وبلاگ

راهنمای خرید نبشی ( صفر تا صد خرید نبشی )

راهنمای خرید نبشی

یکی از مواردی که می‌تواند به مصرف‌کنندگان برای خرید نبشی کمک کند، اطلاع از مواردی همچون ابعاد، نوع، قیمت و کاربرد این محصولات است. همچنین برخی نکات وجود دارند که پیش از خرید، در هنگام خرید و پس از آن، می‌تواند اهمیت ویژه‌ای داشته باشد و سبب شود تا خریداران، خرید بی‌نقص و مطمئنی را تجربه کنند. در مقاله راهنمای خرید نبشی که توسط سایت آهن ملت تهیه شده است، قصد داریم تمامی نکاتی که باید برای خرید انواع نبشی از آن‌ها مطلع باشید را در اختیار شما قرار می‌دهیم پس همراه ما باشید.

راهنمای خرید نبشی  و هرآنچه باید بدانید

مطالبی که در این مقاله در اختیار شما همراهان گرامی قرار می‌گیرد در سه بخش نکات پیش از خرید، نکات مهم و اساسی در هنگام خرید و نکات پس از خرید طبقه‌بندی شده است. بنابراین شما با رعایت این موارد، به راحتی می‌توانید انواع نبشی را متناسب با نیاز خود، با بهترین قیمت و تضمین اصالت خریداری نمایید.

قبل از خرید نبشی به چه نکاتی توجه کنیم؟

در بخش اول مقاله راهنمای خرید نبشی، قصد داریم در رابطه با نکاتی که باید پیش از خرید این محصولات در نظر داشته باشید صحبت کنیم. شما در اولین مرحله، باید اطلاعات بسیار زیادی در مورد نبشی‌ها در اختیار داشته باشید تا بر این  اساس قادر به انتخاب مناسب‌ترین و بهترین نوع نبشی برای کاربری مورد نظر خود باشید.

  1. انواع نبشی

اولین نکته پیش از خرید نبشی، شناخت انواع نبشی و مطالعه راهنمای خرید نبشی است. همان‌طور که می‌دانید نبشی از جمله پرکاربردترین مقاطع فولادی در ساختمات‌سازی شناخته می‌شود و در انواع مختلفی موجود هستند. این محصولات را می‌توان بر اساس جنس، شیوه تولید، اندازه بال و وزن دسته‌بندی کرد. در ادامه، نگاهی به انواع نبشی خواهیم انداخت.

انواع نبشی از نظر جنس

نبشی‌های موجود در بازار دارای جنس فولادی هستند و هریک کاربردهای منحصربه‌فردی دارند. با این حال، نبشی‌های مختلفی وجود دارند که از آن‌ها می‌توان در بسیاری از صنایع استفاده کرد. این محصولات عبارتند از:

  • نبشی فولادی: مناسب برای ساختمان‌سازی
  • نبشی آلومینیومی: گزینه مناسب برای ساخت پل، ستون و اتصالات باربرها
  • نبشی استنلس استیل: بهترین گزینه برای استفاده در محیط‌های مرطوب با ریسک بالای زنگ‌زدگی و خوردگی

انواع نبشی از نظر شیوه تولید

برای تولید نبشی، از یکی از روش‌های فابریک و پرسی استفاده می‌شود که در ادامه نگاهی به تفاوت‌های آن‌ها خواهیم انداخت. کارخانجاتی که تولیدکننده نبشی هستند نبشی‌های فابریک را به روش نورد گرم تولید و عرضه می‌نمایند. این محصولات در محل اتصال بال‌ها، دارای گوشه تیز هستند.

در مقابل، نبشی‌های پرسی توسط پرس‌کاری ورق های فولادی و در کارگاه‌ها تولید و به بازار عرضه می‌شوند. کیفیت تولید نبشی‌های فابریک، به مراتب بالاتر از نبشی‌های پرسی اما سرعت تولید آن کمتر است.

انواع نبشی از نظر اندازه بال

بال مساوی یا نامساوی بودن نبشی‌ها یکی از مواردی است که می‌بایست در هنگام خرید این محصولات در نظر داشته باشید. منظور از این فاکتور آن است که آیا اندازه بال‌های نبشی با یکدیگر برابر است یا خیر. در صورتیکه بال‌های نبشی مساوی نباشند، با نام نبشی بال نامساوی و چنانچه مساوری باشند با نام نبشی بال مساوی شناخته می‌شوند.

انواع نبشی از نظر وزن

از دیگر مواردی که پیش از خرید نبشی‌ها باید به آن توجه کنید، وزن این محصولات است. از نظر وزن، نبشی‌ها در دوسته سبک و سنگین قرار می‌گیرند. وزن نبشی سبک، کمتر از وزن آن در جدول اشتال است و در مقابل، نبشی سنگین، وزنی نزدیک به وزن اشتال دارد.

  1. ابعاد نبشی

به منظور آنکه بتوانید قیمت نبشی را به صورت دقیق استعلام کنید، می‌بایست از ابعاد نبشی مورد نظر خود اطلاع داشته باشید. در این بخش، قصد داریم این موارد را با هم بررسی کنیم.

طول بال

منظور از طول بال همان سایز نبشی است که مطابق با استاندارد ملی ایران، مقدار آن به شکل زیر در بازار تعریف شده است:

  • طول بال نبشی بال مساوی: بین ۲۰ تا ۳۰۰ میلی‌متر
  • طول بال نبشی بال نامساوی: ۲۰*۳۰ تا ۱۵۰*۲۰۰میلی‌متر

ضخامت

میزان ضخامت نبشی مطابق با استاندارد ملی ایران به شکل زیر تعریف شده است:

  • ضخامت نبشی بال مساوی: بین 3 تا 35 میلی‌متر
  • ضخامت بال نبشی بال نامساوی: بین 6 تا 16 میلی‌متر

نکته قابل توجه آن است که با افزایش اندازه بال، ضخامت بال نیز افزایش خواهد یافت.

طول

طول هر شاخه نبشی، مطابق با استاندارد ملی ایران اینگونه تعریف شده است که مقدار آن باید ۳ تا ۱۲ متر باشد اما رایج‌ترین طول برای این محصولات، 6 و 12 متر است. برای نبشی‌های که سایز پایین و سایز بالا دارند به ترتیب از طول شاخه 6 و 12 متر استفاده می‌گردد.

راهنمای خرید نبشی در بازار آهن

 

ممکن است در برخی مواقع، نیاز داشته باشید از نبشی‌هایی استفاده کنید که طول آن‌ها کمتر از طول نرمال است. باید بدانید که این نبشی‌ها با نام نبشی لقمه شناخته می‌شوند.

  1. نام‌گذاری نبشی

هنگامیکه قصد خرید و استعلام قیمت نبشی را داشته باشید باید سایز و اسم آن را اعلام نماید. همان‌طور که گفتیم، منظور از طول بال، همان سایز نبشی است. به عنوان مثال، منظور از نبشی 6، نبشی‌هایی هستند که اندازه بال یا سایز آن‌ها 60 میلی‌متر است. برای آنکه بتوانید نبشی‌ها را معرفی کنید، می‌توانید از شناسه نبشی استفاده کنید که به شکل زیر تعریف می‌گردد

L 70*70*7

  • در شناسه بالا، منظور از حرف L، همان نبشی است.
  • عدد اول و دوم، طول بال نبشی را نشان می‌دهند که با واحد میلی‌متر تعریف می‌شوند.
  • عدد آخر نیز ضخامت بال را نشان می‌دهد که با واحد میلی‌متر تعریف شده است.
  1. کارخانه تولیدکننده

در حال حاضر، کارخانجات بسیار زیادی در کشور وجود دارند که در حوزه تولید نبشی فعالیت می‌کنند. شرکت ذوب آهن اصفهان، کارخانه صبا فولاد منظومه، شرکت فولاد ناب تبریز، شرکت نورد آریان فولاد و فولاد جاوید بناب از جمله بزرگ‌ترین کارخانجات تولیدکننده نبشی در کشور به شمار می‌روند که آشنایی با آن‌ها پیش از خرید نبشی از اهمیت زیادی برخوردار است.

  1. قیمت نبشی

آخرین فاکتور مهمی که پیش از خرید نبشی باید به آن توجه کنید، قیمت این محصولات است. از آنجایی که قیمت نبشی، تحت تاثیر عوامل زیادی همچون نوسان فولاد در بازار، نرخ ارز و دلار، هزینه حمل و نقل و… قرار دارد، بنابراین شاهد نوسان و تغییر قیمت‌ها به صورت روزانه در بازار هستیم. برای آن دسته از افرادی که در صنایع مختلف، به عنوان تولیدکننده یا پیکانکار مشغول فعالیت هستند، اهمیت دارد تا به منظور برآورد هزینه‌ها، از قیمت روز نبشی مطلع باشند. بنابراین یافتن یک مرکز معتبر، که قیمت انواع آهن‌آلات را به صورت دقیق و لحظه‌ای در اختیار آن‌ها قرار دهد، بسیار حائز اهمیت است. خبر خوب این است که کارشناسان ما در سایت آهن ملت، این امکان را در اختیار افراد قرار می‌دهد.

شما به راحتی می‌توانید از طریق تماس با کارشناسان ما در سایت آهن ملت، از قیمت روز انواع نبشی مطلع شوید.

در هنگام خرید نبشی  چه نکاتی حائز اهمیت هستند؟

تا به این قسمت از مقاله راهنمای خرید نبشی، با نکات مهم پیش از خرید این محصولات آشنا شدید. در این بخش به شما خواهیم گفت که در هنگام خرید نبشی‌ها، باید چه نکات مهمی را در نظر داشته باشید.

  1. ثبت سفارش

پس از آنکه انواع نبشی مورد نیاز خود را انتخاب کردید، لازم است تا جزئیات سفارش خود را در اختیار کارشناسان فروش قرار دهید. به عنوان مثال، ممکن است قصد خرید نبشی، در ابعاد و اندازه سفارشی را داشته باشید بنابراین باید در این مورد، با کارشناسان صحبت نموده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید. پس از این مرحله، سفارش شما ثبت می‌گردد و پیش‌فاکتور توسط کارشناسان برای شما صادر می‌شود.

  1. تائید کردن پیش‌فاکتور خرید

پس از آنکه پیش‌فاکتور خرید خود را دریافت کردید، باید تمامی اطلاعاتی که در آن درج شده است را به دقت مطالعه نمایید. چنانچه مبلع پیش‌فاکتور و مشخصات محصول کاملا مورد تائید شما باشد می‌توانید اقدام به پرداخت مبلغ پیش‌فاکتور کنید. پس از این مرحله، مراحل بارگیری، تامین آهن‌آلات و ارسال آن به شما انجام می‌گیرد. تنها نکته بسیار مهمی که باید در این مرحله در نظر داشته باشید آن است که در طی مراحل خرید از شرکت بازرگانی، ممکن است تکمیل سفارش شما دچار تغییراتی شود.

  1. در نظر گرفتن هزینه‌های جانبی

منظور از هزینه فاکتور، قیمت محصول و سفارش است اما یکی از مواردی که باید در این مرحله آن را در نظر داشته باشید، هزینه‌های جانبی نظیر بارگیری، حمل و نقل سفارش، باسکول و… است که جزو مخارج جانبی خرید نبشی به شمار می‌روند.

توجه کنید که انتخاب محل بارگیری و محل تخلیه (پروژه) می‌تواند بر روی هزینه حمل و نقل تاثیر داشته باشد بنابراین در هنگام ثبت سفارش خود، اطلاعات لازم را از کارشناسان فروش دریافت کنید و اطلاعاتی همچون محل تخلیه سفارش را در اختیار آن‌ها قرار دهید.

پس از خرید نبشی باید به کدام نکات دقت داشته باشید؟

به منظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی نظیر مغایرت، لازم است تا پس از خرید نبشی (قبل از تحویل بار و بعد از آن)، همواره چندین نکته مهم را در نظر داشته باشید و به آن‌ها عمل کنید. چنانچه متوجه بروز مشکلی در این مرحله شدید، لازم است تا با فروشنده تماس بگیرید.

  1. انجام هماهنگی‌های مربوط به تسویه و تحویل بار

پس از آنکه نبشی را خریداری کردید و بار برای شما ارسال شد، لازم است تا هماهنگی‌های مربوط به دریافت بار و تسویه نهایی را انجام دهید. در این مرحله، وزن روی باسکول نشان‌دهنده قیمت دقیق و نهایی محصول است بنابراین آنچه که در فاکتور به شما اعلام شده، قیمت تخمینی سفارش است. پس از آنکه وزن دقیق سفارش از طریق باسکول تعیین شد، نوبت به صدور فاکتور نهایی می‌رسد. پس از مقایسه این فاکتور با پیش‌فاکتور، اکنون مشتری می‌تواند با توجه به بدهکار یا بستانکار بودن خود، اقدام به تسویه حساب نماید. همچنین مشتری باید در نظر داشته باشد کلیه امکانات لازم به منظور تخلیه بار نظیر جرثقیل، نیروی انسانی و… را در محل تخلیه آماده نماید.

