وبلاگ

ورق پانچ چیست و چگونه تولید می شود؟

ورق پانچ چیست و چگونه تولید می شود؟

منظور از ورق آهن پانچ شده یا به زبان انگلیسی،punched iron sheet  ورق‌هایی هستند که در طی فرایند تولید پانچینگ قرار گرفته‌اند. در این مقاله از آهن ملت میخواهیم به موضوع ” ورق پانچ چیست ” بپردازیم. چنانچه قصد خرید این محصول را دارید به شما توصیه میکنیم این مقاله را تا پایان مطالعه نمایید. در طی فرایند پانچینگ از ماشین یا یک دستگاه پانچینگ به منظور ایجاد نمودن اشکالی خاص با فواصل منظم بر روی ورق استفاده می‌گردد. بر اساس نیازهای خاص هر صنعت، الگو، شکل و ابعاد سوراخ‌ها بر روی ورق می‌توانند متفاوت باشند. برخی از صنایعی که در از آن‌ها از ورق مشبک یا پانچ استفاده می‌شود شامل صنایع زیر هستند:

  1. تولید دستگاه تهویه
  2. تولید محصولات فیلتراسیون
  3. پانل‌های تزیینی و لوازم روشنایی
  4. خودروسازی
  5. صنایع ایمنی و امنیتی
  6. تولید جعبه‌های الکترونیک
  7. تولید صندلی و مبلمان

اکنون که می‌دانید ورق پانچ یا ورق مشبک آهنی چیست و به طور خلاصه متوجه برخی از کاربردهای آن شدید در ادامه این مطلب همراه سایت آهن ملت باشید چرا که قصد داریم شما را با فرایند پانچینگ، انواع روش‌های آن و همچنین دستگاه‌های مختلفی که برای تولید ورق سوراخ‌دار از آن استفاده می‌شود آشنا کنیم.

آشنایی با مراحل پانچ ورق فلزی

به منظور انجام فرایند پانچ زدن ورق آهنی نیاز به طی چندین مرحله است که به کمک یک دستگاه مخصوص به نام دستگاه پانچینگ انجام می‌گیرد. در ادامه این بخش با مراحل اصلی پانچ زدن ورق فلزی آشنا می‌شویم.

انتخاب ورق

در مرحله اول شما می‌بایست با توجه به نیاز پروژه، ضخامت و نوع ورق آهنی را انتخاب نمایید. نکته قابل توجه آن است که ورق باید از هر نظر با کاربری مورد نظر شما تناسب داشته باشد، در غیر این صورت در فرایند پانچینگ خراب خواهد شد.

طراحی و چینش

بر روی ورق اقدام به چینش دقیق سوراخ‌های مورد نظر و ایجاد یک طراحی دقیق کنید. شما می‌توانید بر روی ورق، شکل، ابعاد و فواصل سوراخ‌کاری را به همراه موقعیت دقیق آن مشخص نمایید.

ورق پانچ چیست

انتخاب ابزار پانچینگ

در این مرحله لازم است تا متناسب با نیازهای پروژه از ابزار پانچینگ مناسب استفاده کنید. برای ایجاد الگوی خاص بر روی ورق، باید پانچ مناسب را انتخاب نمایید.

ثابت‌سازی ورق

در این مرحله نیاز دارید تا ورق آهن را روی دستگاه پانچینگ تثبیت نمایید. این کار سبب می‌شود تا در هنگام عملیات پانچینگ، ورق از جای خود حرکت نکند و در محل خود ثابت بماند.

تنظیمات

مرحله انجام تنظیمات دستگاه پانچینگ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این مرحله شما باید با توجه به عواملی نظیر ضخامت ورق، اقدام به تنظیم سرعت و نیروی پانچ زدن کنید. انجام این تنظیمات به صورت صحیح و اصولی سبب می‌شود تا دستگاه به شکلی بهینه عمل کند و هیچگونه خرابی روی ورق یا در خود دستگاه ایجاد نشود.

 عملیات پانچینگ

در این مرحله می‌توانید شروع به فعالسازی دستگاه پانچینگ کرده و عملیات پانچ زدن را آغاز کنید. دستگاه با اعمال نیرو به ابزار پانچینگ سبب نفوذ آن به ورق آهنی می‌شود و در نهایت سوراخ‌هایی با ابعاد و اشکال مشخص بر روی ورق ایجاد می‌گردد.

حذف باقی‌مانده مواد

حال باید قطعات باقی‌مانده ورق پانچ خورده و مواد باقی‌مانده را حذف نمایید. چنانچه دستگاه پانچینگ شما مجهز به ejector باشد، عملیات حذف باقی‌مانده ورق به صورت اتوماتیک انجام می‌گیرد. در غیر این صورت باید به صورت دستی اقدام به برداشتن این مواد نمایید.

بررسی نهایی کیفیت

در نهایت باید به دقت ورق آهن پانچ زده شده را از نظر کیفیت بررسی نمایید. فواصل سوراخ‌ها، ابعاد و اندازه آنها می‌بایست با مشخصات طراحی کاملاً یکسان باشد. لازم به ذکر است این موارد می‌توانند به طور مستقیم بر روی قیمت ورق پانچ شده موثر باشند.

