وبلاگ

کاربرد ورق پانچ از صنعت خودرو تا دکوراسیون

کاربرد ورق پانچ از صنعت خودرو تا دکوراسیون

همان‌طور که احتمالا می‌دانید، برای آنکه ورق‌ها بتوانند در پروژه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرند نیاز است تا عملیات مختلفی همچون خمکاری، تراشکاری، برش‌کاری، عملیات حرارتی، پوشش‌دهی و… بر روی آن‌ها انجام گیرد. پانچ ورق نیز یکی از این اقدامات است که با انجام‌گیری بر روی ورق، آن را برای استفاده در مواد خاص، مناسب می‌سازد. منظور از پانچ ورق یا فرایند پانچینگ، ایجاد کردن سوراخ‌هایی با اندازه یکسان و در فواصل منظم بر روی سطح ورق است. این سوراخ‌ها که با نام “چشمه” نیز شناخته می‌شوند ممکن است در برخی موارد، دارای اندازه یکسان نباشند.در این مقاله از سایت آهن ملت ، قصد داریم در مورد علت انجام پانچینگ، مزایا و مشخصات ورق‌های پانچینگ و کاربرد ورق پانچ در صنایع مختلف صحبت کنیم پس در ادامه همراه ما باشید.

ورق پانچ چیست؟

پیش از آنکه با کاربرد این ورق‌ها در صنایع مختلف آشنا شویم، در ابتدا بگذارید این محصولات را معرفی کنیم. ورق‌ها محصولاتی بسیار مهم و اساسی هستند که امروزه از آن‌ها در طیف وسیعی از صنایع، از تولید وسایل دکوراتیو گرفته تا نفت و گاز استفاده می‌گردد. از میان انواع ورق‌های متنوع در بازار، ورق‌های پانچ توانسته‌اند تا به محبوبیت بسیار زیادی در بازار دست پیدا کنند که علت این امر را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

علت نامگذاری این ورق‌ها به نام ورق پانچ، وجود حفره‌های فراوان بر روس سطح این محصولات است. ورق پانچ یا ورق مشبک، مزایای بسیار زیادی دارد که سبب شده تا کارایی آن به میزان قابل توجهی افزایش یابد. این محصولات، توسط کارخانجات مختلف در ابعاد، ضخامت و طرح‌های مختلف نظیر دایره، لوزی، مربع و ستاره تولید و به بازار عرضه شده‌اند. فرایندی که در طی آن، سوراخ‌ها به کمک دستگاه پانچ روی ورق ایجاد می‌گردند فرایند پانچینگ نامیده می‌شود.

دستگاه پانچ چیست؟

به منظور ایجاد سوراخ روی ورق پانچ، لازم است تا از دستگاه پانچ استفاده شود. همان‌طور که گفتیم، فرایند ایجاد سوراخ‌ها به کمک این دستگاه، فرایند پانچینگ نام دارد که به دو روش ماشینی و دستی قابل انجام است. روش پانچ ماشینی در مقایسه با دستی، ضریب خطای بسیار پایین، سرعت و کیفیت بسیار بالایی دارد. به همین دلیل است که این روش، امروزه محبوب‌تر از پانچ‌کاری دستی است. پانچ‌کاری ماشینی یا به کمک دستگاه، به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد که عبارتند از:

  • روش سمبه ماتریس
  • روش واترجت
  • پرس پاچ
  • لیزر
  • دستگاه cnc

هریک از این روش‌ها دارای مزایا و معایب است و امکان مختلفی را در اختیار شما قرار می‌دهد. بنابراین پیش از انتخاب روش پانچ‌کاری مناسب، لازم است تا در مورد هریک از آن‌ها اطلاعات دقیقی در اختیار داشته باشید.

انواع ورق پانچ کدامند؟

همان‌طور که گفتیم، ورق‌های پانچ در انواع مختلف در بازار موجود هستند که شما با توجه به کاربری که از آن انتظار دارید، می‌توانید ورق پانچ متناسب با نیاز خود را خریداری کنید. از آنجایی که قیمت ورق پانچ به صورت روزانه دچار نوسان می شود به شما کاربران گرامی پیشنهاد می کنیم جهت استعلام قیمت این محصول و دیگر محصولات فولادی با شماره 02167103 تماس حاصل نموده و یا به صفحه محصولات مندرج در وبسایت آهن ملت مراجعه نمایید.

با این حال، ورق‌های پانچ را می‌توان از نظر طرح ظاهری و جنس ورق به شکل زیر دسته‌بندی نمود.

انواع ورق پانچ از نظر جنس ورق

ورق‌های پانچ از نظر جنس ورق، در انواع زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  1. ورق پانچ آهنی
  2. ورق پانچ آلومینیوم
  3. ورق پانچ استیل
  4. ورق پانچ گالوانیزه
  5. ورق پانچ روغنی
  6. ورق پانچ رنگی
  7. ورق پانچ آجدار

انواع ورق پانچ از نظر طرح ظاهری

بر اساس اینکه ورق پانچ، چه طرحی دارد، این محصولات به شکل زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  1. ورق پانچ سوراخ گرد
  2. ورق مشبک شکاف‌دار
  3. ورق پانچ شش ضلعی
  4. ورق مشبک سوراخ لوبیایی
  5. ورق پانچ سوراخ ستاره‌ای
  6. ورق مشبک گشنیزی
  7. ورق مشبک لوزی

کاربرد ورق پانچ و انواع آن

ورق پانچ چه مزایا و مشخصاتی دارد؟

همان‌طور که گفتیم، ورق‌های پانچ به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. دلیل این امر، آن است که این محصولات دارای مشخصات منحصربه‌فرد و مزایای بی‌شماری هستند. در این بخش، قصد داریم برخی از مشخصاتی که سبب محبوبیت این ورق‌ها شده را با شما در میان بگذاریم.

  1. ورق پانچ قابلیت بازیافت دارد بنابراین دوستدار محیط زیست است.
  2. این محصول از استحکام و دوام بالایی برخوردار است.
  3. خواصی نظیر شکل‌گیری، جوشکاری و برش‌دهی را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد.
  4. درابعاد و اندازه های دلخواه و متنوع تولید شده و در بازار موجود است.
  5. نصب ورق پانچ ساده است و در زمان کوتاهی انجام می‌گیرد.
  6. قابلیت جوشکاری و خمکاری دارد.

ورق پانچ در صنعت چه کاربردی دارد؟

با نگاه به صنایع مختلف، به وضوح می‌توان کاربرد ورق پانچ گالوانیزه و یا ورق پانچ سیاه را مشاهده کرد. قرارگیری ورق تحت فرایند پانچینگ، انعطاف‌پذیری آن را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و سبب می‌شود تا ورق، استحکام مناسبی داشته باشد.

از لحاظ ظاهری، این ورق‌ها دارای الگوی تکرارشونده و مشخص در تمام سطح خود هستند که سبب می‌شود تا در نهایت، به یک ورق مشبک آهنی برسیم. در ادامه همراه ما باشید تا نگاهی به کاربرد این ورق‌ها در صنایع مختلف بیندازیم.

صنعت خودرو

ورق‌های پانچی به دلیل دارا بودن خصوصیات مکانیکی مناسب، در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند و سبب می‌شوند تا خودروهای تولیدشده از ایمنی و کیفیت بالایی برخوردار باشند. برای مثال، در زیرساخت بدنه و بخش‌هایی نظیر سقف، درب و یا ستون، به راحتی می‌توان کاربرد ورق پانچی را مشاهده نمود. علاوه بر این، ورق پانچی در تولید شاسی و یا موتور خودرو نیز نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. در تولید تراشه شاسی، کاپوت و صفحه زیر موتور، ورق پانچ در نقش یک ماده ساختاری بسیار مهم ظاهر می‌شود.

ساخت ماشین‌آلات کشاورزی

در تولید ماشین‌آلات کشاورزی، استفاده از این ورق‌های پانچی منجر به تولید تجهیزاتی بسیار مقاوم می‌شوند که از نظر عملکرد در سطح بسیار مطلوبی قرار دارند. ورق پانچ همچنین می‌تواند کارایی و دوام ماشین‌آلات کشاورزی را نیز به میزان قابل توجهی افزایش دهد. از این ورق‌ها به منظور تولید قطعات پوششی ماشین‌آلات کشاورزی در قطعاتی نیز چرخ و دنده‌ها، سیستم انتقال قدرت و… نیز استفاده می‌گردد.

صنایع غذایی

شاید برای شما جالب باشد که بدانید ورق پانچی در صنعت تولید مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ورق‌ها در بخش‌هایی نظیر دستگاه‌های تصفیه مواد غذایی و یا دیگ شستشوی صنعتی کاربرد دارند. علاوه بر این، از ورق‌های پانچ که در برابر فشار و حرارت مقاوم هستند می‌توان به منظور تولید برخی از قطعات دیگ مخصوص بخار نیز استفاده نمود. در کنار این موارد، شستشوی مواد غذایی، منتقل کردن آن‌ها به بخش خشکاندن و… نیز از دیگر کاربردهایی هستند که می‌توان از ورق‌های پانچی سوراخ‌دار در آن استفاده نمود.

