به گفته رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد، فولادسازانی که مطابق با سیاستگذاریهای مسئولان در حوزه صادرات محصولات خود فعالیت میکنند، ناچار به تسویه اعمال ارزی خود با دلار نیمایی هستند که این امر، منجر به سرکوب صادرات میگردد. در این خبر از آهن ملت به بررسی کاهش صادرات فولاد با اجباری شدن ارز نیمایی می پردازیم. در حقیقت این امر سبب میشود تا به جای تشویق صادرکنندگان فولادی به برای رشد ارزآوری، با الزام فولادیها به تحویل فروش با ارز نیمایی، شاهد این امر باشیم که جنبه اقتصادی این عمل، کاملا تحتالشعاع قرار گیرد.
نادر سلیمانی تاکید کرد که اعمال سیاستهای ارز نیمایی، میتواند از فولادیها، توان صادرات را به کلی بگیرد. وی همچنین در ادامه صحبتهای خود افزود تمامی هزینهها و ابزارهای مرتبط با تولید در حال حاضر افزایش یافته است و با اتخاذ چنین تصمیمی توسط دولت، صادرکنندگان موظف هستند تا با بانک مرکزی، با نرخ نیمایی تسویه نمایند. می توان گفت قیمت انواع محصولات فولادی از جمله قیمت ورق و قیمت پروفیل به دلیل اتخاذ چنین تصمیمی دستخوش تغییرات قرار گرفته است.
وی ادامه داد: فولادسازانی که به قطعات یدکی نیاز دارند، از محل صادرات خود، در گذشته اقدام به پر کردن نیاز ارزی خود مینمودند. اما در حال حاضر ناچار به تسویه صادرات خود با ارز نیمایی هستند و باید در وزارت صمت، سفارش نیازهای خود را ثبت کنند. پس از این مراحل، باید در نوبت بانک مرکزی منتظر بمانند تا ارز واردات قطعات یدکی به آنها تخصیص داده شود.
رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد در انتهای سخنان خود افزود با در نظر گرفتن چنین مواردی میتوان گفت، به جای حمایت از صادرکنندگان، باید منتظر سرکوب آنها باشیم. این امر، میتواند منجر به محروم شدن کشور از درآمد ارزی شود و هیچگونه صرفه اقتصادی صادراتی نیز برای تولیدکننده به همراه نداشته باشد. بنابراین میتوان تاثیر مستقیم این امر بر کاهش تولید را به خوبی مشاهده کرد که این موضوع، کاملا با با فرمایشات رهبری در رابطه با مشارکت مردم در تولید تضاد دارد.