وبلاگ

پروفیل صنعتی چیست؟ (همه چیز درباره پروفیل صنعتی ، از کاربرد تا اجرا)

پروفیل صنعتی چیست

منظور از پروفیل، همان قوطی‌های فولادی است که امروزه از آن‌ به شکل گسترده در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود اما باید بدانید این اصطلاح به مصالحی نظیر میلگرد، تیرآهن و ناودانی نیز نسبت داده می‌شود. پروفیل‌ها از نظر کاربرد و شکل ظاهری به طور کلی در 4 نوع صنعتی، مبلی، ساختمانی و پروفیل زد در بازار موجود هستند که شما با توجه به نیاز پروژه خود، می‌توانید محصول مناسب را انتخاب کنید. از آنجایی که پروفیل‌های صنعتی محبوبیت بیشتری در صنایع مختلف دارند بنابراین در این مقاله از سایت آهن ملت ، قصد داریم در مورد اینکه پروفیل صنعتی چیست ، چه ویژگی‌ها و مزایایی دارد و به چه روشی تولید می‌شود صحبت کنیم پس در ادامه همراه ما باشید.

 نگاهی به ویژگی‌های پروفیل صنعتی

عموما از پروفیل‌های صنعتی به دلیل ابعاد و ضخامت بیشتری که دارند در مصارف صنعتی استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها از استحکام بالایی برخوردار هستند و در کارخانه‌‎های تولید خودرو از آن‌ها استفاده می‌گردد. در مقایسه با پروفیل‌های ساختمانی، تولید پروفیل‌های صنعتی به شکل محدودتری انجام می‌گیرد چراکه کاربرد آن نیز خاص بوده و از آن، تنها در صنایع خاص صنعتی، نظیر صنایع نظامی استفاده می‌شود. برای تولید این پروفیل‌ها که با نام پروفیل سنگین نیز در بازار آهن شناخته می‌شوند، از ورق‌هایی استفاده می‌شود. که ضخامت آن‌ها 1.5 میلی‌متر به بالا است.

یکی از ویژگی‌های پروفیل صنعتی، استفاده از ورق سیاه برای تولید این محصولات است بنابراین قیمت آن، به طور مستقیم با نوسان قیمت ورق سیاه در ارتباط است.

همچنین تولید این محصولات مطابق با استانداردهای ملی INSO 17003-1 و INSO 17003-2  انجام می‌گیرد. شکل ظاهری این محصولات، چهارگوش بوده و می‌توانید آن‌ها را در رنج اندازه 10 تا 400 میلی‌متر بیابید. به علاوه اینکه پروفیل‌های صنعتی، وزن استانداردی دارند و شما با در نظر گرفتن نیاز پروژه خود، می‌توانید آن‌ها در سایزهای مختلف سفارش دهید.

آشنایی با کاربردهای پروفیل صنعتی

همان‌طور که احتمالا از نام این پروفیل‌های صنعتی متوجه می‌شوید، از این مقاطع در صنایع مختلف استفاده می‌شود. دلیل این امر، ضخامت و استحکام بالای این پروفیل‌ها است. امروزه از این پروفیل، در صنایع بسیار حساس و مهم نظیر ساخت تجهیزات صنعتی و نظامی، ساخت تابلوهای تبلیغاتی و پل‌سازی استفاده می‌شود. همچنین از این پروفیل می‌توان به منظور ساخت ستون نیز استفاده کرد که به نوعی، یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن به شمار می‌رود. اگر بخواهیم به طور خلاصه، با کاربردهای پروفیل صنعتی آشنا شویم، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  1. صنایع خودروسازی
  2. پروژه‌های عمرانی
  3. ساخت سد و پل
  4. اسکلت فلزی در پروژه‌های ساختمانی
  5. خرپاها
  6. ساخت دستگاه‌ها و تجهیزات صنعتی
  7. صنایع نظامی
  8. نفت‌کش
  9. تریلر

مراحل تولید پروفیل صنعتی چیست ؟

برای تولید پروفیل صنعتی، همانند تولید سایر مقاطع فولادی، نیاز است تا مراحل عملیاتی به ترتیب طی شوند. این مراحل، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند  و آنچه در نهایت در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد، پروفیلی مرغوب و با کیفیت است.

  1. در ابتدا با در نظر گرفتن سایز پروفیل و ضخامت ورق‌ها، نیاز است تا پهنای ورق خام به منظور تولید پروفیل مشخص شود. نکته قابل توجه در این مرحله آن است که باید اندازه پرت یا کناره جوش را نیز در نظر گرفت.
  2. در این بخش، نوبت به کالیبره کردن دستگاه قالب می‌رسد. همچنین در این مرحله، لبه‌های ورق به یکدیگر نزدیک شده و محل قابل جوش در آن‌ها به دقت مشخص می‌شود. در این حالت، با عبور ورق از دستگاه، محل درز جوش آن به صورت یک خط مستقیم، قابل مشاهده خواهد بود. عملیات ایجاد جوش در این مرحله، به شکل اتوماتیک اجرا می‌شود که یکی از روش‌های جوش القایی و یا جوشکاری مقاومتی خواهد بود.
  3. پس از اتمام عملیات جوشکاری، لازم است تا به کمک مواد شیمیایی که محلول در آب هستند، اقدام به خنک‌کاری نمود. این مواد، از طریق نازل‌های مخصوص، روی درز جوش پروفیل صنعتی، قرار می‌گیرند.
  4. در این مرحله، شکل‌دهی پایانی و سایزینگ پروفیل انجام می‌شود.
  5. در مرحله آخر نیز، پروفیل‌ها به ابعاد مشخصی برش داده می‌شوند و پس از بسته‌بندی، به بازار عرضه می‌گردند.

پروفیل صنعتی و ساختمانی چه تفاوت‌هایی دارند؟

یکی از سوالات رایج افرادی که به تازگی وارد حوزه آهن‌آلات شده‌اند، آن است که پروفیل‌های صنعتی و ساختمانی چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. در پاسخ به این سوال باید گفت که هرچند هردو پروفیل، از جمله مقاطع بسیار مهم در صنایع مختلف به شمار می‌روند اما این محصولات فولادی را می‌توان از چند جنبه بسیار مهم با یکدیگر مقایسه نمود که در این بخش، آن‌ها را عنوان می‌کنیم.

ابعاد

یکی از تفاوت‌های بسیار مهم میان پروفیل‌های صنعتی و پروفیل‌های ساختمانی، تفاوت در ابعاد این پروفیل‌ها است. پروفیل‌های صنعتی در مقایسه با پروفیل ساختمانی، ابعاد بزرگ‌تری دارند و برای تولید آن‌ها از ورق‌هایی با ضخامت بالاتر استفاده می‌گردد. ازاین‌رو، این پروفیل‌ها از وزن و استحکام بیشتری برخوردار هستند و می‌توان به طور گسترده‌تری از آن‌ها در صنایع مهم استفاده نمود.

کاربرد

در مواقعی که استحکام و تحمل بالا در پروژه‌ها در اولویت باشد، پروفیل‌های صنعتی بهترین گزینه ممکن به شمار می‌روند. در مقابل، زمانی که زیبایی ظاهری دارای اهمیت بیشتری باشد و استحکام بالا چندان اهمیتی نداشته باشد، می‌توان به سراغ پروفیل‌های ساختمانی رفت. اگر بخواهیم به طور خلاصه، کاربرد هریک از این دو پروفیل را عنوان کنیم، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • پروفیل صنعتی: صنایع حساس و بزرگ نظیر صنایع نظامی، خودروسازی، پروژه‌های عمرانی عظیم، سدسازی، ساخت تجهیزات صنعتی و…
  • پروفیل ساختمانی: تولید سازه‌های فلزی، درب و پنجره و…

همان‌طور که مشاهده کردید، این پروفیل‌ها از نظر کاربرد، بسیار متفاوت‌ از یکدیگر هستند ازاین‌رو، چنانچه قصد خرید پروفیل را دارید، نیاز است تا در مورد این محصولات، اطلاع دقیقی به دست آورید تا بر این اساس، قادر به انتخاب پروفیل‌های مناسب برای پروژه‌های خود باشید. در صورت تمایل به دریافت مشاوره، پاسخ سوالات مزتبط با پروفیل صنعتی چیست و همچنین پیش از خرید از کارشناسان ما در آهن ملت، کافیست تا با شماره 02167103 تماس حاصل نمایید.

قیمت

سومین تفاوت میان پروفیل‌های صنعتی و ساختمانی، قیمت این محصولات است.

پروفیل‌های صنعتی به دلیل داشتن ضخامت و وزن بیشتر، در مقایسه با پروفیل‌های ساختمانی قیمت بالاتری دارند. به علاوه اینکه، ابعاد بزرگ و ضخامت بالا در پروفیل صنعتی، سبب می‌شود تا برای تولید این مقاطع، نیاز به صرف هزینه و زمان زیادی باشد که این امر نیز سبب افزایش قیمت نهایی این مقاطع می‌شود. چنانچه قصد خرید پروفیل‌های صنعتی را داشته باشید، می‌بایست از وزن و ابعاد مورد نظر خود اطمینان حاصل کنید تا در زمان استعلام قیمت، آن را در اختیار کارشناسان قرار دهید.

بنابراین همان‌طور که مشاهده کردید، میان این دو پروفیل، تفاوت‌های مهم و قابل توجهی وجود دارد.

