بررسی صنایع مختلف از جمله ساختمانسازی، خودروسازی، راهسازی و… نشان میدهد که پروفیلها، مقاطع فولادی بسیار پرمصرف در این صنایع محسوب میشوند. پروفیلها در انواع مختلف نبشی، لوله، تسمه، قوطی، ناودانی و… دستهبندی میشوند و در دستههای باز و بسته قرار میگیرند. در این مقاله که توسط سایت آهن ملت تهیه شده است قصد داریم به بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین بپردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.
معرفی پروفیل
پروفیلها مقاطع فولادی هستند که امروزه از آنها در حوزهها و صنایع مختلف استفاده میشود. از نظر کاربرد، پروفیلها در دو نوع پروفیل ساختمانی و پروفیل صنعتی دستهبندی میشوند که از آنها میتوان صنایع در خودروسازی، راهسازی، ساخت درب و پنجره آلومینیوم و… استفاده نمود. لازم به ذکر است قیمت پروفیل ساختمانی و دیگر پروفیل های موجود در بازار آهن با توجه به فاکتورهای مختلفی تعیین و به مشتریان اعلام می شود.
همچنین از نظر تولید، پروفیلها در انواع مرکب، نورد سرد و نورد گرم دستهبندی میشوند. منظور از پروفیل نورد سرد، ورقهایی هستند که طی فرایند پرس و خم کردن تولید میشوند. پروفیلهای نورد گرم نیز با استفاده از شمشهای فولادی تولید میگردند. در نهایت پروفیل مرکب، پروفیلی است که حاصل ترکیب دو روش نورد سرد و نورد گرم است.
پروفیلها از نظر مشخصاتی همچون وزن و روش تولید و کاربرد نیز در انواع پروفیل سبک و پروفیل سنگین دستهبندی میشوند. طبیعی است که هریک از این محصولات، دارای ویژگیهای مختلفی نیز هستند و از برخی جهات با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه این مقاله به بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین خواهیم پرداخت.
پروفیل سنگین و کاربردهای آن
پروفیل سنگین، مقاطعی هستند که از ورقهای سیاه با ضخامت بیش از 1.5 میلیمتر تولید میشوند. تنوع این محصولات از نظر ابعاد بسیار زیاد بوده و سطح مقطع آنها نیز معمولا مستطیل و یا مربعی شکل است. پروفیلهای سنگین در انواع ساختمانی و صنعتی موجود هستند به همین دلیل، این محصولات در بازار آهن نیز به نامهای پروفیل صنعتی و ساختمانی شناخته میشوند. به منظور تولید پروفیل سنگین، از روش نورد گرم استفاده میشود و در صنایعی همچون خودروسازی، ساختمانسازی و… مورد استفاده قرار میگیرند.
پروفیلها، از جمله مقاطع فولادی پرمصرف در طیف وسیعی از صنایع شناخته میشوند اما رایجترین کاربردهای پروفیل سنگین را میتوان مصارف ساختمانی (ستون، قوطی، درب و پنجره)، تولید ماشینآلات سنگین و دستگاههای صنعتی دانست.
آشنایی با ویژگیهای پروفیل سنگین
از پروفیلهای سنگین، در مواقعی که نیاز به تحمل نیروی بسیار بالا وجود داشته باشد استفاده میگردد چرا که این مقاطع، از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند. یکی از مواردی که باید در مورد پروفیل فولادی به آن توجه داشته باشید آن است که قیمت این محصولات بر اساس ضخامت، متغیر است. به عنوان مثال، چنانچه در تولید پروفیل، از ورق نازک استفاده شود، قیمت نهایی محصولات بالاتر خواهد بود. اما از آنجایی که کم بودن ضخامت، سبب کاهش وزن پروفیل میگردد، بنابراین پروفیلهای سبک، در مقایسه با سنگین قیمت بالاتری دارند.
در مورد ویژگیهای پروفیل سنگین میتوان گفت این محصولات به راحتی قابل اتصال به مقاطع فولادی دیگر هستند، استحکام بالایی دارند، طول عمر آنها زیاد است و امکان جوشپذیری مناسبی را در اختیار شما قرار میدهند. از دیگر ویژگیهای پروفیل سنگین میتوان به سختی سطحی، پایداری پیچشی و خمشی و جوش پذیری بالا اشاره کرد.
