با توجه به کاربردهای پروفیل در صنایع مختلف مانند ساختمانسازی، نیاز است که با توجه به کاربرد مورد نظر، تغییر شکلی در مقاطع آهنی انجام شود، با توجه به اهمیت بالای این موضوع، به صورت کامل به بررسی روشهای خمکاری پروفیل میپردازیم، همچنین اگر قصد دارید که از قیمت دقیق و به روز انواع آهنآلات مطلع شوید میتوانید از طریق سایت ما، مشاهده کنید.
فرایند خمکاری پروفیل آهنی
خمکاری پروفیل فرایندی است که طی آن، پروفیلهای فلزی یا غیرفلزی تحت تأثیر نیروی مکانیکی، تغییر شکل میدهند و به شکل دلخواه در میآیند. خمکاری پروفیل کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد، از جمله:
ساخت سازههای فلزی: خم کاری پروفیل برای ساخت سازههای فلزی، مانند سقفهای شیبدار، پلها و ساختمانها استفاده میشود.
ساخت قطعات صنعتی: همچنین خم کاری پروفیل برای تولید قطعات صنعتی، مانند قطعات خودرو، لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.
ساخت دکوراسیون: از دیگر کاربردهای خم کاری پروفیل، میتوان به استفاده در ساخت مبلمان و دکوراسیون داخلی اشاره کرد.
انجام فرایند خمکاری به عواملی مانند میزان کربن در پروفیل ارتباط دارد، پروفیلهای دارای کربن بالا، سختی بیشتری هم دارند و به همین دلیل از روش نورد گرم استفاده میشود، اگر میزان کربن، پایین باشد میتوان از نورد سرد برای خمکاری پروفیل استفاده کرد.
در خمکاری پروفیل به وسیله نورد گرم، پروفیل آهنی باید به دمای حدود 500 درجه برسد تا نرم شود. در این دما، پروفیل آهنی انعطافپذیری بیشتری پیدا میکند و به راحتی میتوان آن را به شکلهای مختلفی تبدیل کرد.
در خمکاری سرد، پروفیل آهنی بدون گرم شدن، خم میشود. این روش خمکاری نسبت به خمکاری گرم، سادهتر و کمهزینهتر است. خمکاری سرد برای خم کردن پروفیلهای آهنی نرم و انعطافپذیر، مانند پروفیلهای فولادی با درصد کربن پایین، استفاده میشود.
در خمکاری پروفیل آهنی، عوامل مختلفی بر کیفیت خمکاری تأثیر میگذارند، از جمله:
درصد کربن پروفیل آهنی: پروفیلهای آهنی با درصد کربن بالا، سختتر و شکنندهتر هستند و خم کردن آنها دشوارتر است.
ضخامت پروفیل آهنی: پروفیلهای آهنی ضخیمتر، فرایند خمکاری سخت تری دارد.
سرعت خمکاری: سرعت خمکاری بالا، باعث افزایش احتمال ترک خوردگی پروفیل آهنی میشود.
روشهای خمکاری پروفیل آهنی
با توجه به کاربرد متنوع پروفیل، نیاز است که به طرح و شکلهای مختلفی تبدیل شود، به همین دلیل دو روش صنعتی و دستی در کاربرد زیادی دارد.
خمکاری پروفیل به روش دستی
خمکاری پروفیل به روش دستی یکی از روشهای متداول خم کاری پروفیل است. این روش برای خم کردن پروفیلهای با ضخامت کم و متوسط، مانند پروفیلهای آهنی با ضخامت کمتر از 5 میلیمتر، استفاده میشود. لازم به ذکر است که شما کاربران گرامی میتوانید جهت دریافت آخرین قیمت پروفیل ساختمانی و دیگر پروفیل های موجود در بازار آهن با بخش فروش آهن ملت از طریق 02167103 در تماس باشید.
در خمکاری پروفیل به روش دستی، صنعتگران از ابزار و تجهیزات مختلفی استفاده میکنند، از جمله:
قابهای خم: قابهای خم، ابزاری هستند که برای اعمال نیرو به پروفیل در هنگام خم شدن استفاده میشوند. قابهای خم در اشکال و اندازههای مختلفی وجود دارند و با توجه به نوع پروفیل و زاویه خم مورد نظر، انتخاب میشوند.
قالبها: قالبها، ابزاری هستند که برای شکل دادن به پروفیل در هنگام خم شدن استفاده میشوند.
تسمه: از تسمه برای کمک به خم شدن پروفیل استفاده میشود. تسمه معمولا از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته میشود و با کمک آن میتوان پروفیل را در هنگام خم شدن محکم نگه داشت.
برای گرم کردن پروفیل، میتوان از کوره یا شعله مستقیم استفاده کرد. پس از گرم شدن پروفیل، آن را در قاب خم قرار میدهند و با استفاده از چکش یا سایر ابزارهای کمکی، نیروی لازم را به پروفیل وارد میکنند تا خم شود.
خمکاری پروفیل به روش صنعتی
استفاده از این روش، با توجه به نوع و ابعاد پروفیل، متفاوت است، به طور کلی خمکاری صنعتی از 3 روش استفاده میشود که شامل موارد زیر است.
خمکاری چرخشی پروفیل
با استفاده از یک دستگاه مخصوص، نیم دایرهای روی پروفیل ایجاد شده و خم شدن این قطعه راحت میشود، با توجه به قابلیتهای این دستگاه، میتوان نیم دایره مختلفی را ایجاد کرد. شما کاربران گرامی می توانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله ” کاربرد پروفیل ” را مطالعه نمایید.
خمکاری گونیایی پروفیل
خمکاری گونیایی به سه روش انجام میشود:
خمکاری ضرب سکهای: در این روش، قالبهای V شکل با سرعت بالا به پروفیل برخورد کرده و آن را خم میکنند. این روش برای خم کردن پروفیلهای با ضخامت کم و متوسط، مانند پروفیلهای آهنی با ضخامت کمتر از 5 میلیمتر، استفاده میشود.
خمکاری مماسی: از این روش برای پروفیلی با ضخامت متوسط استفاده میشود و میزان تماس دستگاه با پروفیل، متفاوت است.
خمکاری کم: در این روش، از سرعت بسیار پایین دستگاه استفاده میشود و برای پروفیلهای با ضخامت بالا، مانند پروفیلهای آهنی با ضخامت بیشتر از 10 میلیمتر، کاربرد دارد.
خمکاری پروفیل به روش دورانی
در این روش نیازی به تجهیزات خاصی نیست و با استفاده از پانچ دورانی، تغییر شکل مدنظر انجام میشود، در ادامه این نوشتار از آهن ملت، به انواع دستگاههای خمکاری پروفیل اشاره میکنیم.
نحوه محاسبه خم پروفیل
برای انجام خمکاری پروفیل به صورت اصولی نیاز است که با نکات مهمی آشنا باشید:
شعاع R: مربوط به خمیدگی و انحنای ناحیه موردنیاز در پروفیل
زاویه: خمیدگی بیرونی و نهایی پروفیل
مرکز ثقل G: طول اولیه پروفیل
طول اولیه L: طول پروفیل مورد نیاز
طول اولیه= فاصله لبه تا مرکز ثقل 1+ میزان مجاز خم پروفیل+ طول لبه تا مرکز ثقل 2
کاربرد خمکاری پروفیل در صنایع مختلف
خمکاری پروفیل در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارد. برخی از کاربردهای این فرایند عبارتند از:
ساخت باکسهای الکتریکی: باکسهای الکتریکی از پروفیلهای خم شده ساخته شده و برای محافظت از تجهیزات الکتریکی در برابر آسیبهای فیزیکی استفاده میشوند.
ساخت فونداسیون و اسکلت ساختمان: این پروفیلها استحکام و مقاومت بالایی دارند و در برابر وزن ساختمان و عوامل محیطی مقاوم هستند.
ساخت تجهیزات کشتیرانی: برای ساخت تجهیزات کشتیرانی، مانند عرشه، بدنه و سازههای داخلی کشتی، از این نوع پروفیل استفاده میشود.
استفاده در صنایع کشاورزی و دامداری: در صنایع کشاورزی و دامداری برای ساخت تجهیزات مختلف، مانند قفسهای حیوانات، تجهیزات نگهداری محصولات کشاورزی و مخازن آب، استفاده میشود.
استفاده در صنایع حمل و نقل هوایی و زمینی: در صنایع حمل و نقل هوایی و زمینی از پروفیلهای خم شده برای ساخت قطعات مختلف، مانند بدنه هواپیما، شاسی خودرو و سازههای پلها، استفاده میشود.
سخن نهایی
در این نوشتار به بررسی روشهای خمکاری پروفیل، پرداختیم و همینطور موارد کاربردی از این مقاطع آهنی را بررسی کردیم.
خمکاری این قطعات با توجه به ویژگیهایی که دارند با روشهای مختلفی انجام میشود که باید به این نکته توجه داشت. همچنین میتوانید از طریق شرکت آهن ملت، اقدام به استعلام قیمت پروفیل و دیگر محصولات فولادی نمایید.
در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره قبل از خرید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
- خمکاری پروفیل چیست؟
خمکاری پروفیل فرایندی است که در آن پروفیل به شکل مورد نظر خم میشود. این فرایند برای استفاده از پروفیل در صنایع مختلفی مانند ساختمان سازی، خودروسازی و حمل و نقل کاربرد دارد. - از چه تجهیزاتی برای خمکاری استفاده میشود؟
با توجه به نوع پروفیل از خم کن دستی، خم کن ستونی، خم کن نورد، خم کن برقی و پرس خم کن استفاده میشود. - پروفیل مناسب برای خمکاری کدام است؟
برای خمکاری پروفیل، باید از پروفیلهایی استفاده کنیم که دارای استحکام و مقاومت کافی باشند.
سلام . یک سوال داشتم شما از چه پروفیل های برای انجام فرآیند. خم کاری استفاده می کنید؟
درود بر شما . برای کسب اطلاعات بیشتر میتونید مقاله مربوط به خمکاری رو مطالعه بفرمایید.
[…] خمکاری پروفیل بستگی به نوع گرید ورق روغنی قابل تنظیم است و زیبایی […]