انواع پروفیل صنعتی موجود در بازار آهن

بررسی مزایا و معایب استفاده از پروفیل صنعتی

همان‌طور که در ابتدای این مقاله گفتیم، مقاطع فولادی از نظر شکل، ابعاد و کاربرد بسیار متنوع هستند و امکان استفاده از آن‌ها در صنایع و ساختمان‌سازی وجود دارد. به دلیل ویژگی‌هایی این که مقاطع دارند، امروزه شاهد آن هستیم که تقاضا برای خریداری آن‌ها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

یکی از انواع پروفیل‌های پرطرفدار و محبوب در بازار، پروفیل‌های صنعتی هستند که عموما از آن‌ها در پروژه‌های عظیم استفاده می‌شود. دلیل این امر، آن است که این مقاطع از استحکام و توان باربری بالایی برخوردار هستند. لازم به ذکر است قیمت پروفیل صنعتی با توجه به ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، کارخانه تولیدکننده و دیگر عوامل آن مشخص می شود. شما کاربران گرامی می توانید در جداول قیمتی مندرج در وبسایت اهن ملت این قیمت ها را مشاهده نمایید.

به علاوه اینکه، شما به راحتی می‌توانید این مقاطع را به روش جوشکاری، به سایر اجزا متصل نمایید. همچنین به دلیل داشتن ابعاد و ضخامت بالا، کیفیت اتصال در آن به مراتب بهتر از سایر مقاطع است.

همانند سایر مقاطع فولادی در بازار، پروفیل صنعتی نیز مزایا و معایبی دارد که در این بخش، به طور خلاصه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

به عنوان مزایای پروفیل صنعتی می‌توان گفت:

  1. این پروفیل‌ها از قدرت تحمل و استحکام بالایی در برابر فشار زیاد برخوردار هستند.
  2. با وجود داشتن ابعاد بزرگ، وزن آن‌ها نسبتا کم است.
  3. قابلیت جوش‌پذیری دارند.
  4. به روش‌های مختلف از جمله جوشکاری، می‌توان آن‌ها را به سایر مقاطع فولادی متصل نمود.

موارد زیر را نیز می‌توان برخی از معایب پروفیل‌های صنعتی دانست:

  1. در صورتیکه از پروفیل صنعتی استفاده کنید، امکان انجام طراحی‌‌های ظریف برای شما وجود نخواهد داشت. بنابراین اگر ظاهر زیبا در پروژه حائز اهمیت است، باید به سراغ پروفیل‌های ساختمانی بروید.
  2. به دلیل ضخامت، وزن و استحکام بالا، نیاز به صرف هزینه و زمان زیاد برای تولید، این پروفیل‌ها قیمت بالاتری دارند.
  3. تعداد تولیدکنندگان پروفیل‌های صنعتی، محدود است.

مشخصات پروفیل صنعتی چیست ؟

هریک از مقاطع فولادی از جمله پروفیل‌های سنگین یا صنعتی، دارای مشخصاتی هستند. این مشخصات، بسیار دقیق هستند و می‌توانند جزئیات بیشتری در مورد مقاطع فولادی در اختیار خریداران قرار دهند. به طور کلی، مشخصات پروفیل‌های صنعتی شامل موارد زیر هستند:

  1. مشخصات شیمیایی شامل نام گرید، نوع اکسیداسیون و آنالیز شیمیایی
  2. مشخصات مکانیکی شامل کلاس فولاد، گرید معادل، استحکام کششی، تنش تسلیم و درصد ازدیاد طول
  3. وزن و ابعاد پروفیل

آشنایی با کارخانجات و تولیدکنندگان پروفیل صنعتی

یکی از معایب پروفیل‌های صنعتی را باید محدود بودن تعداد تولیدکنندگان این مقاطع فولادی دانست. با این حال، این کارخانجات محدود، از امکانات و دانش روز به منظور تولید محصولات خود استفاده می‌کنند و دارای خطوط تولید بسیار مدرن و پیشرفته هستند. بنابراین تولیدات این کارخانجات بسیار مرغوب و از کیفیت بالایی برخوردار هستند. شرکت صدرا پروفیل کاوه، نورد پروفیل ساوه، شرکت نورد لوله یاران، گروه صنعتی تهران شرق، فولاد هیربد زرندیه، کارخانه جهان پروفیل پارس و لوله و پروفیل صابری از تولیدکنندگان انواع پروفیل و قوطی در کشور شناخته می‌شوند.

کلام آخر

در این مقاله از سایت آهن ملت، بررسی کردیم که پروفیل صنعتی چیست، چه کاربرد و مزایایی دارد. همان‌طور که مطالعه کردید، این پروفیل‌ها، بهترین گزینه در پروژه‌های ساختمانی عظیم و صنعتی به شمار می‌روند که دلیل این امر، استحکام و ابعاد بالای این مقاطع است. به همین دلیل است که بسیاری از پیمانکاران ساختمانی تمایل دارند تا به منظور برآورد هزینه‌های پروژه خود، از قیمت روز انواع پروفیل صنعتی مطلع شوند. چنانچه شما نیز قصد خرید پروفیل صنعتی را دارید، می‌توانید به منظور استعلام قیمت پروفیل و یا دریافت مشاوره پیش از خرید، با کارشناسان ما در سایت آهن ملت به شماره 02167103 تماس حاصل نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عزیزی

قصد خرید پروفیل صنعتی رو داشتم فهمیدم که قیمتش به صورت مستقیم به ورق سیاه ربط داره. میشه بگین جدیدترین قیمت این محصول چقدر هستش؟؟