وبلاگ

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان + بررسی ویژگی کلیه پروفیل ها در المان های سازه

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

پروفیل‌ها در صنعت‌های مختلف، کاربرد متفاوتی دارند، یکی از مهمترین کاربرد پروفیل، در صنعت ساختمان است. با توجه به اینکه مجموعه آهن ملت ، پروفیل‌های فوق العاده باکیفیت و استانداردی را عرضه می‌کند به بررسی کامل موضوع کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان می‌پردازیم.

بررسی کاربرد های مختلف پروفیل

به طور کلی پروفیل‌ها در ابعاد و استانداردهای متفاوتی تولید می‌شوند و به همین دلیل هر کدام، متناسب با جزئیات خود، کاربرد متفاوتی دارند. در صنعت ساختمان از پروفیل‌ سبک استفاده می‌شود که در ادامه به کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان اشاره می‌کنیم.

پروفیل در ساخت درب و پنجره به کار می‌رود.

یکی از مهم‌ترین کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان، استفاده در ساخت درب و پنجره است که مدل‌های مختلفی از پروفیل در این حوزه از ساختمان وجود دارد. از جمله پروفیل‌های درب و گنجره می‌توان به پروفیل لنگه، پروفیل فریم میانی، پروفیل نوع پانل، پروفیل اتصال قاب به قاب و پروفیل نگهدارنده زهوار اشاره کرد.

کاربرد پروفیل در ساخت پل‌ها، گذرگاه‌ها و سازه‌های بتنی

یکی دیگر از کاربرد‌های پروفیل، استفاده در ساخت انواع پل و گذرگاه‌ها می‌باشد، همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، پروفیل‌ها برای کاربردهای مختلف باید در ابعاد و استانداردهای متناسبی تولید شوند، در صورت نیاز به دریافت مشاوره رایگان برای خرید پروفیل، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید.

سایر موارد کاربردی پروفیل سبک

به دو مورد از کاربرد پروفیل سبک در صنعت ساختمان اشاره کردیم که به جز این موارد، کاربردهای دیگری هم دارد که شامل ساخت تجهیزات صنعتی، ساخت تجهیزات ورزشی و ساخت میله‌های برقی می‌شود. پروفیل‌های سبک ضخامتی حدود 3 میلی‌متر و وزنی کمتر از 30 کیلوگرم در متر دارند. قیمت این نوع از پروفیل‌ها به دلیل وزن پایین، بسیار مناسب است.

کاربرد پروفیل سنگین

این دسته از پروفیل‌ها بر خلاف پروفیل‌های سبک ضخامت بیش از 3 میلی‌متر و وزن بیشتر از 30 کیلوگرم دارند و برای صنایع خاصی به کار می‌روند، از جمله تولید تیرچه، قوطی و ستون در ساختمان، تولید ماشین آلات سنگین و دستگاه‌های صنعتی.

مولفه های تعیین قیمت پروفیل ساختمان

  • در ادامه نوشتار کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان به مبحث قیمت پروفیل‌ها می‌رسیم که عوامل مهمی در قیمت نهایی آن، تاثیرگذار است، برند تولیدکننده یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت پروفیل است. برندهای معروف و کارخانه‌های باسابقه قیمت بیشتری برای محصولات خود تعیین کنند، زیرا محصولات این شرکت‌ها دارای بهترین کیفیت می‌باشد.
  • جنس و ضخامت پروفیل هم می‌تواند تأثیر زیادی بر قیمت آن داشته باشد، پروفیل با کیفیت بالا و ضخامت بیشتر هزینه تولید بیشتری دارند و به‌طور معمول با قیمت بالاتری به بازار عرضه می‌شود.
  • استاندارد تولید محصول نیز تاثیر قابل توجهی بر قیمت دارد. محصولاتی که به استانداردهای بین‌المللی و صنعتی پایبند هستند، قیمت بالاتری نسبت به پروفیل‌های معمولی دارند زیرا هزینه بررسی و تایید استانداردها بر روی قیمت آنها افزوده می‌شود.
  • یکی دیگر از عوامل موثر در قیمت پروفیل هزینه حمل و نقل است که باید در هنگام خرید پروفیل، به این موضوع هم توجه داشته باشید.
  • هزینه مواد اولیه مورد استفاده در تولید پروفیل نیز تاثیرگذار است. اگر قیمت مواد اولیه افزایش یابد، هزینه تولید پروفیل نیز افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه قیمت نهایی محصول نیز بالاتر خواهد بود.
  • نحوه تولید پروفیل هم یکی دیگر از عوامل تعیین نهایی قیمت می‌باشد. اگر تولید پروفیل به روش‌های پیشرفته و خودکار صورت بگیرد، در قیمت نهایی هم موثر است.
  • از دیگر عوامل موثر بر قیمت پروفیل، می‌توان به عرضه و تقاضا اشاره کرد، اگر تقاضا برای پروفیل بالا و عرضه کم باشد،  طبیعتا قیمت محصول افزایش می‌یابد.
  • قیمت جهانی فولاد نیز می‌تواند بر قیمت پروفیل تأثیرگذار باشد. چرا که فولاد یکی از مواد اولیه اصلی در تولید پروفیل است. اگر قیمت جهانی فولاد افزایش یابد، هزینه تولید پروفیل نیز افزایش می‌یابد و در نتیجه قیمت پروفیل نیز بالاتر خواهد بود.
  •  آخرین عوامل موثر در قیمت نهایی پروفیل، مربوط به قیمت ارز است که نوسانات آن باعث نوسان قیمت پروفیل خواهد شد. چنانچه قصد خرید این محصول را دارید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید پروفیل را مطالعه نمایید.

نحوه تولید پروفیل‌های مختلف

به طور کلی برای تولید پروفیل‌ها از دو روش نورد گرم و سرد استفاده می‌شودد که در ابتدا به بررسی روش نورد سرد در تولید پروفیل اشاره می‌کنیم:

به طور کلی پروفیل ها با استفاده از روش نورد سرد تولید می شوند

در کارخانه‌ها با توجه به طول و ضخامت مدنظر، قطعات به وسیله تجهیزات مخصوص، برش داده می‌شود، در قدم بعدی این قطعات به اشکال مورد نیاز خم شده و و در قدم آخر، این قطعات در ابعاد مختلفی برش داده می‌شود.

تولید پروفیل به روش نورد گرم

این روش نسبت به روش نورد سرد دارای فرآیند پیچیده‌تری است، اولین قدم، ذوب مواد اولیه پروفیل شامل ورق فولادی، آهن قراضه و ششم بلوم است. با استفاده از کوره‌های حرفه‌ای این مواد اولیه به دمای بالای 1400 تا 1500 درجه سانتیگراد می‌رسد. در قدم بعدی، مواد مذاب در قالب‌های مخصوص ریخته شده تا مواد اولیه پروفیل به وجود آید، در مهم‌ترین مرحله، ماده اولیه یا بلوم فولادی به وسیله تجهیزات نورد، خمیده شده و به دمای 1200 درجه سانتیگراد می‌رسد تا پروفیل تولید شود. در مراحل بعدی هم پروفیل تولید شده در ابعاد مورد نیاز برش داده شده و کیفیت‌سنجی برای بررسی کیفیت بالای این قطعات انجام می‌شود.

روش نورد گرم برای تولید پروفیل فولادی به دلیل دمای بالا و فشار قوی که در طول فرآیند به کار می‌رود، می‌تواند کیفیت قابل توجهی در خواص مکانیکی و شکل‌پذیری فولاد ایجاد کند. همچنین، این روش می‌تواند به تولید پروفیل‌های با ابعاد بزرگتر و شکل‌پذیری بیشتر کمک کند. از این روش برای تولید پروفیل‌های ساختمانی، خودروسازی، لوله‌های صنعتی و انواع دیگری از قطعات فلزی استفاده می‌شود.

هر دو روش نورد سرد و نورد گرم در تولید پروفیل فولادی استفاده می‌شوند و هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. نورد سرد برای تولید پروفیل‌هایی با دقت بالا و سطحی صاف و بدون تغییرات حرارتی زیاد استفاده می‌شود. از طرفی، نورد گرم برای تولید پروفیل‌هایی با خواص مکانیکی بالا و شکل‌پذیری بیشتر کاربرد دارد.

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

 انواع پروفیل های مختلف

پروفیل باز دارای  شکل ظاهری مانند حرف U، حرف C، حرف Z و تیرآهن است و در ساخت و ساز، ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی کاربرد دارد، برای مثال، پروفیل Z معمولاً برای اتصال و تقویت سازه‌های فلزی استفاده می‌شود و پروفیل تیرآهن برای استفاده در ساخت و ساز و ساخت ماشین‌آلات مناسب است.

یکی دیگر از انواع پروفیل، پروفیل بسته است که این نوع پروفیل دارای دو بستر می‌باشد که در آن فضای میان بستر، به وسیله فلز پوشیده شده است. به عبارت دیگر، پروفیل بسته شامل یک قسمت فلزی که به دور یک قطعه دیگر پوشیده شده است. این نوع پروفیل‌ها عموماً برای استفاده در صنعت ساختمان و تجهیزات صنعتی استفاده می‌شوند.

با توجه به نیاز و کاربرد مورد نظر، باید پروفیل باز یا بسته را انتخاب کنید، هر کدام از این دو نوع پروفیل ویژگی‌ها و مزایا و محدودیت‌های خاص خود را دارند و باید با توجه به نیاز و شرایط مورد استفاده، انتخاب شوند. به عنوان مثال، پروفیل باز به دلیل طراحی باز و فضای میان بسترها،  قابلیت اتصال راحت و انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و می‌تواند در ساخت سازه‌های مختلف استفاده شود. از طرفی، پروفیل بسته به دلیل داشتن قطعه‌ای پوشیده شده و شکل ظاهری زیبا، برای استفاده در ساخت و ساز و تجهیزاتی که نیاز به یک پوشش دارند، مناسب است.

برای اینکه بتوانید بهترین پروفیل را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان آهن ملت بهره مند شوید.

سخن نهایی

با توجه به کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان و همینطور توجه به تهیه پروفیل مناسب برای سازه خود، دریافت اطلاعات کامل و مشاوره اختصاصی بسیار اهمیت دارد، اگر قصد خرید و استعلام قیمت پروفیل ساختمانی با بهترین کیفیت و قیمت را دارید شرکت آهن ملت می‌تواند به شما در این مسیر، کمک شایانی داشته باشد.

پیشنهاد ما به شما این است که برای دریافت مشاوره تخصصی، همین الان از طریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید تا بتوانید ایمن‌ترین خرید را تجربه کنید.

سوالات متداول

چه عواملی در قیمت نهایی پروفیل ساختمانی موثر است؟

عواملی مانند قیمت مواد اولیه، عرضه و تقاضا، نوسانات بازار و قیمت ارز، کیفیت پروفیل و همینطور روش خرید در این موضوع، تاثیر بسیاری دارد.

پروفیل‌ها به چه روشی تولید می‌شود؟

به صورت کلی از دو روش نورد سرد و گرم استفاده شده که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند.

برای خرید پروفیل با کیفیت و استاندارد از کجا اقدام کنید؟

اگر کیفیت و دوام بالای پروفیل برای شما اولویت دارد شرکت آهن ملت بهترین انتخاب برای شما می‌باشد.

از کجا متوجه شویم که کدام نوع پروفیل برای کاربرد ما مناسب است؟

جهت دریافت مشاوره اختصاصی با کارشناسان آهن ملت با شماره 02167103 تماس حاصل فرمایید.

 

منبع به زبان انگلیسی

https://vestadezh.co/

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها