اخبار بازار مسکن

نرخ دلار و عواقب آن بر بازار مسکن

نرخ دلار و عواقب آن بر بازار مسکن

آهن ملت : بر کسی پوشیده نیست که افزایش افسارگسیخته نرخ دلار، چه تاثیرات و تبعات منفی در بازارهای مالی و موازی داشته است. بازار مسکن، یکی از بازارهایی است که در مقایسه با سایر بازارهای مالی، اثر نوسانات دلار را با سرعت کمتری منعکس می‌کند.

با این حال بر اساس بررسی گزارش‌های به دست آمده به نظر می‌رسد که شاهد کوتاه‌تر شدن بازه زمانی تاثیر بازار ارز بر مسکن هستیم. به بیان ساده به محض آنکه قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند، شاهد اثرگذاری هرچند کم و ضعیف آن بر بازار مسکن هستیم.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که در آبان ماه سال ۱۴۰۰ نرخ مسکن متری ۳۲ میلیون تومان بوده است. با مقایسه این رقم در ابتدای سال جاری به راحتی می‌توان رشد قابل توجه قیمت مسکن را مشاهده کرد. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که تورم نطه به نقطه اعلام‌شده برابر با رشد نرخ مسکن است. می توان گفت که قیمت آهن رابطه مستقیمی با قیمت دلار و قیمت مسکن دارد. بنابراین کوچکترین نوسان در بازار آهن می تواند قیمت بازار آهن را سریعا تحت تاثیر قرار دهد.

نرخ دلار و عواقب آن بر بازار مسکن

قیمت دلار در طی سه گذشته چیزی بیش از 100 درصد رشد قیمت داشته است. به عبارت دیگر قیمت دلار در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ چیزی در حدود ۲۸ هزار تومان اعلام شد. این در حالی است که قیمت دلار در بازار آزاد سال ۱۴۰۳ از کانال ۶۰ هزار تومان عبور کرده و چیزی در حدود ۶۴ هزار تومان اعلام شد.

با بررسی‌های انجام گرفته به نظر می‌رسد بازار مسکن از سایر بازارهای موازی نیز در کوتاه مدت تاثیر می‌گیرد. گواه این امر را باید ادعای سازندگانی دانست که در رابطه با تاثیر نرخ دلار برقیمت مصالح ساختمانی و نهاده‌ها صحبت می‌کنند. لازم به ذکر است قیمت پروفیل ساختمانی به همراه دیگر مقبطع فولادی یکی از کلیدی ترین عامل های تعیین قیمت مسکن در ایران و همچنین سایر کشورهای دنیا هستند.

با بررسی قیمت دلار و مسکن می‌توان متوجه شد که در مقایسه با سال گذشته، قیمت دلار نرخ رشد بیش از ۱۰۰ درصد را تجربه می‌کند به طوری که پیش از افزایش افسارگسیخته نرخ ارز در انتهای سال گذشته، نرخ دلار در بازه ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان قرار داشت اما امروز با عبور از کانال ۶۰ هزار تومان قیمت ۶۴ هزار تومانی را تجربه می‌کند. همچنین در ماه گذشته قیمت انواع آهنالات از جمله قیمت ورق گالوانیزه با توجه به این نوسانات دچار تغییر گردید.

با این حال به نظر می‌رسد که نرخ مسکن در پایتخت این اثرگذاری بازار ارز را با سرعت کمتری نمایش می‌دهد.

تحولات رخ‌داده در بازار ارز سبب شد تا طیف وسیعی از افراد جامعه به منظور جلوگیری از از بین رفتن یا بی‌ارزش شدن سرمایه‌های خود، آن‌ها را وارد بازار مسکن، طلا و خودرو کنند. در یک بازه زمانی کوتاه، بخش قابل توجهی از سرمایه از بازار مسکن خارج شد. با این حال تغییرات قابل توجهی در زمینه انتظارات تورمی انجام شد و سبب شد تا سرمایه‌ها به بازار مسکن ورود پیدا کنند. کارشناسان عقیده دارند کنترل و ثبات نرخ ارز می‌تواند سبب ایجاد یک آرامش نسبی در بسیاری از بازارها از جمله بازار مسکن شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها