وبلاگ

مشخصات فنی لوله پلی اتیلن چیست؟

مشخصات فنی لوله پلی اتیلن

یکی از مواد پلیمری پرکاربرد که به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود در طیف وسیعی از صنایع از جمله ساخت لوله مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلی اتیلن است. از این ماده، به مدت طولانی از گذشته تا به امروز، در صنایع مختلف، به منظور انتقال گاز و سایر سیالات استفاده می‌شد. دلیل این امر، دارا بودن ویژگی‌هایی همچون وزن سبک، انعطاف‌پذیری بالا و مقاومت بسیار عالی در برابر خوردگی است. در حال حاضر، شاهد آن هستیم که لوله‌های پلی اتیلن در صنایع مختلف به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و به انتخاب صنایع متنوع تبدیل شده است. در این مقاله از آهن ملت ، قصد داریم به بررسی برخی ویژگی‌ها و مشخصات فنی لوله پلی اتیلن بپردازیم. این محصول، نه تنها از جنبه صنعتی و عملکردی مزایای بسیار زیادی دارد بلکه به دلیل سازگاری با محیط زیست، مورد توجه بسیاری از صنایع حیاتی از جمله کشاورزی، آب و فاضلاب، ساختمان‌سازی و نفت و گاز تبدیل شده است. در ادامه، برخی نکات کلیدی را با شما در میان خواهیم گذاشت که به شما در انتخاب و استفاده از لوله‌های پلی اتیلن کمک شایانی خواهند کرد. شما همراهان گرامی می‌توانید به منظور استعلام قیمت لوله به  صورت لحظه‌ای با کارشناسان ما در سایت آهن ملت تماس حاصل نمایید.

استاندارد لوله پلی اتیلن

برای تولید لوله‌های پلی‌اتیلن، از استانداردهای مختلفی استفاده می‌گردد اما اگر بخواهیم دو استاندارد بسیار مهم را نام ببریم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استاندارد ASTM (انجمن آزمایش و مواد)
  • استاندارد ISO (سازمان بین‌المللی استاندارد)

استاندارد  ASTM

این استاندارد مهم در مشخصات فنی لوله پلی اتیلن ، شامل دو استاندارد مهم دیگر است که در این بخش آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

ASTM D3035

استاندارد ASTM D3035، توسط پلیمرهای پلی‌اتیلن با چگالی متوسط ​​و متوسط ​​بالا در سیستم‌های توزیع فشار پایین آب،  برای لوله‌های پلی اتیلنی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

ASTM D2513

در سیستم‌های توزیع گاز طبیعی این استاندارد برای برای لوله‌های پلی اتیلن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استاندارد ISO

ISO یکی دیگر از استانداردهای مهم است که خود، شامل دو استاندارد مهم دیگر است که در این بخش آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

ISO 4427

در سیستم‌های توزیع آب فشارقوی، از این استاندارد جهانی برای لوله‌های پلی‌اتیلن (PE)استفاده می‌گردد.

ISO 4437

این استاندارد در مشخصات فنی لوله پلی اتیلن برای لوله‌های پلی‌اتیلن  (PE)که در سیستم‌های توزیع گاز طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرند، مناسب است.

به منظور آنکه بتوانید لوله‌های پلی اتیلن را به درستی انتخاب و از آن‌ها استفاده کنید، لازم است تا استاندارد لوله با نیاز و کاربری مد نظر شما ا ز هرجهت تطابق داشته باشند. دلیل این امر آن است که هریک از این استانداردها، مشخصات فنی مختلفی همچون مقاومت در برابر شوک، ضخامت، فشار قابل تحمل و… متفاوت هستند که کاربرد آن‌ها را تعیین می‌نماید.

مشخصات فنی لوله پلی اتیلن 001

انواع لوله پلی اتیلن

به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی که لوله‌ و اتصالات پلی اتیلن در مشخصات فنی لوله پلی اتیلن دارند، امروزه شاهد آن هستیم که به طور گسترده از این محصولات در صنایع مختلف استفاده می‌گردد. بر اساس اینکه این لوله‌ها دارای چه مصارف، کاربرد و ویژگی‌هایی هستند، به شما امکان می‌دهند تا از آن‌ها در صنایع مختلف استفاده کنید. در ادامه، بر اساس کاربرد لوله‌ها، به معرفی انواع لوله‌های پلی‌اتیلن خواهیم پرداخت. لوله‌های  HDPEو لوله‌های  MDPEدو نوع از لوله‌های پلی اتیلن هستند که در زیر به طور مختصر آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

لوله پلی اتیلن آب و فاضلاب

لوله‌های HDPE، در بخش‌هایی همچون فاضلاب صنعتی، انتقال آب شرب و فاضلاب فشار قوی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این محصولات همچنین گزینه مناسبی برای استفاده در سیستم‌های آبیاری و فاضلابی به شمار می‌روند چرا که دارای ویژگی‌ بسیار مهم مقاومت بالا در برابر خوردگی و مواد شیمیایی‌ هستند.

لوله‌های  MDPEنیز گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در سیستم‌های توزیع گاز طبیعی و آب با فشار پایین محسوب می‌شوند.

لوله پلی اتیلن در صنعت نفت و گاز

در صنعت نفت و گاز، از لوله‌های HDPE به منظور انتقال مواد نفتی و گاز استفاده می‌گردد. به علاوه اینکه امکان استفاده از آن‌ها در سیستم‌های خطوط لوله‌های توزیع گاز و نفت نیز وجود دارد.

در مقابل، به منظور توزیع گاز طبیعی در فشارهای کمتر از لوله‌های  MDPEاستفاده می‌شود.

لوله پلی اتیلن در بخش کشاورزی

در این بخش، به منظور استفاده در لوله‌کشی آب در مناطق کشاورزی، سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و همچنین سیستم‌های آبیاری کشاورزی از لوله‌های HDPE استفاده می‌شود.

در مقابل، برای کاربردهایی که در آن به عایق‌کاری نیاز باشد، برای مثال انجام عایق‌کاری گلخانه، از لوله‌هایPEF  (فوم پلی اتیلن) استفاده می‌گردد.

صنعت ساخت و ساز

در این صنعت از لوله‌های HDPE و لوله‌های  MDPEدر بخش‌های مختلف از جمله سیستم‌های گرمایش و سرمایش، لوله‌کشی ساختمان، لوله‌کشی تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، سیستم‌های آبیاری و لوله‌کشی آب استفاده می‌گردد.

نکته‌ای که می‌بایست در هنگام انتخاب لوله پلی اتیلن به آن توجه کنید، آن است که هریک از این محصولات دارای کابردها و ویژگی‌های منحصربه‌فرد هستند. بنابراین برای آنکه بتوانید لوله‌ مناسب را انتخاب کنید، باید مواردی همچون شرایط و نیاز پروژه را در نظر داشته باشید.

یکی دیگر از راه های استعلام قیمت انواع محصولات فولادی از جمله لوله و همچنین قیمت ورق ، مراجعه به جداول قیمتی مندرج در وبسایت آهن ملت و یا برقرار تماس با بخش فروش از طریق شمارهع 02167103 است.

سایز لوله پلی اتیلن

یکی از موارد قابل توجه در مورد لوله‌های پلی‌اتیلن، تنوع بالای این محصولات از نظر نوع، ابعاد و سایز است. بنابراین شما با توجه به کاربرد و استانداردهای مختلف، قادر به انتخاب لوله مناسب خواهید بود. اگر سری به بازار بزنید، متوجه می‌شوید لوله‌های پلی‌اتیلن با اندازه و قطر مختلف تولید و به بازار عرضه شده‌اند. رایج‌ترین سایز لوله‌های پلی‌اتیلن را در ادامه مشاهده می‌کنید.

  • قطر خارجی (OD): رایج‌ترین قطر خارجی برای این لوله‌ها از ½ اینچ تا بیشتر از 63 اینچ است. با توجه به کاربرد، امکان انتخاب آن‌ها برای صنایع مختلف وجود دارد.
  • ضخامت دیواره (Wall Thickness): ضخامت دیواره لوله‌های پلی‌اتیلن در بازار از 2 تا 200 میلیمتر یا بیشتر متغیر است.
  • فشار کاری (Working Pressure): هریک از سایزهای مختلف لوله‌های پلی اتیلن قادر هستند تا با توجه به مواردی همچون ضخامت دیواره و جنس ، فشار کاری معینی را تحمل نماید. به عنوان مثال، افزایش قطر لوله، به طور مستقیم سبب افزایش فشاری کاری آن خواهد شد.
  • طول: لوله‌های پلی‌ اتیلن، در طول‌های مختلف، از استاندارد تا سفارشی بر اساس نیاز مشتری، تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

بنابراین همان‌طور که گفته شد، نیاز است تا در هنگام انتخاب و خرید لوله پلی اتیلن، فاکتور مهمی نظیر مطابقت ضخامت دیواره، اندازه و طول و فشار کاری با نیاز پروژه را در نظر داشته باشید. همچنین توجه داشته باشید که مشخصات فنی لوله، می‌بایست از هر نظر با استانداردهای معتبر همسو باشد.

کاربرد لوله پلی اتیلن در مشخصات فنی لوله پلی اتیلن

به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی که این لوله‌ها دارند، امروزه از آن‌ها به طور گسترده در طیف وسیعی از صنایع استفاده می‌گردد. در این بخش، قصد داریم نگاهی به برخی از کاربردهای اساسی لوله‌های پلی اتیلن داشته باشیم پس همراه ما باشید.

