وبلاگ

ورق شیروانی چیست و چه کاربردی دارد؟

ورق شیروانی چیست

یکی از مصالح ساختمانی که در حوزه ساخت و ساز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است ورق شیروانی است. این نوع از ورق‌ها، خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فردی دارند، به همین دلیل، یکی از اجزای اساسی در ساختمان به شمار می‌روند. قابلیت عایق‌سازی، مقاومت عالی در برابر حرارت و رطوبت، وزن کم و مقاومت خوب در شرایط جوی مختلف، از جمله ویژگی‌هایی هستند که این نوع از ورق‌ها را به یک راهکار موثر در صنعت ساخت و ساز تبدیل کرده‌اند. در ادامه این مقاله همراه آهن ملت باشید چرا که قصد داریم موضوع ” ورق شیروانی چیست ” را بررسی نموده و نکات مهم در هنگام خرید این محصولات را در اختیار شما قرار دهیم.

ورق شیروانی چیست و چه کاربردی دارد؟

منظور از ورق شیروانی چیست نوعی از ورق فلزی که به روش گالوانیزه گرم یا سرد به ورق گالوانیزه تبدیل می‌گردد که در نهایت فرم‌دهی و شکل ظاهری آن، به کمک دستگاه‌های مخصوص انجام می‌گیرد. به این ترتیب افراد در حوزه‌های مختلف به راحتی قادر هستند متناسب با نیاز خود، از این ورق‌ها استفاده کنند. به بیان ساده باید گفت ورق شیروانی نوعی از ورق‌های گالوانیزه به شمار می‌رود.

ورق‌های شیروانی وزن بسیار سبکی دارند به همین دلیل نصب آن‌ها بسیار ساده است. همچنین از آنجایی که این ورق‌ها از مقاومت بالایی برخوردار هستند، بهترین گزینه برای صنعت ساخت و ساز و بازسازی سقف‌های قدیمی به شمار می‌روند. شاید بهترین ویژگی این نوع از ورق‌ها را بتوان مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی دانست. همچنین نیاز به نگهداری و تعمیر این ورق‌ها به میزان چشمگیری پایین است. به علاوه اینکه، از آنجایی که از مواد بازیافتی با درصد بالا در تولید این ورق‌ها استفاده شده باید گفت این ورق‌ها کاملاً قابلیت بازیافت دارند.

در تولید ورق‌شیروانی از چه متریالی استفاده می‌شود؟

بیشتر ورق‌های شیروانی که در بازار آهن موجود هستند از جنس آهن تولید شده‌اند. به بیان ساده باید گفت بیشترین کاربرد، به منظور تولید ورق‌های شیروانی به آهن گالوانیزه اختصاص دارد. از ورق‌های شیروانی همانطور که از نام آن‌ها مشخص است در سقف ساختمان‌ها استفاده می‌گردد ازاین‌رو این ورق‌ها به مدت طولانی در تماس با رطوبت هستند، بنابراین خوردگی و زنگ‌زدگی از جمله عواملی هستند که موجب آسیب دیدن این ورق‌ها می‌شوند.

با توجه به این موارد نیاز است تا به منظور افزایش مقاومت ورق‌ها، از متریال مقاوم استفاده نمود. هرچند که به تازگی ورق‌های شیروانی با جنس پلاستیک نیز تولید و به بازار عرضه شدند اما با استقبال چندان خوبی روبه‌رو نشدند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید برای ساخت سقف شیروانی، از سفال استفاده می‌شد. این محصولات دارای چه قرمگی بسیار پایین و ساختاری شکننده بودند. ازاین‌رو در برابر آسیب و ضربات به سرعت دچار شکستگی می‌شدند. ورق‌های گالوانیزه شیروانی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، از مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه برخوردار هستند. بنابراین به سرعت توانستند تا جایگزین ورق‌های سفالی قدیمی شوند.

ورق شیروانی چیست

ورق شیروانی چه کاربردی دارد؟

شاید تصور کنید که از ورق‌های شیروانی، تنها در ساخت سقف شیروانی منازل مسکونی استفاده می‌گردد. باید گفت علاوه بر این مورد برای ساخت سقف پارکینگ، سردر ورودی باشگاه‌های ورزشی، آلاچیق، سردر منازل و کارگاه‌ها نیز می‌توان از سقف شیروانی استفاده کرد. این ورق‌ها همچنین برای پوشش سقف سوله نیز گزینه ایده‌آلی محسوب می‌شوند. چنانچه قصد دارید در ساختمان‌های مختلف اقدام به نصب سقف کاذب نمایید، به راحتی می‌توانید از ورق شیروانی استفاده کنید. از دیگر کاربردهای ورق شیروانی می‌توان به صنعت حمل و نقل، دیوار کارگاه و انبار، صنایع ساختمانی، پوشش استخر و صنایع فلزی اشاره کرد.

به طور خلاصه برخی از رایج‌ترین کاربردهای ورق شیروانی را می‌توان موارد زیر دانست:

  • ساخت آلاچیق
  • ساخت سقف خانه و ویلا به ویژه در مناطقی با آب و هوای مرطوب
  • گلخانه
  • سلن‌های سرپوشیده
  • پارکینگ و انبار
  • باشگاه‌های ورزشی
  • بام خانه‌

معرفی انواع‌ورق شیروانی گالوانیزه

اگر سری به بازار زده باشید متوجه تنوع بالای ورق‌های شیروانی می‌شوید. انواع ورق شیروانی به شکل زیر دسته‌بندی می‌شوند. هر یک از این ورق‌ها دارای جنس و کاربرد متفاوتی هستند بنابراین نیاز است تا پیش از خرید این محصولات از آن‌ها مطلع شوید.

  1. ورق طرح سفال

ورق‌های طرح سفال دارای دو مزیت برجسته یعنی شکل عالی و فرم‌دهی بی‌نظیر هستند به همین دلیل است که از آنها به طور گسترده در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. با این حال باید در نظر داشته باشید که در مقایسه با ورق‌های کرکره، ذوزنقه‌ای و شادو لاین، این ورق‌ها دارای قیمت برش بسیار بالاتر و چیزی در حدود دو برابر بیشتر هستند. دلیل این امر، زیاد بودن مدت زمان برش این ورق‌ها است. هرچند که این ورق‌ها قیمت برش بسیار بالایی دارند، با این حال همچنان تقاضا برای خرید ورق شیروانی طرح سفالی بسیار زیاد است. انواع ورق طرح سفال شامل موارد زیر هستند:

  • ورق طرح سفال ژنوا

ورق طرح سفال ژنوا، که با نام طرح سفال ایتالیایی و یا طرح سفال فرانسوی نیز شناخته می‌شود، جدیدترین نوع ورق رنگی شیروانی به شمار می‌رود. رایج‌ترین عرض برای تولید این ورق‌ها عرض ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی‌متر است و از این ورق به طور گسترده در ساخت آلاچیق یا سقف شیروانی ویلا استفاده می‌شود. لازم به ذکر است، قیمت ورق رنگی به همراه ورق رنگی شیروانی همزمان دچار تغییر می شوند.

  • ورق طرح سفال پالرمو

ورق‌های پالرمو به دلیل دوام و ماندگاری بالا، بهترین گزینه برای شرایط آب و هوایی سخت هستند. کاهش هزینه‌های ساخت را به جرات باید یکی از برترین مزایای استفاده از این ورق‌ها دانست. به علاوه اینکه استفاده از این ورق‌ها سبب افزایش چشمگیر سرعت اجرای پروژه خواهد شد. ورق پالرمو اولین بار در شهر پالرمو ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت.

  • ورق طرح سفال پرچین

چنانچه قصد دارید از ورود جریان هوا به سطوح زیرین جلوگیری کنید، نظیر پوشش پارکینگ، سردر و یا سقف، بهترین گزینه استفاده از ورق طرح سفال پرچین است.

  1. ورق شیروانی ذوزنقه

این نوع از ورق‌ها که در اندازه‌های 0.6 و 0.4 ساخته شدند، به طور گسترده در ساخت حصار اطراف زمین و ساختمان و همچنین پوشش سقف شیروانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله عوامل موثر بر قیمت ورق ذوزنقه می‌توان به تناژ سفارش مشتری، طول ورق، جنس، هزینه بار و… اشاره کرد.

  1. ورق شادولاین

قرارگیری ورق‌ها به صورت اولپ است که در نهایت به هم پیچ می‌شوند. ورق‌‌های شادولاین دارای ضخامت‌های 0.5 و 0.7 هستند. اگر بخواهیم ویژگی‌های ورق شادولاین را به طور خلاصه نام ببریم می‌توانیم به مواردی همچون مقاومت بالا در برابر خط و خش، نور آفتاب و همچنین زنگ‌زدگی اشاره کنیم.

  1. ورق لمبه یا دامپا

این نوع از ورق‌ها با ضخامت بین 0.4 تا 1.5 میلی‌متر، به نام ورق شیروانی ظریف شناخته می‌شود. لازم به ذکر است برای نصب این نوع از ورق‌ها، از یکی از روش‌های جوشی یا پرچی استفاده می‌گردد.