عملیات نهایی

هرچند که این مرحله اختیاری است اما شما می‌توانید با توجه به نیازهای پروژه، عملیات دیگری را به منظور شکل‌دهی بیشتر به ورق پانچ و بهبود آن انجام دهید. این عملیات می‌توانند شامل خم کردن، تراشیدن و یا تکمیل سطح باشند.

بررسی انواع روش پانچ ورق آهنی

برای پانچ ورق آهنی دو روش کلی وجود دارد که شامل پانچ ماشینی و پانچ دستی هستند.

پانچ ماشینی به دلیل سرعت و دقت بالایی که دارد همواره مورد توجه و اولویت قرار داشته است. در مقابل از پانچ دستی تنها در برخی موارد خاص استفاده می‌گردد. دلیل این امر آن است که پانچ دستی مقرون‌به‌صرفه‌تر است، وزن سبکی دارد و به دلیل آنکه دستگاه قابل حمل است امکان استفاده در محیط‌های محدود را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین برخی پروژه‌های خاص نیاز به انجام تنظیمات خاصی برای فرایند پانچ دارند. در چنین حالتی افراد ترجیح می‌دهند تا برای انجام این تنظیمات به شکلی بهتر و دقیق‌تر، پانچ دستی را انتخاب کنند.

معرفی انواع دستگاه پانچ ورق

تنوع دستگاه‌های پانچ زنی ورق آهنی بسیار زیاد است و هر یک از این محصولات برای کاربری‌های خاص، نیازها و الزامات ویژه خطوط تولید طراحی می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه این بخش برخی از رایج‌ترین دستگاه‌های پانچ زدن ورق را مشاهده می‌کنید:

پانچ دستی

پانج دستی همانگونه که از نام آن مشخص است از قدرت انسانی برای عمل کردن بهره می‌گیرد. این دستگاه امکان کنترل دقیق بر روی فرایند پانچ زنی را در اختیار فرد قرار می‌دهد و با توجه به ویژگی‌هایی دارد کاملا متناسب با عملیاتی با مقیاس کوچک است. برای تولید ورق با حجم کم و یا تست اولیه عموماً از پانچ دستی استفاده می‌گردد.

پانچ هیدرولیک

این دستگاه‌ها برای ایجاد نیروی پانچ زدن از قدرت هیدرولیک استفاده می‌نمایند. به دلیل داشتن نیروی زیاد، دستگاه‌های پانچ هیدرولیک برای ورق‌های ضخیم‌تر مناسب هستند و در محیط‌های تولیدی متوسط که صرفه اقتصادی بالایی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پانچ مکانیکی

این دستگاه‌ها قدرت خود را از سیستم‌های مکانیکی نظیر چرخ‌ها دریافت می‌کنند. دلیل محبوبیت بالای این دستگاه‌ها، سرعت و کارایی قابل توجه آن‌ها است و به همین دلیل است که برای تولید حجم بالا بهترین گزینه به شمار می‌روند. با این حال در مقایسه با پرس‌های هیدرولیک ممکن است از کنترل کمتری برخوردار باشند.

پانچ CNC

کنترل پانچ CNC از طریق برنامه‌های کامپیوتری انجام می‌گیرد چرا که این دستگاه‌ها خودکار هستند. به همین دلیل می‌توانند امکانات چندگانه و دقت بالایی را برای اپراتور فراهم کنند. به این ترتیب به کمک پانچ CNC، امکان پانچ زنی اشکال پیچیده و الگوهای خاص وجود دارد به علاوه اینکه ابزار را به راحتی و با سرعت بالا می‌توان تعویض نمود. در صنایع با تقاضای بالا عموماً از دستگاه پانچ  CNCاستفاده می‌گردد.

کلام آخر

در این مقاله از سایت آهن ملت صفر تا صد فرایند پانچ ورق را بررسی کردیم و به معرفی انواع دستگاه پانچ پرداختیم.

از طریق فرایند پانچینگ می‌توان با الگوها و ابعاد خاص اقدام به تولید ورق آهن پانچ شده نمود. هریک از این ورق‌ها با دارا بودن الگوهای خاص و منحصربه‌فرد می‌توانند در صنایع مختلفی از تولید مبلمان گرفته تا خودروسازی مورد استفاده قرار بگیرند. برای سوراخ‌کاری ورق مراحل مختلفی انجام می‌گیرد که در این مقاله در مورد آن صحبت کردیم. همچنین به عواملی که می‌توانند قیمت ورق پانچ شده را تحت تاثیر قرار دهند اشاره کردیم.

همانطور که مشاهده کردید تنوع دستگاه‌های پانچ ورق در بازار بسیار زیاد است که هر یک از این محصولات کاربردهای خاصی دارند. بنابراین لازم است تا پیش از انتخاب دستگاه پانچینگ مواردی همچون ضخامت ورق را در نظر داشته باشید. چنانچه در این زمینه اطلاعات کافی در اختیار دارید انتخاب ورق و دستگاه پانچینگ برای شما بسیار ساده خواهد بود.  در غیر این صورت می‌توانید به منظور دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت ورق با کارشناسان ما در سایت آهن ملت تماس حاصل نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها