سپری، یکی از مقاطع پرمصرف در صنایع مختلف است که به دلیل شکل ظاهری خود، که به حرف T شباهت دارد، با نام پروفیل T نیز در بازار شناخته میشود. سپری از جنس فولاد و آهن است و به یکی از روشهای پرسی یا فابریک، توسط کارخانجات مختلف تولید و به بازار عرضه میگردد. این محصولات، بیشترین کاربرد را در صنایع ساخت و ساز به خود اختصاص دادهاند بنابراین در این مقاله از سایت آهن ملت ، قصد داریم در مورد اینکه سپری چیست و در صنایع مختلف چه کاربردی دارد صحبت کنیم.
سپری چیست ؟
اگر بخواهیم به طور مختصر بگوییم که سپری چیست باید گفت این مقاطع فولادی و آهنی، از نظر ظاهری به حرف T در زبان انگلیسی شباهت دارند. سپری یک بال بلند و باریک دارد و به همین دلیل، این محصول با نام پروفیل T نیز در بازار آهن شناخته میشود. به دلیل ویژگیها و مشخصاتی که سپری دارد، امروزه از آن در طیف وسیعی از صنایع از جمله ساختمانسازی استفاده میشود.
همانند ناودانیها، برای تولید سپری نیز از یکی از روشهای فابریک و پرسی استفاده میشود. برای رسیدن به مقطع مورد نظر، برخی اوقات نیاز است تا یک برش به صورت طولی در وسط تیر آهن ایجاد شود. همچنین هنگامی که نیاز به اتصالاتی با ضخامت بالا وجود داشته باشد، این برش طولی، بر روی تیرآهنهای سنگین ایجاد میگردد. بنابراین این اطمینان وجود دارد که سپری به ضخامت و مقاومت لازم دست پیدا میکند.
اگر سری به بازار آهن زده باشید، مشاهده میکنید که سپریها در ضخامتهای بین 0.9 تا 2.5 میلیمتر در بازار موجود هستند اما ضخامت 2 میلیمتر، رایجترین و پرمصرفترین انواع سپری است. به علاوه اینکه برای سپری، نمرههای مختلفی بر اساس اندازه لبه و دیوار آن تعیین میگردد که این نمره با واحد میلیمتر اندازهگیری میشود. به عنوان مثال، منظور از سپری نمره 2، یک سپری با اندازه لبه 20 میلیمتر است. همچنین رایجترین طول سپری بین 6 تا 12 متر است و انواع آن در لبههای تیز و گرد در بازار موجود هستند که امکان خریداری آنها مطابق با نیاز پروژه وجود دارد.
با انواع سپری آشنا شوید
مطابق با نوع مواد اولیه که برای تولید سپری استفاده میشود، این مقاطع را میتوان در جنسهای برنجی، آهنی، آلومینیومی، مسی و استیل در بازار مشاهده کنید. با این حال، سپری آهنی، رایجترین انواع سپری است که از آن به طور گسترده در ساختمانسازی استفاده میشود. در تولید این محصول از آلیاژ فولاد استفاده میشود و مقاومت آن در برابر کشش، خمش یا سایر عوامل محیطی در طی فرایند نورد سرد یا گرم به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
در فرایند نورد گرم، از آنجایی که فولاد تحت دما و فشار بسیار بالایی قرار میگیرد، ضخامت آن تا میزان زیادی کاهش مییابد. در روش نورد سرد نیز فولاد متحمل دمای بسیار زیادی (بیش از 200 درجه) میشود که سبب میشود تا ضخامت خود را از دست بدهد. به بیان ساده، فولاد با قرارگیری در این شرایط، به ضخامت استاندارد میرسد.
سپری آهنی و انواع آن
همانطور که گفتیم، سپری آهنی، رایجترین انواع این مقاطع است که از آن در ساختمانسازی استفاده میشود بنابراین در این بخش، نگاهی به انواع سپری آهنی خواهیم انداخت.
فابریک
در این روش تولید که نورد گرم است، سپری دمای بیش از 900 درجه سانتیگراد را در کورهها تحمل میکند سپس به منظور کاهش ضخامت، لازم است از دستگاه نورد عبور کند. پس از آن، به سمت نورد میانی و نهایی هدایت میشود.
پرسی
در سپری آهنی پرسی، یک تیرآهن به دو بخش تقسیم میشود و هریک از بخشها، تبدیل به سپری میشود. این روش در مقایسه با روش فابریک، هزینه پایینتری دارد که در نهایت میتواند سبب کاهش هزینه پروژه شود. اما باید در نظر داشت که چنانچه کیفیت ساخت برای شما در اولویت قرار دارد، باید به سراغ سپری فابریک بروید.
در صورتیکه قصد خرید انواع سپری را دارید، میتوانید به منظور استعلام قیمت سپری ، با کارشناسان ما در سایت آهن ملت تماس حاصل نموده و مشاورههای لازم را دریافت نمایید.
انواع سپری بر اساس شکل ظاهری
سپریها از نظر شکل ظاهری در اشکال لبه تیز و له گرد موجود هستند. همچنین این مقاطع فولادی را از نظر شکل سطح مقطع نیز میتوان در 3 گروه دستهبندی نمود:
- گروه اول، دارای اضلاع متساوی، با عرض و ارتفاع برابر
- گروه دوم، دارای اضلاع نامتساوی، ارتفاع به اندازه نصف عرض
- گروه سوم، دارای ارتفاع زیاد
هریک از انواع سپری، دارای ویژگیها و کاربردهای مختلفی هستند بنابراین آن دسته از افرادی که به عنوان مهندس سازه مشغول به فعالیت هستند، به راحتی میتوانند مطابق با نیاز پروژه خود، محصولات مناسب را انتخاب کنند.
کاربرد سپری در صنایع چیست؟
از سپری، به طور گسترده از صنعت ساختمانسازی استفاده میشود و این محصولات وظیفه دارند تا پایداری نما را حفظ کرده و آن را با سازه اصلی، یکپارچه کنند. با این حال، این محصولات کاربردهای دیگری نیز دارند که به طور خلاصه میتوانیم آنها را اینگونه عنوان کنیم:
- اتصال پلها به ستونها
- جهت ستون و خرپا در سازههای صلب
- استقرار تایلهای عبوردهنده نور
- ساخت انواع در و پنجره
- افزایش استحکام در اسکلت سازههای فلزی
- افزایش پایداری و دوام سقفهای کاذب
- نماکاری خشک یا خشکه چینی سپری
- مهارکننده در ساختمانها
- صنعت سدسازی
- گاردریلها
- زیرسازیهای فلزی و کلافبندی دیوارهای بنایی
- مهارکننده دیوارهای آجری در مناطق زلزلهخیز
- افزایش استحکام لبه کار درتولید میز و سازههای چوبی
ابعاد سپری چقدر است؟
اگر سری به بازار آهن زده باشید، مشاهده میکنید این محصولات با ضخامت 0.9 تا 2.5 میلیمتر موجود هستند. با این حال، سپری با ضخامت 2 میلیمتر، رایجترین نوع سپری در بازار است و کاربرد گستردهای در صنایع مختلف دارد. یکی از مواردی که در مورد ابعاد سپری حائز اهمیت است آن است که اندازه لبه، که با واحد میلیمتر اندازهگیری میشود، نشاندهنده نمره سپری است. برای مثال، چنانچه اندازه لبه سپری برابر 20 میلیمتر باشد، سپری با نمره 2 شناخته میشود. علاوه بر این، باید به طول سپری توجه داشته باشید که طول رایج آن بین 6 تا 12 متر است.
همانطور که گفتیم، این محصولات در انواع لبه گرد و لبه تیز تولید و به بازار عرضه میشوند که مشخصات آنها به شرح زیر است:
- مقطع لبه گرد: اندازه لبه ۳۰ تا ۱۴۰ میلیمتر
- مقطع لبه تیز: اندازه لبه ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر
استاندارد سپری چیست ؟
پروفیل T یا سپریها، از جمله مقاطع پرمصرف در صنایع مختلف، خصوصا صنعت ساختمانسازی هستند. در بخشهای مختلف نیز نظیر ساخت درب و پنجره، ستون و خرپا، اتصال پل به ستون، اسکلت گلخانه و… نیز به طور گسترده میتوان از سپری استفاده نمود.
استانداردهای متعارف که به منظور تولید سپریها شناخته میشوند شاملDIN EN 10055، استاندارد DIN59051 و DIN1022 هستند.
معایب و مزایای پروفیل سپری T
آنچه سبب محبوبیت پروفیل T شده را باید مزایای بیشمار آن دانست که در این بخش از مقاله، به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
ظرفیت بالای تحمل بار
به دلیل نوع طراحی پروفیل T یا سپری، این مقطع فولادی دارای قدرت و ظرفیت تحمل بار بسیار بالایی است. این پروفیل میتواند بار وارده به سازه را به طور موثر توزیع نماید. بنابراین در سازههای ساختمانی که استحکام و مقاومت در آن در اولویت قرار دارد، بهترین گزینه هستند.
وزن سبک اما استحکام بالا
سپریها، در حالی که بسیار سبکوزن هستند اما از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند. بنابراین در پروژههای مختلف، میتوانند به طور همزمان، سبب افزایش استحکام سازه و کاهش وزن کلی ساختار شوند.
تنوع بال و تطبیقپذیری
این محصولات در ابعاد مختلف در بازار موجود هستند بنابراین، میتوان از آنها در طیف وسیعی از صنایع مختلف استفاده نمود. به همین دلیل است که این پروفیل، مورد علاقه مهندسین واقع شده است.
مقاومت بالا در برابر خوردگی
به دلیل استفاده از مواد اولیه همچون آلومینیوم و استنسل استیل در ساختار این پروفیل، شاهد افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی هستیم. ازاینرو، امکان استفاده از سپری در کاربردهای دریایی نیز وجود دارد.
قیمت مناسب
سپری در مقایسه با سایر مقاطع، از قیمت بسیار مناسبتری برخوردار بوده و هزینه تولید آن نیز نسبتا پایین است. این ویژگی در کنار استحکام بالایی که این محصول دارد، سبب شده تا تمایل برای استفاده از آن در صنایع مختلف، به شکل قابل توجهی افزایش یابد.
علاوه بر مزایایی که در این بخش عنوان کردیم، میتوان یک عیب برای سپری در نظر گرفت. به عنوان تنها عیب سپری باید گفت مقاومت خمشی آن پایین است. به همین دلیل، ممکن است به منظور اتصالات در بخشهای مختلف، شما را با مشکلاتی روبهرو کند.
کلام آخر
در این مقاله از سایت آهن ملت، به این سوال که سپری چیست پاسخ دادیم. این مقاطع فولادی، در صنایع مختلف، کاربردهای فراوانی دارند بنابراین تقاضا برای خرید این محصولات، به میزان زیادی در بازار آهن در حال افزایش است. چنانچه شما نیز قصد خرید انواع سپری در ابعاد مختلف را دارید، میتوانید به منظور استعلام قیمت روز سپری و یا دریافت مشاوره پیش از خرید، با کاارشناسان ما در واحد فروش این مجموعه تماس حاصل نمایید.
سلام میخوانم سپری رو به صورت عمده سفارش بدم سایت شما امکان خرید این محصول رو هم قرار داده یا خیر؟؟
سلام وقتتون بخیر، بله برای سفارش بصورت عمده هم میتونید با شماره 02167103 تماس بگیرید
[…] بپردازیم. لازم به ذکر است پیشتر در مقاله ” سپری چیست ” ویژگی ها و کاربرد این محصول را به طور کامل توضیح […]