه ‌های ساخت و ساز شامل ساختمان‌ های تولیدی، انبارها، و تأسیسات اداری است. این هزینه‌ها می ‌توانند از 5 تا 30  میلیارد تومن متغیر باشند.

تجهیزات و ماشین ‌آلات :

تجهیزات و ماشین ‌آلات  نقش بسیار تعین کنند ای در قیمت تمام شده برای راه اندازی یک کارخانه میلگرد دارد. نوع و کیفیت تجهیزات مورد نیاز برای تولید میلگرد نیز بر هزینه تأثیر می‌ گذارد. تجهیزات پیشرفته ‌تر هزینه ‌های بالاتری خواهند داشت همچنین به دلیل تحریم ها وارد کردن تجهیزات و ماشین ‌آلات بسیار سخت شده است و هزینه بیشتری نسبت به قبل دارد.

ماشین آلات مورد نیاز برای احداث یک کارخانه تولید میلگرد

رول ‌های کوره شمش‌ های داغ را از کوره پیشگرم به سمت دستگاه نورد اولیه منتقل می‌کنند. این رول‌ها به حفظ دمای شمش‌ها و حرکت آنها به صورت پیوسته کمک می‌کنند.

رافینگ: رافینگ یک مرحله ابتدایی از فرآیند نورد است که در آن ابعاد شمش کاهش یافته و طول آن افزایش می‌یابد. این مرحله برای شکل‌دهی اولیه و آماده‌سازی برای مراحل بعدی نورد بسیار مهم است.

رول‌های رافینگ: این رول‌ها شمش نورد شده از رافینگ را به سمت استند نورد بعدی منتقل می‌کنند. رول‌ها به حفظ پیوستگی فرآیند نورد و انتقال مواد کمک می‌کنند.

قیچی سرزن: این قیچی برای قطع کردن سر شمش‌هایی که دارای عیوب یا غیرقابل استفاده هستند، به کار می‌رود تا مواد اولیه کیفیت لازم را برای ادامه نورد داشته باشند.

قیچی متراژ: برای برش میلگرد به طول‌ های معین و دقیق به کار می ‌رود. این دستگاه به تولید میلگرد های با طول مشخص کمک می ‌کند.

شانه ‌های بسته‌ بندی : این شانه ‌ها برای خنک‌ کاری میلگردهای نورد شده و آماده ‌سازی آنها برای بسته ‌بندی و حمل و نقل استفاده می‌ شوند.

کوره پیشگرم: وظیفه اصلی کوره پیشگرم، گرم کردن شمش ‌های فولادی به دمای مناسب برای نورد است. این مرحله برای اطمینان از قابلیت نورد شمش‌ ها و ایجاد خصوصیات مکانیکی مورد نظر ضروری است.

استند: استند ها شامل مجموعه‌ ای از تجهیزات مانند موتور گیربکس، گاردان ‌ها، غلطک‌ های مونتاژ شده و گاید ‌های ورودی و خروجی هستند که در فرآیند نورد استفاده می ‌شوند. این تجهیزات میلگرد را به ابعاد و شکل نهایی مورد نظر تبدیل می‌ کنند.

کوره‌ های قوس الکتریکی (EAF) از مهمترین تجهیزات تاسیس کارخانه تولید میلگرد

کوره‌ های قوس الکتریکی (EAF)

مواد اولیه برای  تاسیس کارخانه میلگرد:

خرید مواد اولیه با کیفت بالا و قیمت مناسب بسیار حائز اهمیت است. مواد اولیه اصلی برای تولید میلگرد شمش فولادی است.

برای ثبت شرکت چه مجوز های لازم است ؟

  1. مجوز از وزارت صنایع
  2. طرح اثرات زیست محیطی
  3. کپی کارت ملی، شناسنامه، کارت ملی و پایان خدمت مدیر عامل شرکت
  4. طرح توجیهی : تکمیل فرم پرسشنامه اخذ جواز تاسیس
  5. کپی اظهارنامه شرکت
  6. مهر شرکت
  7. بعد از خرید زمین مناسب جواز ساخت از شهرداری
  8. تاییدیه سازمان ملی استاندارد

نکته : استفاده ماشین آلات پیشرفته تبدیل هم اکنون به استاندارد تبدیل شده برای مثال استفاده از کوره‌ های قوس الکتریکی برای تولید

 آیا راه ندازی یک کارخانه میلکرد سودمند است؟

طبق آخرین اطلاعات به دست آمده صنعت فولاد در سال 1402 به  6 میلیارد دلار درآمد ارزی دست یافته است  این رقم همواره در حال افزایش می باشد با فزایش صادرات این مقاطع فولادی درآمد شرکت های تولید کننده فولاد تا حدود زیادی افزایش پیدا می کند شما هم می توانید با یک برنامه زیری درست و تولید محصولات با کیفیت سود بسیار خوبی کسب نمایید.طبق اخرین داده های تیم آهن ملت سود یک کارخانه تولید میلگرد از 28 تا 36 درصد می باشد و اگر تولید کننده محصول خود را صادر نماید این رقم تا  %40 نیز افزایش می یابد.

