یکی از دغدغه های مشتریان، انتخاب پروفیل مناسب جهت اجرای پروژه های صنعتی و ساختمانی است. می توان گفت پروفیل یکی از پرمصرف ترین مقاطع فولادی در کشور در نظر گرفته می شود. قیمت پروفیل نیز مانند دیگر محصولات موجود در بازار آهن به علت نوسانات موجود در بازار دچار نوسان می شود. از این رو، در این مقاله از وبسایت آهن ملت می خواهیم به سوال ” پروفیل چیست ” پاسخ دهیم. شما همچنین میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر مقاله راهنمای خرید پروفیل را مطالعه نمایید. پروفیل ها در اشکال مختلف مانند مربع، مستطیل، دایره، بیضی،مثلث و … تولید و در دسترس مشتریان قرار می گیرند و هر یک ویژگی هایب خاص خود را دارا می باشند.. به طور کلی پروفیل در ایزان به مقاطی فلزی توخالی اطلاق گردیده و با نام لاتین Profile شناخته می شود.
پروفیل چیست؟
همانطور که در بخش اول ذکر گردید، پروفیل به سطوح مقطع توخالی و دارای طول زیاد گفته می شود. در این محصولات با افزایش طول شکل آن ثابت است و در بخش های مختلف صنعت و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. گفتنی است که عمدتا، محصولات فولادی در دسته بندی پروفیل طبقه بندی می شوند. برای مثال می توان لوله را به عنوان نوعی پروفیل در نظر گرفت. لازم به ذکر است قیمت پروفیل با توجه به ویژگی های مختلفی تعیین می شود که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
پروفیل در گذر زمان
با مطالعه تاریخ و نگاهی به سازه ها می توان گفت پروفیل از ابتدای قرن 19 میلادی تولید شد و در دسترس ساختمان سازان قرار گرفت. پلی که در اسکاتلند واقع است به عنوان اولین سازه ساخته شده با پروفیل در نظر گرفته می شود. پس از آن با رشد جمعیت و افزایش ساخت و ساز، تولید انبوه این محصول آغاز شد. در ایزان نیز، استفاده از این محصول فولادی پس از جنگ جهانی دوم رواج پیدا کرد.
دسته بندی انواع پروفیل
به طور کلی تقسیم بندی پروفیل ها بر اساس شکل ظاهری و کاربرد آنها انجام می شود. در ادامه این مطلب به بررسی هر یک از این عوامل می پردازیم.
طبقه بندی انواع پروفیل بر اساس سطح مقطع
می توان پروفیل ها را از نظر سطح مقطع در دو دسته باز و بسته طبقه بندی نمود.
معرفی پروفیل باز
همانطور که از نام این دسته مشخص است، دارای سطح مقطع باز هستند. از پروفیا هاز دسته باز می توان به انواع تیرآهن، پروفیل U یا ناودانی، پروفیل Z، نبشی یا پروفیل L، انواع تسمه اشاره نمود.لازم به ذکر است از کلیه محصولات مذکور در بخش های مختلف صنعتی و ساختمانی استفاده می شود.
پروفیل سطح مقطع بسته
ین نوع از پروفیل ها دارای سطح مقطع بسته هستند و در ساخت تجهیزات صنعتی و ساختمانی از قبیل لوله، درب و پنجره، قوطی، درب های پی وی سی، کرکره های برقی و … اشاره نمود. لازم به ذکر است تمامی پروفیل های مذکور در کیفیت های مختلف، امروزه در کارخانه های داخل ایران تولید و در دسترس مشتریان قرار می گیرند. جهت دسترسی به لیست قیمت پروفیل می توانید به صفحه محصولات مندرج در وبسایت آهن ملت مراجعه نمایید. نکته مهم دبگری که مشتریان در زمان بررسی انواع پروفیل بایستی مودرد بررسی قرار دهند، تفاوت پروفیل سبک و سنگین است.
تقسیم بندی انواع پروفیل از نظر کارایی
همانطور که در بخش ابتدایی ذکر گردید، پروفیل ها در بخش های مختلف صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند. گفتنی است، هر یکی از این صنایع نیازمند ویژگی های خاصی در انواع پروفیل است. بنابراین در زمان خرید این محصول بایستی به این نکته توجه داشته باشید که گزینه متناسب با نیاز پروژه خود را انتخاب نمایید.لازم به ذکر است، نوع متریال به کاربرده شده، نحوه تولید و … در نوع کاربرد پروفیل موثر است.
ویژگی های پروفیل ساختمانی
پروفیل های ساختمانی در دو سطح مقطع مستطیل و مربع تولید و در دسترس مشتریان قرار می گیرند. ضخامت استاندارد این محصول در 2 تا میلی متر است. چنانچه مشتریان مایل به تهیه پروفیل ساختمانی در شکل غیر چهار گوش هستند بایستی انواع پروفیل مانند پروفیل ۵۰۷، ۵۰۸، ۵۰۹، ۹۵ و پروفیل لنگه دری را تهیه نمایند. در بسیاری از موارد،
در بازار آهن پروفیل 507 نیز با نام پروفیل سپری خرید و فروش می شود.
پروفیل 508 نیز با نام پروفیل دو لبه شهرت دارد و در ساخت پروفیل در و پنجره به کار می رود.
نام دیگر پروفیل 509 پروفیل تک لبه است.
هر یک از این پروفیل ها نقش مهمی در اجرای سازه های ساختمانی دارند. بنابریان توجه به کیفیت این محصولات در زمان خرید از اهمیت بالایی برخوردار است.
پروفیل کلافی
پروفیل کلافی در ساخت انواع درب و پنجره، ناوانی، تیرآهن و … به کار می رود. مشتریان می توانند این محصول را در ضخامت های 0.9 تا 2.5 میلی متر و در متراژ 6 متری تهیه نمایند. لازم به ذکر است این محصول در بازار با نام پروفیل 509 تک لبه شناخته می شود.
پروفیل صنعتی
پروفیل های صنعتی در ضخامت های مختلفی تولید و روانه بازار می شود. ضخامت این نوع از محصولات فولادی از 5 تا 8 میلی متر است. به دلیل دارا بودن ضخامت بالاتر در مقایسه با دیگر پروفیل ها، این محصول از طریق فرایند نورد گرم تولید و در دسترس مشتریان قرار می گیرد. از پروفیل صنعتی در ساخت سازه ها و تجهیزات عظیم مانند پل ها استفاده می شود. به دلیل ضخامت بیشتر قیمت پروفیل صنعتی در مقایسه با دیگر محصئلات فولادی کمی بالاتر است. شما می توانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر مانند موجودی و قیمت به صفحه محصولات مجموعه توان کاوش شکیبا مراجعه نمایید.
کاربرد پروفیل در بخش صنایع و ساختمان
پروفیل به دلیل دارا بودن ویژگی های خااص فیزیکی و شیمیایی در بخش های مختلف صنعت و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به معرفی پروفیل های پرکاربرد در بخش سازه می پیدازیم. بنابراین اگر مایل به خرید پروفیل در این بخش هستید به شما پیشنهاد می کنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
پروفیل مبلی
پروفیل مبلی مستقیما از ورق های روغنی تولید می شوند و به همین دلیل در بازار نیز با نام پروفیل روغنی خرید و فزوش می شود. پروفیل های مبلی به دلیل دارا بودن ضاهر براق به عنوان محصولی پایه ای در ساخت مبلکان و وسایل دکوراتیو به کار می رود. می توان گفت در ساخت این محصول به طور عمده از دو آلیاژ ST12 و ST14 استفاده می شود و در مقایسه با پروفیل های ساختمانی دارای قیمت بالاتری است.
پروفیل زد
همانطور که در بخش قیمت پروفیل زد بیان شد، شکل ظاهری این محصول مانند حرف لاتین Z است. از پروفیل زد در بخش های مختلف صنعتی و ساختمانی استفاده می شود. برای مثال، از این نوع از پروفیل در ساخت سوله، پارکینگ، سالن، باشگاه و … استفاده می شود. این پروفیل به دلیل کاربرد بسیار زیاد، به طور گسترده توسط مشتریان خریداری می شود. لازم به ذکر است قیمت این محصول در مقایسه با پروفیل های صنعتی و ساختمانی تفاوت چندانی ندارد و قیمت نهای این محصول با توجه به وزن، کارخانه تولید کننده و کیفیت آن مشخص می شود.
پروفیل گالوانیزه
پروفیل های گالوانیزه همان پروفیل های معمولی هستند که فرایند آبکاری بر روی آنها صورت گرفته است. لازم به ذکر است فرایند گالوانیزه سازی به دو روش سرد و گرم انجام می شود و در پایان به شکل پروفیل فرم داده می شود. از این نوع از پروفیل در مناطق و محیط های با رطوبت زیاد به دلیل دارا بودن مقاومت بالا استفاده می شود.
پروفیل استیل
ویژگی بارز پروفیل های استیل مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی است. بنابراین در بسیاری از پروژهای صنعتی و ساختمانی از این محصول استفاده می شود. علاوه بر این مزیت، دارای طاهری براق است و جهت تولید پروفیل های دکوراتیو نیز به کار می رود. مشتریان می توانند این محصول را در گریدهای ۳۰۴، ۳۱۶ و ۲۰۱ خریداری نمایند. لازم به ذکر است قیمت پروفیل استیل بر اساس جنس، نوع، آلیاژ به کار برده شده و ضخامت آن تعیین می گردد. شما می توانید قیمت روز پروفیل استیل را به همراه دیگر محصولاات فولادی در وبسایت توان کاوش شکیبا مشاهده نمایید.
