وبلاگ

ورق استیل 430 چیست ؟ بررسی ورق بگیر موجود در بازار آهن

ورق استیل 430 چیست

یکی از انواع ورق استیل که با توجه به خصوصیات و ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود توانسته تا به جایگاه قابل توجهی در صنایع مختلف دست پیدا کند، ورق استیل ۴۳۰ است. ورق ۴۳۰ ترکیبات شیمیایی مناسبی دارد و از استیل‌های خمیری مشتق شده است به همین دلیل در صنایع متنوع می‌تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. با توجه به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌فردی که این ورق دارد امروزه از آن در صنایع آشپزخانه، خودروسازی و صنعت ساختمان استفاده می‌شود.

ورق استیل ۴۳۰ دارای مقاومت بسیار مطلوبی در برابر حرارت و خوردگی است. همچنین از نظر ظاهری، سطحی زیبا دارد. در کنار این موارد ، ماده‌ای کاملاً اقتصادی و با کیفیت شناخته می‌شود. به همین دلیل به یک گزینه مطمئن و موثر در صنایعی که نیاز به مواد ساختاری با کارایی و طول عمر طولانی دارند، تبدیل شده‌ است. در ادامه این مقاله از سایت آهن ملت قصد داریم کاربردها و ویژگی‌های مختلف ورق استیل ۴۳۰ را بررسی کنیم.

ورق استیل 430 چیست؟

ورق استیل ۴۳۰ به خانواده ورق استیل‌های بگیر با خاصیت مغناطیسی تعلق دارد. در مقایسه با سایر ورق استیل‌های سری ۴۰۰، این ورق از مقاومت بالایی برخوردار است اما مقاومت آن در مقایسه با ورق استیل‌های سری ۳۰۰ کمتر است. همچنین این ورق فاقد قابلیت سخت شدن است. به دلیل مقاومت خوبی که این ورق در برابر حرارت از خود به نمایش می‌گذارد، امکان جوشکاری بر روی آن وجود دارد. با این حال باید در نظر داشته باشید که این ورق قادر به تحمل تمام روش‌های جوشکاری نیست.

ورق استیل۴۳۰، حاوی ۱۰ درصد، یا بیشتر، عنصر کروم است. این میزان کروم در ورق استیل سبب می‌شود تا با قرارگیری در معرض هوا، کروم تبدیل به اکسید کروم شود. چنانچه ورق استیل فاقد لایه محافظ باشد، زنگ‌زدگی رخ خواهد داد.

به منظور جلوگیری از مشکل زنگ‌زدگی، یک لایه محافظ، که با چشم قابل تشخیص نیست روی ورق‌ها اعمال می‌شود. این لایه نازک و محافظ به خوبی از استیل مراقبت کرده و سبب ایجاد خاصیت ضد زنگ در آن می‌شود.

استفاده از ورق استیل ۴۳۰ بگیر که در انواع مات و براق تولید شده، بسیار رایج است و در زمره ارزان‌ترین انواع ورق استیل قرار می‌گیرد. استنلس استیل گرید 430 حاوی کروم با درصد زیاد، اما از نوع فولادهای کم کربن است که امکان انجام عملیات حرارتی ندارد.

چنانچه قصد خرید این محصول رادارید به شما پیشنهاد میکنیم جهت دریافت اطلاعات بیشتر مقاله ” راهنمای خرید ورق ” را مطالعه نمایید. شما همچنین می توانید جهت استعلام قیمت انواع محصولات فولادی با شماره 02167103 تماس حاصل نموده و یا به جداول قیمتی مندرج در صفحه محصولات

 ورق استیل 430 چه ویژگی‌های کلیدی دارد؟

به دلیل دارا بودن ویژگی‌هایی همچون مقاومت حرارتی، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی، قیمت بسیار مناسب و تنوع کاربرد، این ورق در صنایع مختلف به گزینه‌ای مطمئن و ایده‌آل تبدیل شده است. این ورق توانسته با کارایی بالا و قیمت کاملاً اقتصادی خود، جایگاه ویژه‌ای در صنایع مختلف نظیر صنایع خانگی، خودروسازی، ساختمان‌سازی و آشپزخانه پیدا کند.

انواع ورق استیل 430 کدامند؟

ورق‌های استیل سری ۴۰۰ به سه دسته استیل ۴۱۰، استیل ۴۲۰ و استیل ۴۳۰ تقسیم می‌شوند. طبیعتاً هر یک از این ورق‌های استیل دارای ویژگی‌ها و کاربردهای منحصربه‌فردی هستند. به عنوان مثال ورق استیل ۴۱۰ دارای مقاومت بالا در برابر سایش و مقاومت پایین در برابر خوردگی است. در ساخت قاشق و چنگال آشپزخانه، ورق استیل ۴۲۰ مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا که قابلیت پولیش خوبی دارد. در صنعت خودروسازی نیز به طور گسترده از ورق استیل ۴۳۰ استفاده می‌شود.

نگاهی به تفاوت استیل 420 و ورق استیل 430

در مقایسه با استیل ۴۲۰، ورق استیل ۴۳۰ در ترکیبات خود مقادیر زیادی کروم دارد و متعلق به خانواده فولادهای سخت نیست. یکی از تفاوت‌های بسیار مهم این دو استیل را باید وجود مولبیدن در ساختار استیل ۴۳۰ دانست. وجود مولبیدن سبب می‌شود تا مقاومت گرید ۴۳۰ در برابر خوردگی افزایش یابد.

تفاوت اول- مقاومت در برابر خوردگی

مقاومت استیل ۴۲۰ در طی فرایند پرداخت سطحی تا حد زیادی بهبود می‌یابد به طوری که می‌تواند مایعات قلیایی، آب شیرین و اسید را تحمل کند. نکته قابل توجه آن است که با قرارگیری در شرایط آنی، مقاومت این آلیاژ کاهش می‌یابد و از لحاظ مقاومت در رده کمتر از ۴۳۰ قرار می‌گیرد.

تفاوت دوم- شکل‌پذیری در فرایند ساخت

در برخی موارد افزایش مقاومت آلیاژ می‌تواند بر روی ماشین‌کاری یا شکل‌پذیری آن تاثیر داشته باشد. با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان گفت فولاد ۴۲۰ به دلیل انعطاف‌پذیری و نرمی بیشتر خود شکل‌پذیری آسان‌تری دارد. در مقابل  هر چند که فولاد ۴۳۰ شکل‌پذیر است اما ساخت آن، فرایندی پیچیده‌تر است که این امر نیز نیاز به زمان و انرژی بیشتری دارد.

تفاوت سوم- کاربرد

به دلیل تفاوت در ساختار و ترکیبات شیمیایی موجود در هر یک از این ورق‌های استیل 420 و 430 کاربرد آن‌ها در صنایع مختلف نیز متفاوت از یکدیگر است.

تفاوت چهارم- مقاومت در برابر گرما

یکی از معیارهای اساسی که برای مقایسه تفاوت میان استیل ۴۲۰ و ۴۳۰ در نظر گرفته می‌شود مقاومت در برابر گرما است. با توجه به این معیار می‌توان متوجه شد که آلیاژ می‌تواند تا چه دمایی بدون آنکه حالت خود را از دست دهد و دچار آسیب شود در برابر حرارت مقاومت کند. بر اساس آزمایش‌های انجام گرفته، استیل ۴۲۰ می‌تواند بدون ایجاد تغییر در ساختار خود، تا دمای ۶۵۰ درجه سانتی‌گراد همچنان بازدهی مناسبی داشته باشد. لازم به ذکر است ریسک اکسیداسیون قطعات با افزایش دما به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. فولاد ۴۳۰ می‌تواند تا دمای ۸۷۰ درجه سانتی‌گراد به خوبی در برابر حرارت مقاومت کرده و حالت خود را حفظ کند. هر چند که افزایش دما سبب تشدید حالت شکنندگی قطعه خواهد شد.

ورق استیل 430 چه کاربردهایی دارد؟

همانطور که در بخش‌های مختلف مقاله اشاره کردیم از ورق استیل ۴۳۰ به طور گسترده در امور دکوراتی و ساخت لوازم خانگی استفاده می‌شود. از این فولاد به منظور ساخت بخش‌های مختلف وسایلی نظیر ماشین لباسشویی و ظرفشویی، سینک ظرفشویی، اجاق گاز و یخچال استفاده می‌گردد. از دیگر کاربردهای ورق استیل ۴۳۰ می‌توان به صنایع غذایی به منظور ساخت تجهیزات رستورانی، صنایع شیمیایی، لوازم خانگی و خودروسازی اشاره کرد.

مهم‌ترین کاربردهای ورق استیل 430 را به طور خلاصه می‌توان موارد زیر دانست:

  • ساخت تجهیزات سلف سرویس
  • ساخت لوازم آشپزخانه نظیر قاشق و چنگال، هود، اجاق گاز، سینک ظرفشویی و…
  • خودروسازی
  • تزئینات و دکوراتیو
  • دکوراسیون، معماری و نمای ساختمان
  • پالایشگاه‌های نفت
  • محیط‌های شیمیایی
  • ساخت قطعات اتصال‌دهنده و بست‌ها

ورق استیل 430 چیست و چه کاربردی داردپ

آشنایی با استانداردهای ورق استیل 430

برای آنکه بیشتر با ورق استیل و ویژگی‌های آن آشنا شویم نیاز است تا به استانداردهای آن واقف باشیم. در ادامه این بخش نگاهی به استانداردهای استیل ۴۳۰ خواهیم انداخت. این استانداردها شامل موارد زیر هستند:

  1. ASTM A240/A240M
  2. ASTM A176
  3. AMS 5503D
  4. QQ-S-766

ASTM A240/A240M

در این استاندارد، الزامات مرتبط با نوع پلیت، شیت یا استریپ که باید در ساخت مخازن تحت فشار یا به طور کلی کاربردهای عمومی در نظر گرفته شود، عنوان شده است.

ASTM A176

استاندارد ASTM A176 حاوی اطلاعاتی نظیر مشخصات انواع استریپ، شیت و پلیت است. با نگاه به این استاندارد متوجه حضور نام ورق استیل ۴۳۰ نیز می‌شوید.

AMS 5503D

لیست کاملی از مشخصات مرتبط با موادی که در صنایع هوافضا مورد استفاده قرار گرفته، توسط انجمن مهندسین خودرو تهیه شده است. با استفاده از این لیست امکان پوشش مواد مورد نیاز و روش‌های تست‌های غیر مخرب وجود دارد. AMS 5503D  در این استاندارد، معادل ورق استیل ۴۳۰ است.

QQ-S-766

این استاندارد دربرگیرنده مشخصه‌های فولاد ضد زنگ و مقاوم در برابر حرارت است که به اشکال استریپ، پلیت و شیت ارائه شده است.

همانگونه که مشاهده کردید، هریک از استانداردهای متنوع ورق استیل ۴۳۰ حاوی اطلاعات و مشخصه‌های منحصربه‌فردی هستند که به شما در شناخت هرچه بهتر ورق استیل ۴۳۰ کمک می‌کنند.

ابعاد و وزن ورق استیل 430 چقدر است؟

ابعاد و وزن ورق استیل دو مشخصه بسیار مهم این محصول هستند. ورق استیل ۴۳۰ در ابعاد رایج 2.1، 1.25، 2.50، 1.22، 2.44، 1.53، 6.1 و 6.2 متر توسط کارخانه‌های مختلف تولید و به بازار عرضه شده‌اند. نکته قابل توجه آن است که امکان برش این ورق‌ها بر اساس نیاز مشتری وجود دارد. همچنین در مورد وزن این ورق‌ها باید گفت شیت ۲ میلی‌متری ورق استیل با ابعاد ۲.۱ متر، وزنی در حدود ۳۱ کیلوگرم دارد.

قیمت ورق استیل 430 و عوامل موثر بر آن

قیمت ورق استیل ۴۳۰ وابسته به عوامل مختلفی نظیر حجم عرضه و تقاضا است. کاهش میزان عرضه ورق استیل کارخانه‌ها سبب افزایش قیمت این ورق‌ها می‌شود. بنابراین میزان تقاضا و عرضه از جمله عوامل کلیدی هستند که در تعیین قیمت این آلیاژ تاثیر دارند. در کنار این موارد هزینه حمل، قیمت مواد تولید، وضعیت صنعت در بازار و همچنین برند تولیدکننده از دیگر عواملی هستند که بر قیمت ورق تاثیرگذار هستند. لازم به ذکر است فرایند تولید ورق استیل ۴۳۰ نیاز به تکنیک و تجربه زیادی دارد چرا که این فرایند نسبتا پیچیده است.

شرایط آب و هوایی، هزینه حمل و نقل و همچنین هزینه انرژی از دیگر موارد موثر بر قیمت ورق استیل ۴۳۰ هستند. همانطور که مشاهده کردید عوامل متعددی در تعیین قیمت نهایی این ورق‌ها نقش دارند. شما همراهان گرامی می‌توانید به منظور ثبت سفارش خرید انواع ورق استنلس استیل، اطلاع از قیمت روز ورق استیل ۴۳۰ و یا دریافت مشاوره پیش از خرید با کارشناسان ما در واحد فروش آهن ملت تماس حاصل نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت آهن ملت، ورق استیل 430، کاربرد و استانداردهای آن را بررسی کردیم. همانگونه که مشاهده کردید به دلیل مشخصات و ویژگی‌های منحصربه‌فردی که ورق استیل ۴۳۰ دارد از آن به طور گسترده در طیف وسیعی از صنایع، از ساخت کارد و چنگال آشپزخانه گرفته تا پالایشگاه‌های نفت استفاده می‌شود. همچنین ورق استیل ۴۲۰ و ۴۳۰ را از لحاظ مقاومت در برابر گرما، کاربرد، شکل‌پذیری در فرایند ساخت و همچنین خوردگی با یکدیگر مقایسه کردیم. قیمت ورق استیل به عواملی نظیر ضخامت، طول و ابعاد ورق بستگی دارد بنابراین چنانچه قصد خرید ورق استیل ۴۳۰ را دارید کافیست به منظور استعلام قیمت روز استیل بگیر و دریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نصرتی

سلام ورق استیل 430 یکی از انواع فولاد ضد زنگ هستش و مقاومت بسیار بالایی هم داره انعطاف پذیر هستش یکی از پر مصرف ترین آلیاژ ها هستش

نصرتی

سلام روز خوش خواستم تشکر کنم بابت اطلاعات خوبتون در مورد ورق استیل 430 که در اختیار گذاشتید استفاده کردیم واقعا ممنون

آقاخانی

سلام ی سوال ببخشید این ورق های استیل ۴۳۰ مات هستن یا براق؟ و برای ساخت بدنه ماشین طرف شویی مناسبه