  1. مقایسه اطلاعات فاکتور با پلاک

بندیل‌های نبشی مجهز به پلاک و گواهینامه‌ فنی هستند که پس از بسته‌بندی توسط کارخانه به همراه محصول در اختیار مشتری قرار می‌گیرد. بر اساس استاندارد ملی ایران، یک بسته نبشی می‌بایست یک پلاک داشته باشد و مواردی همچون وزن، طول شاخه، علامت و برند تجاری، نام تولیدکننده، شماره شناسایی و شماره بسته به طور دقیق روی آن ذکر شود. همچنین شماره گواهی‌نامه، طول شاخه، وزن و تعداد بسته و شناسه نبشی نیز می‌بایست در گواهی‌نامه فنی قابل مشاهده باشد. در این مرحله از راهنمای خرید نبشی ، مشتری می‌بایست به منظور جلوگیری از مشکلات و مغایرت، اطلاعاتی که در فاکتور و برگه باسکول درج شده را به دقت با اطلاعات مندرج در پلاگ و گواهی‌نامه تطبیق دهد.

  1. بررسی محصولات از نظر شکل ظاهری و خواص و ترکیبات

پس از تحویل بار، اکنون زمان آن می‌رسد تا محصولات را از نظر مشخصات فیزیکی نظیر وزن، اندازه، ابعاد و شکل ظاهری، و همچنین خواص مکانیکی و ترکیبات شیمیایی آن که توسط کارخانه به همراه بندیل اعلام شده است بررسی کنید. به علاوه اینکه باید در نظر داشته باشید روی شاخه‌های نبشی، علامت اختصاری و نام برند تولیدکننده نبشی حک شده باشد تا به این ترتیب، بتوان از اصالت و کیفیت کالای خریداری شده اطمینان حاصل نمود.

در مرحله اول توجه کنید که سطح نبشی باید بدون نقص و کاملا پیوسته باشد. به بیان دیگر، سطح نبشی می‌بایست صاف و بدون هرگونه ناخالصی، پوسته‌پوسته، ترک‌خوردگی، تا خوردگی و… باشد. همچنین انتهای شاخه‌ها را از نظر تورق نیز بررسی کنید تا نبشی، کاملا عاری از عیب باشد.

در گواهی‌نامه فنی که توسط کارخانه تولیدکننده صادر می‌شود باید مواردی همچون درصد عناصر تشکیل‌دهنده و مشخصات مکانیکی محصولات عنوان شده باشد. به این ترتیب، شما با مطالعه این اطلاعات می‌توانید اطلاعات لازم در مورد خواص مکانیکی و ترکیبات شیمیایی محصول به دست آورید.

کلام آخر در راهنمای خرید نبشی

در این مقاله که با عنوان راهنمای خرید نبشی در اختیار شما عزیزان قرار گرفت، به بررسی نکات مهمی که باید پیش از خرید، در هنگام خرید و پس از خرید نبشی به آن توجه کنید پرداختیم. همان‌طور که گفتیم پیش از خرید نبشی باید با انواع نبشی، ابعاد آن، قیمت و عوامل موثر بر آن، کارخانه تولیدکننده و شیوه نامگذاری این محصولات آشنا باشید. همچنین در هنگام خرید نبشی، مواردی همچون ثبت سفارش، تائید پیش‌فاکتور و در نظر داشتن هزینه‌های جانبی به شدت حائز اهمیت است. در انتها و پس از خرید نبشی نیز می‌بایست هماهنگی‌های مربوط به تسویه و تحویل بار را انجام دهید، اطلاعات فاکتور با پلاک را مقایسه و  محصولات از نظر شکل ظاهری و خواص و ترکیبات شیمیایی بررسی کنید. با مطالعه اطلاعاتی که در این مقاله در اختیار شما قرار گرفت، می‌توانید با خیال آسوده، اقدام به خرید انواع نبشی نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی زاده

سلام.‌ عالیه همه نکاتی که برای خرید باید بهش توجه کنیم رو نوشتید خیلی بهم کمک کرد.

trackback

[…] کنیم که اگر قصد خرید این محصول را دارید، مقاله ” راهنمای خرید نبشی ” را مطالعه و در صورت بروز هر گونه سوالی با بخش فروش […]