آب و فاضلاب

از لوله‌های پلی اتیلن در بخش آب و فاضلاب به منظور تامین آب از جمله سیستم‌های آبیاری کشاورزی و قطره‌ای و یا انتقال آب به مناطق کشاورزی و شهری استفاده می‌گردد. همچنین در بخش فاضلاب نیز در در شبکه‌های فاضلاب شهری و صنعتی، تصفیه آب و لوله‌کشی فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نفت و گاز

حوزه نفت و گاز نیز از دیگر بخش‌هایی است که در آن از لوله پلی اتیلن استفاده می‌گردد. دز این حوزه در خطوط لوله‌های توزیع گاز طبیعی، لوله‌کشی مواد نفتی و مشتقات نفتی از این لوله‌ها استفاده می‌گردد.

صنایع شیمیایی و پتروشیمی

سیستم‌های لوله‌کشی محلول‌ها و انتقال مواد شیمیایی در این صنایع، از دیگر کاربردهای مهم لوله پلی اتیلن محسوب می‌شود.

کاربردهای صنعتی

تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب صنعتی، لوله‌کشی مایعات صنعتی، سیستم‌های خنک‌کننده و سیستم‌های گرمایش و سرمایش صنعتی برخی از مهم‌ترین کاربردهای لوله پلی اتیلن در حوزه صنعتی به شمار می‌روند.

کشاورزی

بخش کشاورزی، یکی از بخش‌هایی است که تمایل زیادی برای استفاده از لوله‌های پلی اتیلن دارد. دلیل این امر، دارا بودن ویژگی‌هایی همچون مقاومت در برابر خوردگی است. در بخش کشاورزی از لوله پلی اتیلن در  سیستم‌های آبیاری قطره‌ای، لوله‌کشی آب و مواد شیمیایی در کشاورزی استفاده می‌گردد.

ساخت و ساز

سیستم‌های تهویه و گرمایش، لوله‌کشی آب و فاضلاب و سیستم‌های تصفیه هوا و آب در بخش ساخت و ساز را باید رایج‌ترین کاربرد لوله‌های پلی اتیلن در این حوزه دانست.

مقاومت در برابر خوردگی، انعطاف‌پذیری عالی، وزن کم، ضد زنگ و ضد خوردگی بودن در کنار عمر مفید طولانی، سبب شده تا امروزه از این محصولات در بسیاری از صنایع استفاده شود. به عنوان ساده‌ترین کاربرد این محصولات می‌توان به انتقال و ذخیره‌سازی سیالات و گازها در صنایع مختلف اشاره کرد. در ادامه، شما را با برخی از مزایای این لوله‌ها آشنا خواهیم کرد.

مزایای لوله پلی اتیلن

لوله‌های پلی‌اتیلن (PE) به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، به گزینه‌ای بسیار مورد توجه برای کاربردهای متنوع در بخش صنعتی و خانگی تبدیل شده‌اند. در این بخش، شما را با برخی از مهم‌ترین مزایای این محصولات آشنا خواهیم کرد.

  • مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی
  • انعطاف‌پذیری مطلوب
  • وزن سبک
  • سهولت حمل و نقل، نصب و راه‌اندازی
  • مقاومت در برابر شوک و ضربه
  • عایق الکتریکی
  • مقاومت در برابر تغییرات شیمیایی و حرارتی

چنین مزایایی سبب شده تا امروزه از لوله‌های پلی اتیلن، به عنوان گزینه‌ای اصلی و کارآمد در بخش‌های مختلف از جمله آب و فاضلاب و همچنین نفت و گاز و به طور کلی بخش‌های صنعتی و خانگی استفاده شود.

کلام آخر

در مقاله مشخصات فنی لوله پلی اتیلن آموختیم که ، لوله‌های پلی‌اتیلن از جمله مواد پرکاربرد در سیستم‌های توزیع آب و گاز هستند اما انتخاب و استفاده از این محصولات به مشخصات فنی آن‌ها بستگی دارد. این مشخصات شامل ویژگی‌هایی نظیر ضخامت، فشار قابل تحمل، مقاومت در برابر شوک و ویژگی‌های خاص مرتبط با کاربردهای مختلف می‌شوند. در این مقاله از سایت آهن ملت، به بررسی اهمیت این مشخصات و نقش آن‌ها در انتخاب لوله‌های پلی‌اتیلن برای مصارف آب و فاضلاب و شبکه‌های توزیع نفت پرداختیم. همچنین، انواع لوله پلی اتیلن، مزایا و کاربرد این محصولات را بررسی نمودیم. در صورت تمایل به خرید لوله پلی اتیلن و استعلام قیمت روز، می‌توانید با کارشناسان ما در سایت آهن ملت تماس حاصل نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها