آهن ملت : نوسان در بازار طلا و ارز، مانند گذشته، قیمت آهنآلات را نیز تحت تاثیر قرار داده و رکود در بازار آهن را رقم زده است. این نوسان به طوریکه در برخی مبادی فروش، افزایش قیمت، هرچند جزئی را شاهد بودیم. هرچند که بسیاری از کارخانجات تمام تلاش خود را به منظور تثبیت قیمت میلگرد به کار گرفتهاند اما برخی دیگر از این واحدهای صنعتی، اقدام به افزایش 100 تا 500 تومنی قیمتها نمودهاند. با این حال، میتوان گفت در حال حاضر، بازار میلگرد در حال تجربه یک وضعیت نسبتا با ثبات است هرچند که برخی کارخانهها شاهد نوسانات جزئی هستند.
میلگردهای با سایز سبک و کوچک، تحت تاثیر نوسان قیمت دلار، با افزایش قیمت همراه بودند این در حالیست که قیمت میلگردهای سایز استاندارد 14 تا 25 ثابت و به قیمت کف بوده است. یکی از بزرگترین و مطرحترین کارخانجات تولیدکننده تیرآهن در کشور ما یعنی کارخانه ذوب آهن اصفهان، قیمت انواع میلگردهای خود را در حدود 30 تا 100 هزار تومن در برخی سایزها افزایش داده است.
در بیشتر کارخانههای سطح کشور، قیمت ورق سیاه بدون تغییر ماند اما قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه با کاهش 100 تا 500 تومانی در برخی ضخامتها همراه بود. همچنین قیمت ورق روغنی، ورق آلومینیوم و ورق گالوانیزه تولیدشده توسط بسیاری از کارخانجات نیز در حدود 300 تومان افزایش پیدا کرد. لازم به ذکر است قیمت ورق گالوانیزه به دلایل مذکور دستخوش تغییرات قرار گرفت.
قیمت قوطی آهنی نیز در بسیاری از کارخانهها بدون تغییر بوده در حالیکه قیمت پروفیل نیکان و صدرا با کاهش 200 تا 500 تومانی همراه بوده است. به علاوه اینکه در عمده مبادی فروش قیمت محصولاتی چون لوله مانسیمان، لوله درزدار، لوله داربستی، لوله بدون درز و لوله گازی ثابت و بدون تغییر اعلام شد. کارشناسان اقتصادی رکود در بازار آهن را به دلیل بروز نوسان در بخش آهن آلات پیش بینی نموده بودند.
در اکثر کارخانهها، قیمت ناودانی و قیمت نبشی نیز بدون تغییر بوده اما در برخی موارد قیمت این محصولات با افزایش 100 تا 200 تومانی همراه بوده است. با توجه به این شرایط به نظر میرسد بازار آهن در وضعیت تثبیت قرار گرفته است هرچند که در قیمت برخی محصولات، شاهد نوسانات جزئی هستیم.
بر اساس گزارشهای به دست آمده از بازار آهن، به نظر میرسد شاهد شرایط آرام، بدون هیجان و نوسان در این بازار هستیم. همچنین نکته قابل توجه آن است که حجم عرضه در مقایسه با تقاضا به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. این بدان معناست که بازار، اشباع شده و خریداران تمایلی به خرید آهنآلات ندارند. همانطور که در گزارش به آن اشاره کردیم، قیمت آهنآلات در برخی از کارخانجات با روند افزایشی و کاهشی همراه بوده و برخی دیگر نیز، سعی در تثبیت قیمت محصولات خود دارند.
هرچند که حجم عرضه آهن اسفنجی در روزهای گذشته در بورس کالا با افزایش همراه بوده است اما استقبال از آن به میزان چشمگیری کاهش یافت به طوریکه 10 درصد از عرضهها معامله شدند. به علاوه اینکه به دنبال تنشهای نظامی در روزهای گذشته و افزایش نرخ ارز، شاهد افزایش قیمت 2.1 درصدی برای آن بودیم. بهترین راه جهت دریاقت
قیمت دلار در بازار آزاد به حدود 63 هزار و 500 تومان در روزهای گذشته کاهش یافت اما با شروع تنشهای جنگی و حمله تلافیجویانه ایران به اسرائیل، قیمت دلار به حدود 67 هزار تومن نیز رسید.
تنشهای اخیر در منطقه، علت نوسانات جزئی در بازار ارز و طلا و رکود در بازار آهن است و به نظر میرسد با عبور از این رویدادها و شروع فعالیت مجدد بانک مرکزی، قیمت ارز و طلا به حد تعادل رسیده و در نهایت شاهد ثبات قیمتها در بازار باشیم.