تقسیم بندی انواع پروفیل براساس وزن
پروفیل سبک
هانطور که از نام این محصول پیداست، پروفیل سبک دارای وزن کمی است. این محصول از طریق فرایند نورد سر و با استفاده از ورق های روغنی تولید و روانه بازار می شود. دلیل وزن پایین این محصولات ضخامت کم ورق است و به طور گسترده در بخش پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. گفتنی است یکی از مهمترین عامل های تعیین قیمت پروفیل وزن آن است. طبیعتا با افزایش ضخامت، ورن پروفیل افزایش یافته و قیمت آن بالاتر می رود. یکی از سریعترین راه های استعلام قیمت انواع پروفیل تماس مستقیم با مراکز پخش و فروش و یا مشاهده جداول وزنی و قیمتی می باشد.
پروفیل سنگین
پروفیل های سنگین با ضخامت های بیشتر از 1.5 میلی متر تولید و در دسترس مشتریان قرار می گیرند. از این محصول به دلیل دارا بودن استحکام بسیار بالا عمدتا در بخش صنعت استفاده می شود. شما م یتوانید با مراجعه به بخش محصولات جداول وزنی و قیمت به روز شده پروفیل سنگین را مشاهده نمایید.
چه مواردی در جدول وزن پروفیل گنجانده شده است؟
شعاع خمیدگی پروفیل
طول و عرض مقطع
ضخامت
با استفاده از این موارد می توان وزن، کاربرد و قیمت پروفیل را مشخص نمود.
مزایای استفاده از انواع پروفیل در پروژه های صنعتی و ساختمانی
هر یک از پروفیل ها دارای مزایای خاص خود هستند و کاربرد متفاوتی دارند. ولی به طور کلی می توان صنایعی که از پروفیل به عنوان یکی از محصولات کلیدی استفاده کرد را در موارد زیر خلاصه نمود.
- ساخت تجهیزات صنعتی
- ساخت ترازو و باسکول
- شاسی و تجهیزات خودرو
- ساخته سوله و بدنه ساختمان
- ساخت در و پنجره
انواع پروفیل داخل
هم اکنون در ایران کارخانه های تولید کننده محصولات فولادی با بهره گیری از تکنولوژی و تجهیزات برتر دنییا، در حال تولید این محصول هستند. در میان کارخانجات تولید کننده می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- نورد لوله یاران
- لوله پروفیل صابری
- جهان پروفيل پارس
- فولاد هیربد
کارخانه های مذکور بخش قابل توجهی از نیاز مشتریان را در زمینه تولید پروفیل برطرف نموده اند.
چه عواملی در تعیین قیمت انواع پروفیل اثرگذار است؟
در زمان خرید پروفیل پیشنهاد می شود، راهنمای خرید پروفیل را مطالعه و سپس اقدام به خرید نمایید. از آنجایی که شرایط اقتصادی تا حد بسیار زیادی در تعیین قیمت پوفیل تثر گذار است، پیشنهاد می شود با کارشناسان و مشاوران این حوزه تماس حاصل نمایید. به طور کلی می توان عوامل تاثیر گذار بر قیمت پروفیل را در موارد زیر خلاصه نمود.
- قیمت مواد اولیه
- قیمت جهانی فلز
- میزان عرضه و تقاضا از سوی مشتریان
- کارخانه تولیدکننده
- نرخ ارز و تورم
کلام اخر
در این مقاله، تلاش نمودیم تا به سوالات شما کاربران در زمینه ” پروفیل چیست” پاسخ دهیم. با توجه به تغییرات مداوم در زمینه قیمت و موجودی انواع پروفیل ببه شما پیشنهاد می کنیم اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق منابع معتبر و دارای مجوز کسب نمایید. شما همچنین می توانید جهت دریافت آخرین اخبار بازار آهن با شماره 02167103 تماس حاصل نمایید. همکاران ما در بخش فنی و فروش آماده ارائه خدمات رسانی به شما کاربران گرامی هستند.
پروفیل با ضخامت 2 و 3میل خرید کردم وزن کلی بارم متناسب با جدول وزنی پروفیل2میل و3میل بود یعنی ضخامت پروفیل ها2/2یا3/2میل یا بیشتر نبود که وزن بارم بالاتر بره قیمت هم عالی بود ممنون از شرکت وزین توان کاوش.