نکته قابل توجه آن است که قیمت پروفیل سنگین در بازار نسبتا زیاد است و در حال حاضر، کارخانجات محدودی در کشور وجود دارند که این محصولات را تولید و به بازار عرضه مینمایند.
پروفیل سبک و کاربردهای آن
برای تولید پروفیلهای سبک عموما از ورق نورد سرد و ورق روغنی استفاده میگردد و این مقاطع، ضخامتی کمتر از 1.5 میلیمتر دارند. به همین دلیل است که این پروفیلها با نام پروفیل مبلی و پروفیل سبک شناخته میشوند. در مقایسه با پروفیلهای سنگین، این محصولات از قیمت بالاتری برخوردار هستند و توسط برخی از کارخانههای بسیار مطرح در کشور تولید و به بازار عرضه میگردند.
به دلیل ویژگیهایی همچون کیفیت عالی، امکان آبکاری، تنوع بالای وزن و فرمپذیری مناسب، امروزه از پروفیلهای سبک، در طیف وسیعی از صنایع استفاده میگردد. اگر بخواهیم به طور خلاصه به کاربردهای پروفیل سبک نگاهی بیندازیم میتوانیم به مواردی همچون خودروسازی، تولید مبلمان و صندلی، تولید لوازم خانگی، دوچرخه، کانتینر و… اشاره کنیم.
آشنایی با ویژگیهای پروفیل سبک
پروفیلهای سبک، دارای ویژگیهای بسیار عالی هستند که سبب شده تا امروزه طرفداران بسیار زیادی داشته باشند. کیفیت عالی سطح، فرمپذیری بسیار مناسب، تنوع بالای وزنی، دقت بالای ضخامت و قطر، دقت و ظرافت بالا در مقایسه با سایر پروفیلها و امکان آبکاری، از جمله خصوصیات و ویژگیهای پروفیلهای سبک محسوب میشوند. قیمت پروفیل سبک نیز با توجه به این موارد تعیین می شود.
قیمت پروفیل سبک و عوامل موثر بر آن
قیمت پروفیل سبک، بر اساس وزن تغیین میشود. نکته قابل توجه آن است که قیمت این مقاطع، ثابت نیست و تحت تاثیر چندین عامل مختلف قرار دارد که از میان آنها میتوان به تعرفه گمرکی، نوسان نرخ دلار و قیمت ورق نورد سرد اشاره کرد. پروفیلهای سبک، در مقایسه با پروفیل سنگین، قیمت بالاتری دارند اما از آنجایی که ضخامت کمتری دارند، وزن آنها نیز کمتر است و به همین دلیل قیمت آنها در واحد طول، به مراتب کمتر از پروفیلهای سنگین است. در مقایسه با پروفیلهای سنگین، پروفیل سبک وزن و ضخامت کمتری دارد.
کارخانه های تولید کننده پروفیل مبلی
پروفیلها امروزه توسط کارخانجات و واحدهای صنعتی در سراسر کشور تولید و به بازار عرضه میشوند. این محصولات، به دلیل کیفیت بالا و تطابق با استاندارهای ملی و بینالمللی، امروزه قادر هستند پاسخگوی نیاز صنایع مختلف باشند. در این بخش از مقاله، پیش از آنکه به بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین بپردازیم، قصد داریم برخی از کارخانجات مطرح کشور که تولیدکننده پروفیل سبک هستند را به شما معرفی کنیم.
- کارخانه خلیج فارس: تولیدکنندهلوله مبلی و پروفیل مبلی در سایزهای مختلف
- کارخانه نورد و پروفیل ساوه: تولیدکننده انواع لوله و پروفیل سبک و سنگین
- کارخانه لوله و پروفیل سبک:تولیدکننده پروفیل مبلی در سایزهای مختلف
تفاوت پروفیل سبک و سنگین چیست؟
تا به این بخش از مقاله، به معرفی پروفیل سبک و سنگین، کاربردها و ویژگیهای هریک از این محصولات پرداختیم. در این بخش، قصد داریم تفاوت میان این دو پروفیل را از نظر روش تولید، نوع ورق به کاررفته در تولید این محصولات و کاربردهای هریک از آنها بررسی کنیم.
- روش تولید
اگر نگاهی به فرایند تولید پروفیلهای سبک و سنگین بیندازیم، متوجه میشویم که شباهت زیادی میان این دو محصول وجود دارد. عمده تفاوت در روش تولید این مقاطع، مربوط به جزئیات آنهاست. به بیان ساده، از آنجایی که قوطی و پروفیل سبک، بیشتر جنبه زیبایی و تزئینی دارند، باید دقت و حساسیت بسیار زیادی در اجرای جوشکاری و درز جوش آنها به خرج داد.
- نوع ورق به کاررفته برای تولید
نوع ورق استفادهشده برای تولید پروفیل را باید یکی از اصلیترین تفاوتهای میان پروفیل سنگین و سبک دانست. همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم که برای تولید پروفیل سنگین، از ورق سیاه و برای تولید پروفیلهای سبک از ورقهای روغنی استفاده میگردد.
برای تولید ورقهای روغنی از روش نورد سرد استفاده میشود. این ورقها در مقایسه با سایر ورقها با سرعت بالاتری تولید میشوند به همین دلیل، به سادگی قابل تهیه هستند. همچنین از آنجایی که این ورقها سطح کیفی بالایی دارند، به طور گسترده از آنها برای تولید پروفیل و لوله مبلی، ورق گالوانیزه و… استفاده میشود. جالب است بدانید تفاوت در ورق به کاررفته برای تولید پروفیل، به طور مستقیم بر روی عملکرد، قیمت و وزن این محصولات نیز تاثیر دارد.
- کاربردها
در نهایت، آخرین تفاوت پروفیل سبک و سنگین را باید تفاوت در کاربرد این پروفیلها دانست. همانگونه که گفتیم، پروفیلهای سنگین، از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند ازاینرو از این پروفیلها عمدتا در صنایع سنگین که در آنها، مقاومت زیاد در اولویت قرار دارد، استفاده میشود.
در مقابل، پروفیلهای سبک، معمولا برای صنایع سبک و یا صنایعی که جنبه تزئینی و دکوراتیو دارند استفاده میشوند. برخی از کاربردهای پروفیل سبک را باید تولید انواع میز و صندلی، مبلمان، استندهای فروشگاهی، وسایل تزئینی و… دانست.
راهنمای خرید پروفیل
پروفیلها از جمله مقاطع فولادی پرکاربرد در صنایع مختلف هستند به همین دلیل است که این محصولات در انواع، ابعاد و اشکال مختلف در بازار موجود هستند. در صورتیکه قصد دارید در مورد خرید پروفیل، اطلاعات کاملی کسب کنید میتوانید مقاله راهنمای خرید پروفیل را مطالعه نمایید. اطلاعات موجود در این راهنما، به شما کمک خواهد کرد تا اطلاعات کاملی در مورد انواع پروفیلهای ساختمانی و صنعتی کسب کنید و این محصولات را مطابق با نیاز پروژه خود انتخاب و خریداری نمایید
همچنین در صورتیکه تمایل دارید در مورد پروفیلها مشاوره دریافت کنید و از قیمت روز پروفیل مطلع شوید، میتوانید با کارشناسان مجرب ما در واحد فروش سایت آهن ملت تماس حاصل نمایید.
جمعبندی
در این مقاله از سایت آهن ملت، به بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین پرداختیم. همانطور که گفتیم، پروفیلها از جمله مقاطع فولادی پرمصرف هستند که به دلیل ویژگیها و مزایایی که دارند، امروزه در صنایع مختلف از جمله راهسازی، خودروسازی، ساختمانسازی و… مورد استفاده قرار میگیرند. ازاینرو، چنانچه قصد خرید پروفیلهای فولادی را دارید، لازم است با ویژگیها و تفاوتهای هریک از آنها آشنا شوید. به طور خلاصه باید گفت پروفیلهای سبک و سنگین از نظر نوع ورق، کاربرد و روش تولید دارای تفاوتهایی با یکدیگر هستند که در این مقاله از سایت آهن ملت به بررسی آنها پرداختیم.
خیلی خوب به موضوع پرداختین من جواب تمام سوالاتی که در این خصوص تو ذهنم بود رو به لطف این مقاله پیدا کردم نگارنده بخوبی موضوع رو آنالیز کرده و این نشان از اشراف کامل نویسنده متن به موضوع مورد بحث میده تشکر از شما موفق باشین.
سلام و وقت بخیر. ممنون از همراهی شما