  1. ورق کرکره سینوسی

این ورق‌ها با عرض ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلی‌متر و همچنین ضخامت 0.4 تا 0.6 تولید و به بازار عرضه می‌شود. مزیت برجسته این نوع ورق‌ها، کم بودن هزینه فرم‌دهی به آن‌ها است.

 بهترین ورق شیروانی چیست چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای آنکه بتوان یک ورق شیروانی را در زمره مواد کارآمد و موثر عنوان کرد نیاز است تا ویژگی‌های متعددی را در نظر بگیریم. در وهله اول مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی از جمله ویژگی‌های حیاتی به شمار می‌روند. بدیهی است که فقدان این ویژگی‌ها در یک ورق سبب می‌شود تا به منظور ساخت سقف سازه‌های مختلف نتوان از ورق به عنوان یک گزینه ایده آل استفاده کرد. علاوه بر این ویژگی‌ها، یک ورق شیروانی عالی باید دارای ویژگی‌هایی همچون حفظ پایداری ابعادی، مقاومت بالا در برابر سایش، سهولت و سرعت بالای نصب، ظاهر با کیفیت و زیبا، عایق صدا و حرارت، وزن سبک و همچنین ثبات رنگ باشد.

چنانچه قصد خرید انواع محصولات فولادی مانند انواع ورق را دارید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ” راهنمای خرید ورق ” را مطالعه نموده و یا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 02167103 تماس حاصل نمایید.

هرچه ورق شیروانی مقاومت بالایی در برابر رطوبت، ضربه و آتش داشته باشد، طول عمر بالاتری دارد و گزینه بسیار مناسبی برای سازه‌های مختلف به شمار می‌رود. حال که با این موارد و ویژگی‌های ورق شیروانی ایده‌آل آشنا شدید به راحتی می‌توانید در هنگام خرید و استفاده از این محصولات تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهید و محصولاتی متناسب با نیاز خود خریداری نمایید.

استفاده از ورق شیروانی در ساختمان چه مزایایی دارد؟

تا به این بخش از مقاله شما را با ورق شیروانی و کاربردهای آن آشنا کردیم اما آیا با مزایای استفاده از این محصولات آشنا هستید ؟ در این بخش قصد داریم به طور خلاصه نگاهی به مزایای استفاده از این ورق‌ها بیندازیم.

  • مقاومت بالا: ورق‌های شیروانی در برابر عوامل طبیعی نظیر زلزله، مقاومت بالایی دارند و به ندرت دچار ریزش می‌شوند.
  • قابلیت بازیافت: از آنجایی که در ساخت ورق‌های شیروانی از مواد پلاستیکی و فلزی استفاده شده است، بنابراین قابل بازیافت هستند و به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند.
  • مقاومت بالا در برابر فرسایش و خوردگی: استفاده از متریال با کیفیت توسط تولید کنندگان ورق‌های شیروانی سبب شده تا این ورق‌ها در برابر خوردگی و فرسایش، مقاومت بسیار بالایی داشته باشند.
  • سهولت نصب: از دیگر مزایای استفاده از ورق‌های شیروانی باید به نصب ساده، آسان و سریع آن‌ها آن اشاره کرد که سبب کاهش زمان اجرای پروژه می‌گردد.
  • وزن سبک: سقف هر سازه ساختمانی ، بخش قابل توجهی از وزن آن را تشکیل می‌دهد. ورق شیروانی بسیار سبک و از وزن کمی برخوردار است بنابراین به میزان چشمگیری می‌تواند سبب کاهش وزن نهایی سازه شود.
  • ظاهر زیبا: یکی از مزایای استفاده از سقف شیروانی، جلوه ظاهری زیبای آن است.

معایب سقف ورق شیروانی چیست؟

در کنار مزایای بی‌شماری که سقف‌های شیروانی دارند، این ورق‌ها دارای معایبی نیز هستند. عدم مقاومت در برابر بادهای شدید را باید یکی از معایب این نوع سقف‌ها دانست. چنانچه از قاب‌های لازم برای محکم کردن سقف شیروانی استفاده نشود، سقف، مقاومت کافی در برابر باد شدید را نخواهد داشت و دچار فروریختگی خواهد شد. عدم وجود سیستم تهویه مناسب نیز از دیگر معایب این نوع سقف‌ها به شمار می‌رود. بنابراین نیاز است تا در محیط، از هواکش استفاده شود. نفوذ حشرات مختلف به سقف و سپس درون خانه از دیگر معایب سقف‌های شیروانی محسوب می‌شود.

در هنگام خرید ورق شیروانی به چه مواردی توجه کنیم؟

اولین نکته‌ای که در هنگام خرید این فرآورده فولادی باید در نظر داشته باشید کیفیت ساخت ورق شیروانی است. نکات اساسی وجود دارند که به شما در انتخاب بهترین محصول کمک خواهند کرد که این بخش موارد را بررسی می‌کنیم.

  1. کاربری

پیش از آنکه سفارش خرید خود را ثبت کنید در ابتدا باید شرایط محل استفاده از ورق را در نظر داشته باشید. بر این اساس می‌توانید ورق متناسب با بالاترین بهره‌وری را انتخاب کنید که دارای مقاومت خوب در برابر عوامل محیطی مختلف است.

  1. جنس ورق

ورق‌های شیروانی در جنس‌های مختلفی همچون فیبر سیمان با روکش رنگی و پی‌وی‌سی، فایبرگلاس و فیبر سیمان در بازار موجود هستند. برای آنکه بتوانید بهترین جنس ورق فولادی را انتخاب کنید در ابتدا باید نیاز ساختمان خود را در نظر داشته باشید و سپس ویژگی‌ها و مزایای هریک از این ورق‌ها را با یکدیگر مقایسه نمایید.

  1. ابعاد و ضخامت ورق

‌ورق‌های شیروانی در ضخامت‌ها و ابعاد مختلفی موجود هستند. شما با در نظر گرفتن نیاز ساختمان خود می‌توانید ضخامت و ابعاد مناسب را انتخاب نمایید. برای مثال برای سقف‌ها و یا ساختمان‌های بزرگ نیاز به انتخاب ورق‌هایی با ضخامت و ابعاد بیشتر خواهید داشت.

  1. مقاومت محیطی

از آنجایی که ورق‌های شیروانی به طور مستقیم با عوامل محیطی در تماس هستند بنابراین باید در برابر آب و رطوبت مقاومت خوبی از خود به نمایش بگذارند. ازاین‌رو در هنگام انتخاب ورق‌ها، اطمینان حاصل کنید که این ورق‌ها در برابر آب و رطوبت مقاوم هستند.

  1. مقاومت در برابر حرارت

در هنگام انتخاب ورق شیروانی توجه داشته باشید که ورق باید در برابر آتش و حرارت از مقاومت مناسبی برخوردار باشد. چراکه این ویژگی به طور مستقیم بر ایمنی ساختمان موثر است.

  1. قیمت ورق

 آخرین فاکتوری که باید در نظر داشته باشید، قیمت ورق شیروانی در هنگام خرید است. از آنجایی که تولید کنندگان ورق شیروانی، محصولات خود را با قیمت‌های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می‌نماید بنابراین نیاز است تا در هنگام خرید، قیمت‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و اقدام به خرید ورق شیروانی با کیفیت نمایید.

جمع‌بندی

 در این مقاله از سایت آهن ملت با موضوع ورق شیروانی چیست ، کاربرد و انواع آن آشنا شدید. همانطور که مشاهده کردید این ورق‌ها در انواع، ابعاد و ضخامت‌های مختلفی در بازار موجود هستند که شما متناسب با نیاز ساختمان خود می‌توانید ورق‌های با کیفیت را خریداری نمایید. شما عزیزان می‌توانید به منظور استعلام قیمت روز ورق شیروانی با کارشناسان ما تماس حاصل کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدی

سلام روز بخیر بنده میخواستم سقف رو شیروانی کنم ورق شیروانی میخواستم قیمتش چقدر هست و چطور باید سفارش بدم ؟

حمیدی

مزیت اصلی ورق های شیروانی این هستش که اگر دچار ترک خوردگی یا شکستگی بشه ، باز هم توان مقاومتی بالایی داره و خیلی زود دچار زنگ زدگی نمیشه

رحمانی

سلام این نوع ورق نصب سریع و آسانی داره و اینکه طول عمر بالا در فرم دهی متنوع و قیمت بسیار مناسب و اینکه امکان تهویه مطبوع و تنوع رنگی

رضایی

سلام خیلی ممنون از ورق های بسیار عالی و با کیفیت شما چندسال پیش این نوع ورق رو سفارش دادم هنوز مثل روز اولش هست

یوسفی

سلام وقت بخیر ورق شیروانی خیلی عالی و با کیفیتی هست من گرفتم خیلی خوب بود راضی بودم از همه نظر ارسال خیلی خوبی هم داشت