تولید تجهیزات نفت و گاز

در صنعت نفت و گاز، به طور گسترده از ورق پانچ به عنوان یک ماده ساختاری استفاده می‌شود. از این ورق‌ها در این صنعت بسیار پیچیده و حساس به منظور تولید تجهیزات و قطعات مختلف استفاده می‌گردد. برای مثال توزیع مواد شیمیایی مختلف، پالایش و حمل و نقل، فرایند استخراج نفت و گاز تنها برخی از کاربردهای ورق پانچ در صنعت نفت و گاز به شمار می‌روند. علاوه بر موارد فوق، ورق‌های پانچ به منظور تولید تجهیزات تقطیر، کاتالیزور و… در واحدهای پردازش شیمیایی و فرایند تبدیل و پالایش نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 ساختمان و دکوراسیون

همان‌طور که گفتیم، از ورق‌های پانچی یا سوراخ‌دار در طیف وسیعی از صنایع استفاده می‌شود. جالب است بدانید کاربرد این محصولات تنها به صنایعی که عنوان شد محدود نیست و از این ورق‌ها در بخش ساختمان و دکوراسیون نیز استفاده می‌شود. در ساختمان‌سازی و دکوراسیون از ورق‌های پانچی با هدف زیباسازی و یا افزایش استحکام استفاده می‌شود. اگر با دقت به برخی از سازه‌های نگاه کنید متوجه طرح‌ها و الگوهای متنوع روی سطوح ورق خواهید شد.

دکوراسیون داخلی

علاوه بر بخش‌های خارجی ساختمان، از ورق پانچ می‌توان در طراحی دکوراسیون داخلی نیز استفاده کرد. ساخت انواع مبلمان و میز، قطعات و وسایل دکوری و همچنین تولید پنل‌های دکوراتیو، تنها بخشی از کاربرد این محصولات در بخش دکوراسیون داخلی هستند.

علاوه بر این، می‌توان به منظور پوشش‌های جلوه‌‌دهی به نور، ساخت آباژور و لامپ‌های تزئینی نیز از این ورق‌ها استفاده کرد. به این ترتیب، در فضای داخلی منازل و شرکت‌ها می‌توان با اشکال زیبا و چشم‌نواز، محیط را کاملا نورافشانی کرد.

در کنار کاربرد دکوراتیو ورق پانچ، از این محصولات می‌توان به منظور مخفی‌سازی سیستم هواگیر و تهویه نیز استفاده کرد تا به این ترتیب، زیبایی بیشتری به ظاهر محیط بخشید.

طراحی ساختمان

اگر طراح خلاق و ایده‌پردازی باشید، می‌توانید به کمک ورق پانچ، جلوه‌های بصری و ظاهری زیبایی در محیط خلق کنید. این محصولات، ابزارهایی هستند که امکان طراحی و ایجاد جلوه‌های مختلف در فضای ساختمان را در اختیار شما قرار می‌دهند. بنابراین شما به راحتی می‌توانید از آن‌ها در ساخت درب و پنجره استفاده کنید. به دلیل وجود پانچ و سوراخ در سطح ورق، نور و هوا به راحتی به درون فضای محیط هدایت می‌شود. همچنین از آنجایی که طراحی آن بسیار زیبا و چشم‌نواز است می‌تواند جلوه زیبا و جذابی به محیط ببخشد. برای پارتیشن‌بندی فضاهای مختلف در منازل و شرکت‌ها نیز، به سادگی می‌توان از ورق پانچ با طرح‌ها و اشکال مختلف استفاده نمود.

کلام آخر

منظور از پانچینگ، فرایند ایجاد کردن سوراخ‌هایی با اندازه یکسان و الگوی منظم در سطح ورق است. به دلیل مشخصات و مزایایی که این ورق‌ها دارند، از جمله استحکام و دوام بالا، امروزه به طور گسترده از آن‌ در تولید تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی، صنعت خودروسازی، صنایع غذایی، طراحی دکوراسیون داخلی، نما و طراحی خارجی ساختمان و صنایع نفت و گاز استفاده می‌گردد. به دلیل طراحی متنوع و خصوصیات مکانیکی که این ورق‌های پرکاربرد دارند، در صنایع مختلف، به یک ماده ساختاری بسیار مهم تبدیل شده‌اند. چنانچه قصد خرید ورق پانچ را دارید توصیه می‌کنیم به منظور دریافت مشاوره و استعلام قیمت ورق ، با کارشناسان ما  در سایت آهن ملت تماس حاصل نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
⭕ TRАNSАСТIОN 0.7576 bitсоin. Next =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--18807-03-14?hs=4b25eccff55ed28ce5b9ac78da568a66& ⭕

dduwca