بهتر است قبل از تاسیس کارخانه رقیب های خورد را در این زمنیه  مورد برسی قرار دهید از این رو  پیشنهاد می کنیم مقاله ی بهترین کارخانه تولید کننده میلگرد  ” را مطالعه نمایید.

تجهیزات برای یک کارخانه با ظرفیت متوسط :

کوره‌ های قوس الکتریکی (EAF)، نوار نقاله‌ ها، ماشین‌ های نورد، و سیستم‌ های خنک‌ کننده حداقل بین  10 تا 30 میلیون دلار باشد.

تجهیزات جانبی مانند سیستم ‌های خنک ‌کننده، آزمایشگاه‌ های کنترل کیفیت و سیستم ‌های بسته ‌بندی ممکن  است بالای 10میلیون دلار هزینه داشت باشد .

انبار میلگرد به تصویر کشیده شده است.

انبار میلگرد

هزینه های کلی تاسیس کارخانه میلگرد

به دلیل نوسات زیاد بازار قیمت ها به صورت دلاری ثبت شده است.

  • مجوز ها : شما بایستی برای ثبت شرکت خود مجوز های لازم را کسب نمایید.
  • مکان : سپس از دریافت مجور شما بایستی که یک مکان انتخاب و خریداری نمایید و با توجه به استاندارد ها شروع به ساخت سوله های مورد نظر خود کنید. قیمت تمام شده حدودا بالای 2 میلیون دلار خواهد تا حدودزیادی بستگی به مکان جغرافیایی دارد.
  • تجهیزات : ابتدا بایستی نوع محصولاتی که قصد تولید آن را دارید  مشخص سازید سپس بر اساس مقیاس و ظرفیت تولید  تجهزات مورد نظر را تهیه کنید، قسمت تمام شده حداقل بالا 10 میلیون دلار.
  • قرداد با تامین کنندگان مواد اولیه (کربن ،شمش های فولادی، فسفر، منگنز و گوگرد) قیمت بر اساس مقدار خرید.
  • نیرو کار: نیرو کار مجرب در کاخانه ها بسیار مهم است شما بایستی از نیرو های متخصص و با تجربه استفاده کنید هزینه های کارکنان حدودی 2 میلیون دلار می باشد.
  • هزینه های انبار فنی : تجهزات مصرفی همواره نیاز به تعمیر و جایگزینی دارد از این رو شرکت ها دارای یک انبار فنی می باشد این انبار ها حدود 2میلیون دلار هزینه خواهند داشت.
  • هزینه های حمل و نقل : بستگی به نوع کار شما دارد شما می توایند با یک شرکت و حمل و نقل قرداد بندید یا تریلی ها مخصوص را تهیه کنید هر کدام از این تریلی های حدود 250هزار دلار هزینه خواهند داشت.

 این هزینها بدون هزینه حمل و نقل ، گمروکی  محاسبه شده است .

در آخر باید گفت تاسیس یک کارخانه برای  تولید میلگرد یک فرآیند دشوار اما سودمند است . با برنامه ریزی درست می توانید به احداف دلخواه دست یابید.شما می توانید برای آشنایی بیشتر با میلگرد ها و استعلام قیمت روز میلگرد با مشاوران آهن ملت تماس 012671032 بگیرید تا به طور تخصصی شما در این زمنیه راهنمایی کنند.

 خلاصه 

برای راه اندازی ک کارخانه میلگرد با ظرفیت متوسط، هزینه‌ های کل ممکن است از حدود 15 تا 40 میلیون دلار متغیر باشد. برای کارخانه ‌های بزرگ ‌تر و با ظرفیت‌ های بالاتر، این هزینه‌ ها می ‌توانند به میزان قابل توجهی افزایش یابند. به‌ طور کلی،  برای تهیه تجهزات مورد نظر برایراه اندازی یک کارخانه میلگرد متوسط تا بزرگ، هزینه ‌ها می‌ توانند از چند میلیون تا چندین ده میلیون دلار متغیر باشند. برای تخمین دقیق‌ تر، پیشنهاد می ‌شود که با مشاوران صنعتی و مهندسان مجرب مشورت کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها