اخبار بازار فولاد

وضعیت فعلی صنعت لوله و پروفیل در ایران

وضعیت فعلی لوله و پروفیل در بازار ایران

در گزارش حاضر از سایت آهن ملت ، به بررسی وضعیت فعلی صنعت لوله و پروفیل در ایران می‌پردازیم. این صنعت، به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های صنعت فلزات و مواد ساختمانی، نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد.

اولین نکته که باید به آن اشاره کنیم، رونق بالایی است که در این صنعت مشاهده می‌شود. با توجه به رشد روزافزون صنعت ساخت و ساز و نیاز روزافزون به مواد ساختمانی، تقاضای بیشتری برای لوله و پروفیل در کشور وجود دارد که این امر به رونق این صنعت کمک شایانی نموده است.

اما در کنار این رونق اقتصادی، چالش‌هایی نیز وجود دارد که باید به آنها توجه شود. یکی از این چالش‌ها، وابستگی به واردات در تامین تمام یا بخشی از مواد اولیه است. با توجه به تولید محدود برخی از مواد اولیه مورد نیاز در کشور، وابستگی به واردات این مواد ممکن است باعث افزایش هزینه‌ها و کاهش توان رقابتی صنعتگران داخلی شود.

همچنین، یکی دیگر از چالش‌های مهم این صنعت، نیاز به فناوری‌های نوین و پیشرفته است. با پیشرفت فناوری در سراسر جهان، استفاده از فناوری‌های نوین در تولید لوله و پروفیل، سبب افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها خواهد شد، اما می‌تواند چالش‌هایی مانند نیاز به سرمایه‌گذاری‌های بالا و زمان‌بر را نیز به همراه داشته باشد.

با این وجود، باید توجه داشت که وضعیت فعلی صنعت لوله و پروفیل با دارا بودن پتانسیل‌های بالقوه، از جمله رشد بازار داخلی و خارجی و توانایی تولید محصولات با کیفیت بالا، همچنان یکی از مهم‌ترین بخش‌های صنعتی کشور است که با راهکارهای مناسب می‌توان از پتانسیل‌های آن بهره‌برداری و با چالش‌های موجود مقابله کرد.

در نتیجه، به منظور افزایش توان رقابتی و توسعه در این صنعت، لازم است تا به مسائلی همچون تأمین مواد اولیه، به‌روزرسانی فناوری‌ها و افزایش توانایی صادرات کارخانجات داخلی، توجه ویژه‌ای اختصاص داده شود.

وضعیت فعلی لوله و پروفیل در بازار ایران

وضعیت فعلی صنعت لوله و پروفیل در ایران : رونق و چالش‌ها

به گزارش آهن ملت در اخبار بازار فولاد، صنعت لوله و پروفیل در کشور از جمله صنایعی به شمار می‌رود که ارزش افزوده و اشتغال‌زایی بالایی را به همراه دارد. با نگاه به چرخه صنعت کشور می‌توان متوجه شد که این صنعت، فناوری‌ها و فرایندهای آن از صفر تا صد به صورت کاملا بومی درون کشور انجام می‌گیرد و اداره آن بر عهده بخش خصوصی است. جالب است بدانید صنعت لوله و پروفیل با صنایع پایین دست خود ارتباط گسترده و قابل توجهی دارد. برای مثال این صنعت عظیم در کشور با صنایع حساس همچون آبفا، پتروشیمی، ساختمان‌سازی و بسیاری از صنایع مادر ارتباط دارد و به خوبی قادر است تا بخش قابل توجهی از نیاز آن‌ها را به آهن و فولاد تامین نماید.

در کشور ما به دلیل بالا بودن حجم ذخیره آهن و فولاد، شاهد راه‌اندازی و رشد واحدها و کارخانجات تولیدی بسیار زیادی در صنعت لوله و پروفیل بوده‌ایم. به دلیل کیفیت بالای محصولات تولیدشده توسط این واحدها، علاوه بر آنکه امکان تامین نیاز داخل به آهن و فولاد وجود دارد، تولیدات این کارخانه‌ها به کشورهای همسایه نیز صادر می‌شوند و ارزآوری فراوانی در کشور به همراه داشته‌اند. برخی دیگر از واحدها نیز با استفاده از فناوری‌ها و خطوط تولید نوین توانسته‌اند تا بخش قابل توجهی از نیاز صنایع پایین دست به آهن و فولاد را تامین نموده و نیاز به واردات این محصولات را از بین ببرند. شرکت پروفیل فولادی اصفهان یکی از واحدهای تولیدی در حوزه لوله و پروفیل است که با بهره‌گیری از خلاقیت نوین توانسته تا با تولید تیرهای ورقه‌ای با جان سینوسی یا موجدار گام مهم و جدیدی را در حوزه لوله و پروفیل بردارد.

این واحد صنعتی مطرح، فعالیت خود را در سال ۱۳۵۹ آغاز نمود و در حال حاضر به عنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح لوله و پروفیل در کشور شناخته می‌شود. محصولات تولیدشده توسط این محجموعه، از تنوع بالایی برخوردار هستند اما به طور مختصر برخی تولیدات این واحد صنعتی شامل ورق کرکره، ناودانی، انواع پروفیل‌های فولادی، ساندویچ پنل برای سقف سالن، لوله گالوانیزه برای استفاده در گلخانه‌ها، چهارچوب فلزی، ستونی، تسمه، پروفیل کناف، نبشی، لوله، قوطی و ورق شیت هستند.

یکی از انواع لوله‌های پرکاربرد که توسط این کارخانه تولید و به بازار عرضه می‌گردد لوله صنعتی گوشت‌دار و لوله صنعتی سبک است. از این محصولات با توجه به استاندارد، مشخصات فنی، ویژگی‌ها و شیوه تولید می‌توان در صنایع خاص استفاده کرد. همانطور که از نام لوله صنعتی سبک مشخص این لوله‌ها از وزن کمی برخوردار هستند و قیمت آن‌ها در مقایسه با لوله صنعتی سنگین به مراتب کمتر است. به همین دلیل است که بسیاری از صاحبان صنایع و خریداران ترجیح می‌دهند تا از لوله صنعتی سبک در صنایع استفاده نمایند. در ادامه، می توان گفت قیمت لوله و قیمت پروفیل به طور روزانه دچار نوسان می گردد.

برای تولید لوله‌های صنعتی سبک از ورق‌هایی استفاده می‌شوند که ضخامتی بیشتر از ۲ میلی‌متر دارند. همچنین تولید لوله‌ها در شاخه‌های ۶ متری انجام می‌گیرد اما مشتریان می‌توانند بنابر سفارش و نیاز خود این لوله‌ها را در شاخه‌های ۱۲ متری نیز سفارش دهند. از لوله‌های صنعتی سبک با توجه به ویژگی‌هایی که دارند می‌توان در شرایط آب و هوایی سخت و مکان و مسافت‌های مختلف به منظور انتقال سیالات، مواد گازی و نفتی استفاده کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها