آهن ملت : یکی از مقاصد بسیار مهم و اصلی صادرات فولاد ایران، بازار کشور عراق است. این بازار در طی یک سال گذشته، شاهد تغییرات بسیار مهمی بوده است. کشور عراق، با قدرت در حال توسعه زیرساختهای خود و تقویت آن در حوزه فولاد است و اقدامات مهمی را در این مسیر انجام داده است که از میان آنها میتوان به ساخت و توسعه کارخانههای نورد در شهرهای مهم آن از جمله بغداد، بصره و اربیل اشاره کرد. در این خبر از آهن ملت می خواهیم اثرات ساخت کارخانه نورد در کشورهای همسایه را مورد بررسی قرار دهیم.
بنابر اظهارات وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در رابطه با وضعیت کنونی عراق باید گفت عراق، به دنبال آن است که در صنعت ساختمانی سرمایهگذاری کند ازاینرو، آنچه به عنوان اولویت اصلی مطرح میشود، محصولاتی است که با این صنعت مرتبط هستند.
یعقوبی در ادامه افزود به دلیل نیاز کمتر به تکنولوژیهای پیچیده، توسعه حلقه نورد بسیار ساده است. همچنین وی بر این موضوع تاکید دارد که در سالهای اخیر، عراق کارخانههای نورد را توسعه داده و برای محصولات فولادی ایران، تعرفههای وارداتی در نظر گرفته است که این امر، به طور مستقیم ناشی از ضعف دیپلماسی اقتصادی کشورمان است.
توجه نکردن به این مسائل، قطعا سبب خواهد شد تا با از دست دادن بازار عرق، سهم کشورمان از این بازار، به میزان قابل توجهی کاهش یابد و این موضوع به نفع رقبا تمام شود.
زیاندهی و چالش در زمینه ساخت کارخانه نورد در کشورهای همسایه
یعقوبی در رابطه با چالشهای پیش روی بازار آهن و فولاد کشور، اظهار دارد که یکی از چالشهای بزرگی که صنعت فولاد با آن روبهرو است، چالش انرژی است. چنانچه راهکاری مناسب و اصولی برای این چالش در نظر گرفته نشود، باید منتظر کاهش سرمایهگذاری در این بازار باشیم.
آمارهای ۶ ماهه ابتدایی سال گذشته، حاکی از آن است که میزان تولید فولاد به میزان تولید شش ماه ابتدایی سال 1400 رسیده است. به بیان دیگر، میتوان گفت با وضعیت توقف تولید در کشور روبهرو هستیم که تاکنون بیسابقه بوده است.
بنابر اظهارات یعقوبی، مسئله و چالش اصلی و مهم در وضعیت ساخت کارخانه نورد در کشورهای همسایه با آن درگیر شده، مربوط به محدودیت در تامین انرژی است. در کنار این موارد، فاکتورهایی همچون سیاستهای داخلی و تأثیر بازارهای جهانی نیز در این امر دخیل هستند.
بر اساس توضیحات وی، چالش انرژی و تامین آن در سالهای 1400 و 1401، به یک بحران تبدیل شده بود و سبب شد تا بسیاری از کارخانجات، فعالیت خود را به مدت 3 ماه به حالت توقف در آورند. میزان تولید در سال 1401، چیزی در حدود 30 میلیون تن اعلام شد اما این رقم، فاصله زیادی با هدفگذاری در این صنعت داشت که دلیل مهم این کاهش میزان تولید، محدودیت در تامین انرژی بود. این کاهش تولید، در حالی رقم خورد که قرار بود به صنعت فولاد، ظرفیتهایی جدیدی اضافه شود. در نهایت باید به شما بگوییم قیمت ورق به صورت مستقیم توسط عوامل مذکور و در اختیار عموم قرار می گیرد.